Thursday, December 29, 2016

Happy?

When you have a comfortable friend and you dont mind to talk anything with her ;
 
"Ima, Ima happy x?"
"Happy mcm mana tu Noni? Specific kan. Happy ni boleh dtg dalam banyak keadaan.."
"Ntah la ima, generally. Knape Noni rase Noni xhappy?"
"Banyak kan baca alquran"
 
Gedebuk buah nangka jatuh. Hehe.
 
Ntahlah, I was too broke lately, everyday there is the time which i will sigh hard and cry alone. Mengelamun, prefer spent time alone. Tak baik kan? Tapi memang most of time depan pc je mesti bergenang air mata pastu cepat cepat sapu. Bukan nya nak sangat pun jadi cenggeng tapi dia macam involuntary action.
 
Ya Allah,
Only You knew what had I passed thru. I know it's nothing big to You. And I know I suppose to go thru your test excellently. I asked you, form the depth of my heart, to make this one healing quick. Make the bleeding stop quickly. Cocoon my heart and my soul to not feel the pain until it has healed. And I ask you by your loving mercy, to replace all that lost with what will bring joy and contentment and coolness of the eyes. Lets this test make me close to you Allah :'(
 
I need to learn more. I need to be better. Let go yang lepas. Dont ever force people to stay. 
Cheer upp sayang!

Friday, October 28, 2016

I could say, this week is the most heart breaking week for me. When i say a week yes, its refer to almost everyday.

I can spell it out but it was like it's okay Noni you telan je sorang sorang k?

It's so heart breaking. After all the hardships, it comes to the end, Failure. 

May Allah ease.

Thursday, October 27, 2016

Noni Please I just Miss You

Assalamualaikum...

Haiiii.
Rindunya kat blog.
So much story to spit out.
Tapi macam tu lah sekali dah start skipping story forever lah akan tertangguh yang baru.

Wish I can spend a lot a time here.
I mean spend wisely. Hihi.
Really wish to back to you soon.






Take care,
xoxo.

Tuesday, August 16, 2016

Distribute Kad Kahwin


I took 4 days leave special for my mommy.
Kaklong nak kawin kad jemputan still banyak lagi tak distribute.
Sian mami banyak benda kena buat. I think i'm lucky to still have mami and grandmoms walaupun ayah dah takde. Sebab both of my grandma help us a lot. 
Nak harap kat anok2 memang idoklah nak ingat sangat salasilah sedara mara jauh ni. 
So setakat senangkan urusan mak bawak pergi sana sini beli barang barang sikit aku cuba lah sebanyak mungkin tuk tolong. 

Seronok jugak xceli sebab dr tak kenal langsung banyak jugak tahu sedara mara jauh ni. 
Nak harap hari raya je memang susah nak jumpa semua org. 

Macam macam kerenah along this session.
Bila turun pegi bersalam dengan org2 tua tu mesti (almost semua jugak lahh) akan tanya "yang nii ke bakal pengantin nyaaa?" "Dah yang nii bila nak langsunggg?" "Dah yg nii bakpe xlangsung sekaliii aje senanggg"

Macam macam soalan, aku senyum je lah jawab satu satu dalam gurauan. 

Tak ambik hati pun semua soalan tu. Sebab normal leww kan. Kalau kita pun kita akan tanya orang camtu. 
Tapi komen yang paling buat hati aku sayu bila org cakap,
"Kesian kat arwah xsempat nak tgok anak sulong dia naik pelamin" 
"tak sempat nak dapat menantu"
"Tak sempat nak tengok cucu"

Komen komen centu memang terus rasa ngaaaappp panas muka muka tahan je sebak lam hati. Kuatt kuaatt. Aku ngen mak pun balas dengan senyuman je hikhikk. 
Padahal lam hati kiteorang orang tak tahu, rindunyaaaa Allahurabbi. 

I missed you daddy. Weols semua rindu ayah sangaaat sangaaat. Lau arwah ada mesti ayah nangis hari akad nikah kaklong. Kompeeemmm! Huhu Semoga ayah tenang di sana. 😢😢😢 Macam tak caya pulak ayah dah takde. I still feel ur presence around me daddy. 






Long Road



It has been a year for this experience.
And i wish i have someone to be with me, to talk, laugh and doesnt feel tired to hold my hand along this 5hrs ride 


Monday, May 30, 2016

Blackout

Its blackout inside. So i decide to stay outside. Haha.

Monday, May 23, 2016

untuk siapa?


Baling belakang dan lihat semuanya,
Bukannya aku buta tapi seolah cuba membutakan,
Bukannya hati rela, tapi sengaja cuba merelakan,
Kadang tertanya, apa semuanya yang Tuhan bagi,
Kadang terasa, lepaskan semuanya tapi ada kah semua nya sempurna?

Kadang tertanya, mengapa kisahku tak seperti yang lain.
Bukan cuba untuk mempersoalkan Tuhan, 
Tapi kadang berat terasa memikul perasaan. 
Jauhnya aku dari persimpangan, 
Tapi sedar Dia selalu menanti...
 
Tuhan, 
Berat aku rasakan..
Pedih aku pendamkan,
Luka aku tutupkan,
Hiba aku diamkan,
Air mata aku terus biarkan.

Untuk siapa terus aku berjuang?
Sumpah aku tiada jawapan. 
Setiap saat aku titipkan doa,
Setiap ketika aku pohon tunjukkan,
Tuhan, lepaskan lah yang mana bukan dituliskan untukku,
Tuhan, ambik lah pinjamanMu yang memang bukan mutlakku,
Tuhan, dakaplah aku dengan kasihMu,
Sumpah aku rindu pada ketenangan.
Sumpah aku rindu pada kejujuran,
Sumpah aku rindu pada kebebasan.

Karma Tuhan,
Kenapa terus aku hitamkan?
Kenapa terus aku diamkan.

Sumpah, aku lemah pada perasaan. 

Friday, January 1, 2016

Welcoming 2016

Assalamualaikum..


Alhamdulillah masih lagi diberi kesempatan oleh Allah untuk bernafas dalam tahun baru hari ni. 


My 2015 was full with ups and downs, tears and laughters, sorrow and cheer. I've experienced a lot of things throughout past years. 

For everyone who always support and stay by my sides during all the conditions, thank you so much. May Allah bless you and repay your kindness. 

May 2016 brings love warmth and new opportunities for all of humanity. May Allah make this a year of guidance and peace for us all.