Tuesday, July 31, 2012

ROOFTOP PRINCE


assalamualaikum.

well, aku ni bukanlah seorang peminat drama korea yang tegar. tapi kalu RunningMan bolehlah. so, boleh bilang berape lah sangat drama korea yang aku pernah habiskan, yang lain majoritinya aku tengok sampai episod 3 dan 4 je pastu behenti. haha, aku cepat bosan kalu drama tu tak memenuhi cita rase aku.

so, aku rase lepas aku tengok cerita My Girlfriends is Gumiho dalam lebih kurang setahun yang lepas, cuti kali ni pulak aku start balik buke drama korea. tak banyak genre cerite yang boleh menarik minat aku yang besar ni unless kalu cerite tu ade unsur-unsur unlogical n fantasy. haaaa, yang tu aku suke tengok. sebab bagi aku kebanyakan korea yang xde unsur-unsur ni sangatlah hambarrrrrr .

sebab satu agi aku tengok cerite korea ni sampai abis adelah bergantung pade hero n heroin die. kalu mereka sangat comel depan kamera, sangat funny dan kelakar *eh,taksameke? -..-"  baru aku boleh consider nak tengok habis macam LEE SUENGI GI ke SONG JOONG KI ke RAIN ke dan yang baru ni PARK YUNCHUN, someeeeeeeelll.    erk, lee min ho? oh, not my taste. macam kontrol je lebih. agagagaga. maafmaaf peminat leeminho! ;p

so, ape yang aku nak highlight kat sini adelah, kpade semue peminat drama korea yang dah habis tengok cite drama korea n belum lagi tengok cite ni, walhal dop tahu pon kewujudan cite ni, yes, cite ni cite baru. baru tahun ni :), aku sarankan korang tengok cite ni . :* tapi tapi tapi, episod satu cite ni memang bosan sikit, sebab die nak kaitkan 2 abad, pastu macam nerd gile je hero. tapi jgan terus pangkah, teruskan menonton, anda akan rase keseronokannye *cis, asal aku rase macam promoter pulak ni!!!!* 

before aku tengok cite ni, aku adelah tengok drama OPERATION LOVE, pon drama baru tahun ni, tapi sampai episod 8, aku terus skip episod 2 sebelum last. harharhar, cerite die menarik tapi macam menyampah sikit pon ade. kikiki~




starring : Park Yuchun ( hero)
Han Ji-min (heroin)
Jung Yoo-mi (antagonis)
Lee Tae-sung (antagonis)
addition actor yang sanggatt best n kelakar, belakang dlm gambar : 
Lee Min-ho,Jung Suk-won,Choi Woo-shik

Genre : Drama Romance Comedy Fantasy



\
sweet sangat mereka due ketul .
aaaaaaaaaaaaaaaaa . melts . T________T






p/s : nak tengok cite ape fulaksss ni ;p


Thursday, July 26, 2012

people changes but not memories.


hello . annyeonghaseyo . selamat malam :)

currently in my room, and i hate dis feeling, rase jauh dengan orang lain . asal lah aku ni tak dilahirkan peramah kan. tapi ade baiknye jugak utk yg behavior mcm aku nih. heuwheuw. oohh, sebelum ape2, aku berbesar hati sangat nak wish congratulation kat kawan same sekolah aku dulu, Nurul Mawaddah Isa, tahniah weehh, dah jadi ibu dah. moge dapat imbang mase utk setadi, anak dan hubby. dah lah duduk oberc, pregnent berdue je dgan hubby. harap kau okei . cepat sihat tauu . ade feeling nak kiss baby ni :) *jeles-mode


like wat i said, i'm very2 boring rite now. nak tido tak ngantuk lagi, so, i decided to update my blog by answering some of dis ridiculous questions. lame pulak tak main jawab2 soklan ni. hikhik ;p


1# 15 things about you :

1. i'm a 20 years-old girl
2. love chocolates
3. like travelling + try new experiences :)
4. suke menghadap le'top n easily get boring. hewww.
5 cepat rase rendah diri dgan org yang lepas vavavoom.
6. tak suke making friends dgan someone that i'm sure that i'll awkward later.
kawan-kawan cakap aku ni easily friendly with people but aku taktau lah betul ke idakk.
7. sometimes moody and suke bersendirian.
8. suke ambik berat tentang orang yang aku sayang.
when i say i like and love you . till de end i'll. InsyaAllah .
10. cepat putus ase adn low self motivation . *jujur giler.
11. like to create a lot of sweet memories with friends.
12. i donow why, but perangai aku dgn kawan-kawan lain berbanding dgan relatives. sometimes i'll be more silence and shy. heuwww.
13. perahsia, suke berangan dan setiap masa berdoa agar dikurniakan 'imam' yg boleh membimbing hingga ke syurga :)
14. love my mum much <3<3
15. nak kawan? jgan bimbang, saye baik *kenyitkenyitmate*



2# Sejak bila korang menceburi dunia blog dan 
sebab yg menyebabkan korang join dunia blogging ni?
sejak abis spm, sebab : aku suke tulis diary, and love to keep the memories. so, this is it !


3# Apa pengisisan di entry yg korang buat di blog korang?
random. aku tulis apeape je yang aku suke, haa, macam sekarang ni lah. dulu, mase tgah giler meroyan nak kumpul BE, pernah lah jugak main CEO cite pasal retis,cite lawak,seram,aksi. tapi bile dah makin sedar semue tu, immediately remove iklan2 semue tu bagai :) 


4# korang mahukan blog korang lebih ____________ (isi tempat kosong) 
menarik. moge semue bahase aku matang seiring dgan peningkatan usie. muehehehhe ;p


5#  apakah ciri-ciri sebuah blog yang superb, menarik serta tak rugi kita follow?
- blog yang dpat membantu aku mengajar perjalanan kehidupan . . . 
- blog yang dapat melapangkan kepale otak bile bace *taksekima*
-blog motivasi
- blog yang tak keluar lagulagu annoying pastu siap takleh pause lagu tu lagi. eiiii .
- blog tak menyakitkan mate nak mengeja satu-satu ayat die . 
-blog yang tak gune ejaan huruf2 yang mengade-mengade macam taek kude. 


6# apekah kenangan manis korang di zaman persekolahan?
kenangan manis diukir sejajar dengan kawan-kawan yang sekepale. dikurniakan sahabat2 yang penyayang, ikhlas adelah sgt berharge dan tak ade tolak bandingnya. timekasih kawan-kawan ol de tym we're togther..
makan, mandi, pergi prep, pergi sekolah, gossip, nasihat, setadi, lepak, hangout, ponteng prep, nyorok dalam loker, KENA DENDA pon samesame . hehehe :)
love u guys. jom kembali kat zaman dulu . sooobbss *tarik-hingus*


7# apakah kenangan pahit korang di zaman persekolahan?
pernah sound dengan budak-budak lelaki yang mulutjahatmacamlongkangkumbahannajis. time kawan-kawan dapat result gempak + hari last sekolah TT__________TT


8# cikgu yang korang paling tak suka masa zaman persekolahan dulu? sebab?
takdelah sampai tak suke, tapi adelah yang tiap kali terjumpe die mesti rase macam ade buat salah je . (rahsie) ;p


9# cikgu yang korang paling sayang masa zaman persekolahan dulu? sebab?
adelah a few . cikgucikgu yang faham perasaan remaje bebudak. cikgu yang selalu bagi motivasi diri kat pelajar, ustaz yg selalu bgi perigatan kat anak-anak murid. dan cikgu yang sempoiii abis  :)
antaranya : tc.noraini, tc.mazidah, ustaz2 yang pernah mengajar, cikgu shafiee, dll (:


10# ciri2 lelaki yg korg sgt tak suka?
- yang pasang lebih dari satu mase tgah kapel.
- sweet-talking.
- bajet hensem seme org tergiler-giler kat die.
- cakap lebih tapi solat pon tak. 
- tak responsible 
- yang kuat komplen dan memilih nak semue bende sempurna macam die tu sgt perfect giler.


11# apa istilah lelaki yang BAIK bagi korang?
- yang boleh terime perempuan tu bukan sebab paras rupe,
- yang boleh sayang family perempuan tu macam family dye
- yang sanggup ambik risiko, tak suke blame org lain,
- take serius on his responsibility + pandai buat keputusan.
- yang tak hanya omong-omong kosong. 


okei. tu jelah tuk mengarut malam ni, mengantuk dahh. esok nak bangun sahur pulak. annyeonghi jumuseyo !




Wednesday, July 25, 2012

ingatan utk kita bersama #RAMADHAN


Assalamualaikum para muslim dan muslimah sekalian alam, 
salam 4 ramadhan :)

Alhamdulillah tiade ape lagi dapat aku lafazkan selain memanjatkan seribu satu kesyukuran kepada Allah SWT, Tuhan sekalian alam, kerana masih lagi memberi pinjam nyawa ini untuk beribadah kepada-MU.


Katakanlah: "Sesungguhnya solatku, ibadahku, hidupku dan
 matiku hanyalah untuk Allah, Tuhan semesta alam".

renungilahh.

beribadatlah seolah olahnya Allah sedang melihat kamu dan seolah olahnya inilah ibadat terakhirmu ...


dan janganlah membazir ketika berbuka..
Amalan membazir ini amat dilarang Allah hingga orang yang membazir itu disamakan dengan saudara syaitan. Firman Allah yang bermaksud: "Sesungguhnya orang yang membazir itu adalah saudara-saudara syaitan dan syaitan itu adalah sangat ingkar kepada Tuhannya" (Surah al-Isra', ayat 27). 



credit : google



ingatlah, lebih ramai yang lebih lapar berbanding kita . . .  

happy fasting :)



Tuesday, July 24, 2012

holiday#2 : GUA TEMPURUNG, PERAK


Assalamualaikum.

salam Ramadhan tuk semue muslim + muslimah . taip entry kali ni sambil korek cokelat cadbury yang lekat celah-celah gigi. jangan bising-bising, cokelat tu adik aku punye, adiah besday beliau. aku curi dari dalam peti, kalau besok dye check tgok dah kurang, memang panas lah telinga guwa lepas tu . muehehe, sabar yer bro, pose2 jangan marahmarah nanti kene jual . ;p

okei. actually aku nak sambung cerite holiday aritu. tak tau lettew . holiday ke Perak #part 1 .

lepas dari melawat kellie's Castle, terus kami memecut kereta ke GUA TEMPURUNG, kalu berdasarkan kak ain yang bawak krete tak sampai pon sejam dari castle tu, tapi lau orang lain tak taulah. hewhew . 

sepatutnya, adelah lebih afdal sape yang nak datang sini, die buat preparation dulu. goggle dulu tempat ni macam mane. tapi dah nama pon guwa ni dasar anak tulen terengganu, so aku memang tak tau ape2 pon pasal gua ni. so, we done nothing for preparation . Gua Tempurung ni adelah salah satu contoh gue batu kapur, kat gopeng, perak. kalau dah dgar name gue ni pon orang dah boleh agak asal name dye kan. Gua ni memang bentuk dya macam tempurung sikit, dye ade lima kubah besar yang silingnya menyerupai tempurung kelapa, dengan setiap kubah mempunyai bentuk stalagmit dan stalaktit yang berbeza. Selain itu, setiap kubah berbeza dari segi suhu, aras air, dan kandungan batu kapur dan marmar. <----- sumber wiki. hehe .


  
bayaran nak masuk ke gua ni depend on kite punye trip. kalau trip kite mencabar dan lame, so fee dye up lah sikit (pic 1). mencabar die memang mencabar gile vavan aa, siap kene sliding bagai kalau nak turun . tapi disebabkan masalah kiteorg tak mengogel awal2 asal usul tempat ni, so kiteorang ambik trip tour no 2 je. tak basah lah, berbaloi pon ade, RM9 dalam mase 1jam 45 minit. hmm, satu lagi, time kiteorang pergi ni, kami kire bernasib baiklah sebab ade bebudak buat kem skali, dyorg ambik trip tour 4 , sepatutnya xplanation kiteorg ala kadar je bile dah masuk sane, tapi disebabkan ade bebudak tu so, kami just dgar explaination dyorg je.  lengkap giler, kire bernasib baik lah disitu :)

gua ni sangat cantik. sies aku cakap, bukan sebab nak bodek abang kaunter nak masuk murah, bukan bukan. tapi 1st time aku masuk sane, aku macam tergamam. Ya Allah, SubhanaAllah. segala puji bagi Allah.  Tiade yang mampu mencipta keindahan ini selain Engkau . menakjubkan. dah lah sejuk je.



takde mood lah pulak nak taip panjang-panjang. huuuuuuu.



untuk jalan sepanjang dalam gua ni selamat je, adelah licin-licin sikit, tapi so far okei , dyorang dah siap pasang tangge sume, ade 1000 anak tangga, ade sekejap naik tangga sekejap turun tangga, letih dye boleh tahan lahhh. cuma for those yang ambil trip tour 3 + 4 dinasihatkan utk bawak torchlight sebab dalam ni pon gelap. dah nama pon gua kan . takut tak nampak tangga, terus jadi arwah. hikhik .;p

permandangan kat luar gua ni pon sangat cantik. tempat ni siap ade flying fox bagai. mula-mula tu adelah jugak terdetik hati nak naik flying fox, tapi nampak macam set dyorang tak best sangat. cam tak berbaloi RM10 tuk satu kali trip yang pendek tu . so, aku buat keputusan tuk pendamkanlah dulu niat tu . ade rezeki lain kali yok :)


gambar nak gempak jeee -..-"


tu jelah kot aku dapat kongsikan tuk trip gua tempurung ni, rase tak larat pulak nak type panjang-panjang. *malas sebenarnye* hewhew . kalau berkesempatan datang sini lagi esok-esok dah taknak lepaskan peluang ambik trip 4, ^^, insyaAllah lah kan kalau ade rezeki :)




"Jauh perjalanan, luas permandangan, bertambah pengetahuan InsyaAllah :)"





thanx for reading (:






Saturday, July 21, 2012

holiday#1 : KELLIE'S CASTLE, PERAK

 assalamualaikum ..


Alhamdulillah,,selamat sudah 5 hari perjalanan pergi dan pulang aku dengan kawan-kawan ke Perak + Perlis. 1st time ke Perak dan 2nd time ke Perlis. excited giler kot nak pergi, sampai sanggup stay kat kolej 5 hari berfoya-foya lepas abis exam. padahal mase exam kepale abis ingat kat rumah dah..nak pergi jalan punye pasal sangguplah ikat perut jap berhibernasi dalam bilik pastu feeling syahdu, babai sorang-sorang kawan-kawan balik kampung. tapi berbaloi lah kan.  ngeeee~

holiday kami kali ni bukan pasal keluar masuk wayang, jusco, pavilion, bowling, red box, giant, naik roller coaster, megamol atau semue jenis mall lah...bukan tau bukan bukan.. Holiday kami kali ni, bagi aku puas hati lah. menerokai tempat-tempat best, aman, bersejarah yang ade kat Perak dan sikit kat Perlis. even just sekejap, tapi banyak jugak tempat kiteorg sempat pergi.   *asal-aku-rase-ayat-aku-macam-keling*






person in charges. suppose-to-be ade 5 orang. tapi sorang emergncy cancel. haihaip Shikin !
pergi perak stay umah kak ain. die lah jugak jadi driver. xtreme nak mampos bawak kete. aku cadangkan esok2 die beli kete sport je terus. tiap kali potong kete org lain mesti org tengok , "perempuan rupenyer driver ni ". harhar. tergolek-golek aku dalam kereta. 


perjalanan dari Jengka/Temerloh ke Gopeng, Ipoh ambik mase dalam 8-9 jam. 



ok, nanti aku cite agi pasal Perak, 
hari kedue kat perak, kiteorg jalan2 dari pagi sampai malam. nasib baik ayah Kak ain tak membebel bawak anak dare org balik tengah-tengah malam. heuheu.  


hari kedue, tempat pertame : Kellie's Castle, Batu Gajah



tempat ni serius cantik, walaupun cume tempat tinggalan sejarah tapi kawasan dan senibina die buatkan aku tak habis-habis sebut "waaaaaaaauuuuuuuuuuuuuu...." "tengok tuuuu!" "cantik,cantikkkk" . haha, memalukan rakyat jelate betol. 

William Kelie Smith di lahirklan pada 1 Mac 1870 di Dallas, Scotland dan berhijrah ke Malaya ketika itu berumur 20tahun untuk mencuba nasib di sini. Pada tahun 1905 beliau mendirikan Rumah Kellas, dan pada 1909 batu asas kedua untuk istana ini di dirikan atas dasar kasih sayang beliau pada isterinya.


Di katakan beliau menggunakan khidmat pekerja dari Madras seramai 70 orang dan bahan binaan utama seperti batu-bata dan juga marmar di import dari Italy. Banyak tragedi berlaku ketika pembinaan istana ini dan ramai pekerja binaan terkorban akibat penyakit ganjil ketika itu dan memaksa beliau mendapatkan pandangan alternatif dari segi spiritual. Mengikut nasihat dan kepercayaan dari ilmuan India, Tuan Kellie mesti membina sebuah kuil untuk mententeramkan tuhan mereka.  tapi Castle ni tak sempat siap pun, die dah meninggal sebab wabak penyakit tak silap, lepas tu ade Perang Dunia ke-2.  Istana ini mempunyai menara setinggi 6 tingkat dan mempunyai acra Moorish yang banyak dan mempunyai seni ukir Greco Roman.



laluan masuk, kena lalu jambatan ni dulu. 
bile tengok Castle ni dari jauh nampak macam kosong, kecik je. tapi bile dah terokai setiap inchi kat dalam barulah korang akan rase sangat teruje dan tergamam dengan hasil senibine omputih ni. genius kemain.

bayaran masuk die aku tak ingat sangat. dewase RM4 tapi kalau korang bawak student card dapat kurang satu ringgit. student sekolah pun same .


yang gambar 1st tu pondok pengawal .
yang ke3 tu rumah pertame Smith dan dah runtuh mase perang dunie ke-2.
yang ke4 tu otw. tapi taksempat siap.





KORIDOR MiSTERI
 telah banyak diperkatakan bahawa, 
di koridor ini ..............

roh William Kellie Smith dilihat masih berlegar-legarr.
heuuuuu . macam un.seeker lah pulak aku rase :O


Tenis + kawasan open party . bapak best, nnti ade rumah aku nak buat camni jugak aa.
tapi kene kawin dgn ank raja dulu aaaa. hehehehe ;p


 Agnes Smith tu bini William. dipercayai sangat cantik dan dipuja o William




BEAR TREE.
nampak tak kepale bear kat pokok tu. tapi pokok ni dah mati. kawasan dia sangat cantik :)


bilik yang tinggi ini bilik anak perempuan Smith, HELEN. 
 serius tinggi .tangga nak naik pulak sangat kecik dan berliku-liku.  
biaselah kan bilik anak puteri raje dekat atas pastu kalau bapak dye tak bagi keluar,
boleh gune rambut die yang panjang terus cabut dgan bakal putera raje yang dah tunggu kat bawah bersame kuda putih beliauu . feeling betul duduk kat sini. macam pelakon disney je.  harharhar .



banyak sangat laluan rahsia dan bilik bawah tanah yang ade dalam "mini" Castle ni. i'm wondering, istana ni dah lame dah bine, tapi struktur die sgt mengagumkan, kebanyakkan bangunan kat malasyia pon belum tentu lagi macam ni. mesti White House kat Amerika tu lagi berbelit-belit. 


Akhirnya , pada December 1926 William Kellie Smith di kebumikan dia British Cemerety dan isteri beliau Agens menjual semua share dalam syarikat dan juga semua ladang yang ada, hingga kini dia tidak lagi datang ke Malaya. Anthony Kellie Smith terbunuh ketika perang dunia kedua dan Helen tidak pernah lagi kembali ke sini.



tempat ni besshh. nak-nak kalau buat photoshot kawin. mesti lawa giler nak mamposss. kat sini jugak biase org buat filem :  filem Anna And The King yang dilakonkan oleh Chow Yuen Fatt. nak tau tengoklah. hehe.

..............................



p/s : lepas ni nak buat entry tempat kedue pulak. lagi panjang "waaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuu" aku . menakjubkan. Subhanallah.. :)

*timekasih sudi bace (:





Saturday, July 14, 2012

welcome back ^^






someone ever know me or maybe not . 
someone ever remember me or maybe not .
someone ever follow me or maybe not .
someone ever reading this or maybe not .
someone ever being keep in touch with me or maybe someone not .



but nevermind, i just wanna say, that i'm back !
lets keep in touch .



hai blogger !!


u know wat i mean . :)



Thursday, July 12, 2012

aininnazanoni.


assalamualaikum ^^






thanx sebab buat aku merase yang kehadiran aku sangat berharga.
thanx sebab jage hati dari marah aku bile aku selalu tinggi kan suare.
thanx sebab sanggup tahan perangai manja dan childish aku .
thanx tuk semue pertolangan .
thanx untuk semue itu dan ini



dan THANK ALLAH , FOR GIVING ME THEM .
i luv u . lillahitaala.


dah abis final !! ^^





assalamualaikummm !! *nada excited*

bergembira tepuk tangan sama-sama, 
kita menari sambil langkah kanan kiri, 
goyang badan goyang kaki, 
hoorey hoorey, hip hip hooray, 
bergembira..bergembira, 
bergembiraaaaaaaaaaaaaaaaaaa !

aku pon tak tau kenape abis je exam aritu, lagu ni yang duk sibuk berlegar-legar dalam kepala aku . mungkin  nak menunjukkan bahwa otak aku yang memang dah terlebih-lebih excited nak abis exam dari aku kot. otak aku yang terlebih mintak aku berhenti dari streesss belajar lebih dari diri aku . har har har . hip hip hoorey hooray hooreeeeyyyyyyyy . 
~(^^~) ~(^^)~ (~^^)~

setelah 10 hari berhempas pulas, memerah keringat susun nota, bersekang mata bace nota sambil tengok runningman, angkut nota tiap-tiap malam sambil selang-selang bercinta cintun dengan katil, heu heu heu . akhirnya selamat jugak aku berperang dengan 7 papers final exam sem 2 nih . alhamdulillah sangat-sangat, Allah makbulkan doa aku . Allah pelihara kesihatan aku agar aku sihat, xde sakit2 pon dalam 10 hari tu . dan harap kesihatan terus terjaga. Ameen.

banyak pengalaman dan pengajaran baru aku dapat mase ambik exam kali ni . :


1. jangan betul-betul setadi last minit . 
bulih sangat-sangat nak setadi last minit tapi pastikan kau dah faham semue bende tu,
then tinggal nak hafal je . hafal last minute perkare paling best .
laju je idea nak keluar esoknya atas question sheet. ahsem (Y)

2. pastikan nota yang kau ade tu cukup semue. 
kalu taak memang sejibik kene macam aku . uuiiisssshhh .
subjek 462 tu sumpah aku menyesal giler, padahal mase stadi tu dah bulih agak soalan ni akan kuar.
ade je topik tu dalam silibus . tapi lecturer je yang tak ajar. 

pastu mule lahh buat assumption " ni miss tak ajar, kompem tak penting n tak kuar exam "
sekali masuk je soalan tu 20 markah siaaaaaapp !
ape lagi , meraung laahh aku keluar exammm . nasib badan .

3. jangan ambik ringan topik2 yang senang.
padahal padahal padahal yang tu selalu keluar . harhar .

4. bace nota sampai habis khatam 300 400 kali tapi tak hafal satu habuk bende pun
sumpah sia sia. ni  spesies aku . first first paper aku tiap2 final mesti macam ni . 
bace bace tapi satu pon tak hingaak, sumpah aku rase nak hentak2 kepale .

5. jengukjenguk lah final paper past year . kesian dye.
serius berbaloi giler ^^

6. setadi betul2, jangan malas .
sesal dulu bergune . sesal kemudian sedih lah kau sorang sorang .


secare kasarnya, Alhamdulillah aku rase exam kali ni okei kot . sedang-sedang. ade susah ade senang. just ade due paper yang aku rase kalau bole nak ambik exam balik . tapi nak buat macam mane . tawakal je lah kan . InsyaAllah, usahe dah. doa je sekarang . think positif. *aku cakap je lebih, padahalpadahalpadahal dah habis dah sumpahseranah kat dirisendiri...-..-"*


tapi serius lah aku cakap . 7 papers dalam 10 hari serius mencabar dirisanubarijiwajantunghatiperutlimpa aku. bayangkan kau terpakse jawab paper yang selame ni kau main tutuptutup mate je, tutup mate bukan sebab senang.ohh, bukan-bukan , tapi sebab memang kau tau kau buke buku tu 10 kali pon kau takkan faham. so, better tutup jelah kan. HAHAHAHAH . tapi bile mase exam, gap subjek tu sehari je dari exam before. rase nak menyumpah nyumpah je. *nyumpah lagi, astarfirullahalazim T_______T* moge aku masih layak pegang sijil macam sem lepas;. Amin .





bismillahirahmanirahim..




dahh laahh kot. pen off :)

bengong budak budak ni bukak cite hantu pulak malam2 ni. ggrrrr~