Sunday, December 26, 2010

perjalanan bas yg annoying....


salam u olllzzz!!
yeaahhh!!i going to p0st a new entry 2day!!hehe..


hm..ape aku nak ckap yer..
hah!aku nak cite pglamn aku smlm!

korang taw camner idop aku smlm??? 
peeerrrrggghhhh!!!!gileerrr..
xtersangke pulak aku akn jadi camni!!sumpah doe..penat yg amt..
smlm aku naek bas taw...dari kL smpai desa halaman terchenta ini...
lpas lame giler tak naek bus pagi..tetibe terpakse jugak...
sbbnye??huhu..tiket bas da abes!!sumpah bengang...tapi sokay..
padam muke aku an,sape swoh beli lambat,gatal sangat...hehe..


knpe aku annoying?!
korang bygkan..pjalanan bus yg besenyer 6 jam terpakse jadi 9 jam...
peerrgghh!giler aku duk dlm bas..
da ah xley tido!!bunyi bdak2 mnangis la..bertempik la..
lam bas 2 tmbah tolak darab bhgi,kire2 ade 10 org bdak2..eii,sengal!


 aku naek bas ngen bes frenz 4ever aku sorang ni taw,jihah (nak no.tepom dyer x?dyer single ag taw..hehe)..
pukul 7 pagi da bertolak dari U..egat ke tggu bas awal dpt la dduk nanti lam bas rapid 2
...tapi..
perrrrgghhh!!!letih je..terpakse jugak berdiri!annoyiong nak mati..
naseb baek pegi klang j..law pegi shah alam..mau berdarah terus kaki aku!.
naseb baek xpkai heel 8 inci..hehe..graw j!
sampai klang sentral,
tggu bas yg xsmpai2..kol 10 lbeh baru muncul...
mase 2,kite0rg xcited nak nek bus 2 tgkat..almaklumla,1st tym.
tapi sebaek kaki mlgkah kat muke pin2 bas...


"jieeeee!!!!!!aku xnak nek bas ni!!!tolong!!"
huhu...korang taw??smpit gler bas..mmg packed nak mati..nseb baek aku duk ats,law duk bawah jwabnyer mati klemasan tnpe oxy laa...korang bygkan...slame ni rasenyer law aku naek bas,dyer mmg 3 seats je lam satu row...kali ni 4 seats!k bas trans mmg cam2?xtaw la pulak aku!..
cis!! myesal giler2! 


then,lpas bertolak lam 1 jam lbeh 2,tibe2...poooommmm!!!!
omg,wat m0re????nak brhat pom xsng..hmm...tayar pancit laa pulak!
 terpakse la kami bkhemah bawah pokok dgan kpanasan slame 2 jam!!
sabar je la aku!!


lam kol 2 baru ciap2 bley baiki...mase jln2 tu..aku tgok sign board,,R&R 1km dihadpan..
aku pom cpat2 pkai sliper,...
wish dlm hati ""cpatla..aku nak trun ni!da ah xmkn pagi lagi!bekal pulak bawak snek j satu!''"


.......
hmm..nampaknyer hrpan tgal hrpan...bye2 R&R...aku pom cabut balik sliper..=''(
then tggu2 lgi,ade la stu lagi sgnboard R&R...pkai sliper balik...
hmm....bye2 again...smpai ati pakcik driver ni..mmg xsyg aku.
sile puase yer perut kesayanganku....
tido jela lagi baek!!!
korang taw,,5 R&R driver bus tu skip taw!cisss...


last2 kol 5 ptg baru bley brnti solat...
aku pegi cari lauk,mmg lapar kebulur dah..tgok2,sise2 mknn je ade....
haiii,,naseb la badan...="(
................


pas2 ade stu prkre agi yg aku xley luper!
benda yg aku xley than skali mase lam bas...
pnumpang yg dduk dpan aku!!
eeiii...annoying nak mmpus!korang taw?eeeiii..aku rase nak sepak j kusi dyer..
ade k patut dyer rndahkan seat dyer smpai rambut dyer tu satu jengkal je dgan aku...dah ah laki..bau rmbut 2 pulak!eeii..agak2 la br0..no komen laa aku!xley nak bygkan..
pas2 satu agi yg myampah..aku xtaw la saper punyer angkare...
...sebab xde sound yg bley didetect..law skali xpe..ni 4x..bayang kan...
taw aper??ader org kentut lam bas!
aaarrrggghh..baw dyer nak pengsan..ooii,pakcik agak2 ahh...ni bkan toilet nak maen lpas2 angin...
yg lucunyer..aku ngen jie terpakse la rebut minyak angin nak sumbat lam idung...bhaahaha...xthan doe..
k la,da pnjg giler n3 ni..
aku nak letak gmbar yg aku tgkap..tapi x terupload lagi..hehe..





ni la klang sentral..tmpat aku tggu bas...=)