Monday, August 8, 2011

rahsia bangun sahur pagi pagi buta.

ASSALAMUALAIKUM ^^

hye.hye dan hai . tak tidor lagi kee ? 
kalu dah nak tido baik bace entry ni dulu..kalu belum jom scroll bawah :P
 nah cik nak kongsi satuu rahsie dari sahur.. tekan play dulu tuk video nih . 
sekejap je pom..same same ambik iktibar :)





dahhhhhhhh ? ade yang tak paham ke ? replay balik ye...
sooooooooo , esok jangan lupe bangun sahur ye kawan kawan si cantik dan si tampan ! :)

hupdate : oh,,ade yg tak paham eh..watak tuu ade 2 org.sorang bangun sahur sorang tak..
yang bangun tuu dapat buat kerje hepi2..yang tak bangun tuu takde mood terus.camtuu lah.
hei ! tengok laa dulu ! jangan skip ! :P
~salam sahur~



tambahan je ..
mood sekarang :rindu kat sahabat baik cik, ezaty..
umor die baru same dengan cik..teman baik cik mase sekolah menengah dulu.baek sangat..dye best student.straight As ! tapi dah berpeluang pergi umrah..mesti korang kate tak mustahil laa kan? sekarang ni mak ayah dah kaye raye..boleh tanggung berkeluarge keluarge sekali kalu nak pegi sane..tak tak..tuu cik tak hairan. tapi beliau pergi sendiri,usaha beliau sendiri..sebab nye,beliau tengah menuntut ilmu kat sane. JORDAN, medic. di saat semua kawan kawannye balik cuti nak beraye kat umah, dye tak..dye sanggup tak balik 2 bulan..nak rase pengalaman kat sane..puase dikale berumrah..sampai lupe hari jadi sendiri..hehe..ajaib tuu,sebab kalu dulu , dye lah yang paling excited tym besday..a week before dah sibuk tanye cik nak bagi hadiah ape kat die..haha..tahun ni takde adiah ty,sori ^^
tahniah tau ezaty..dulu kat sekolah beliau laa yang selalu support cik tuk study, nak nak tym nak spm..die lah yang bagi semangat kiri kanan..kalau cik tak paham pape terus je tanyer die..dye akan cube tolong ape yang dye boleh..tuu laa orang cakap,nak cemerlang ni bukan nak kene study depan buku 25jam sari..tak tak..jage hubungan tuu wajib. hubungan Tuhan.mak ayah.cikgu.kawan kawan.
cik ingat lagi tym study leave tuk spm,dye ajak cik balik umah dye,study same same,sebab dye cepat stress sikit biler tengok semua orang tatap buku tak berkelip kelip.hehehe, kalu tym sekolah pulak,sanggup cik teman dye berlakon sakit konon2 sebab taknak pergi prep,dye takboleh nak concntrate sgt ramai2,mujur dye tuu best studnt,warden pom bagi green light je..
aku rindu sangat kamu,ty!!..kalu nak tulis pasal dye panjang2 memang tak habis laa kan..


tadi cik mintak dye citer mase pergi umrah tuu dye pergi mane : 


"kt madinah smpat laa nk bkenalan ngan mk cik2 arab..iraq iran sudan turki tunis n byk r...kt mekah xsmpat nk berkenalan laaa....sume cbuk wt umrah...byk gk tmpat p ziarah...g gua thur,tmpt nabi n s.abu bkr smbunyi...jabal rahmah tmpt pertemuan adam hawa kt mekah...bukit magnet n ladang unta kt madinah sekali ngan perkampungan yahudi"


satu lagi yang cik kagum boleh pulak dye rase sorang2 tahun ni,bukannye cik nak pandang rendah kat dye.tapii cik tahu dye tuu manje macam mane..mesti hari raye 1st nanti tersedu sedan sorang sorang kat sane..hehehhe..eleh,dah boleh jangke dah! :P

nanti lepas masing masing graduate, jangan kahwin lagi taw ! kiter spend tym same same lagi ! :)


dr.siti noor izaty rosli. InsyaAllah :)


6 comments:

iMBobo said...

tak paham sgt video tu..yg pelik kt tempat kerja die tu hehe..

psal umrah tu jgn risau ye, insyaAllah nnt sampai rezeki awk pula :)

alin alias said...

em, bukan bulan puasa je, hari2 biasa pun sama, jangan tidur lepas solat subuh,malam tidur awal..(opps, x tidur lg) bleh bgn awal bt qiamulail, gerenti tak lambat gi keje..klu btl ikhlas, x rs penat pn, makin bertenaga ada la, btl x?=)

sergeant keroro said...

hehe, bangun sahur tiap-tiap hari XD

Ardini Humaira said...

hehe bangun sahur best taw :D

fRaMe+LenSeS said...

ala comeinya. ciap ng animasi lagi. hehe. ;)

peachippo said...

imbobo : thanxxxxxxxxx . harap2 laa kan :)

alin : betttoooolllll3!

keroro : taw,tym sahur selalu nmpak keroro jln2..hik3

ardini : bessss sgt.boleh mkn :P