Monday, September 26, 2011

jika aku jatuh hati...

Bismillahirrahmaanirrahim...

Ya Allah jika aku jatuh cinta,
cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu,
agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu.

Ya Muhaimin,
jika aku jatuh hati,
izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu
agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsu.

Ya Rabbana,
 jika aku jatuh hati jagalah hatiku padanya
agar tidak berpaling daripada hatiMu.

Ya Rabbul Izzati,
jika aku rindu,
rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalan Mu.

Ya Allah,
jika aku menikmati cinta kekasihMu
janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat
di sepertiga malam terakhirMu.

Ya Allah,
jika aku jatuh hati pada kekasihMu
jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh
dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu.
 
Ya Allah
jika Kau halalkan aku merindui kekasihMu
jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku
pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu.
 

story about us !



assalamualaikum . hai heeeii ! :)
well well weeell . ari ni dah boleh hintung genap 3 minggu jugak laa dah sleep tight2 with new bedroom kat jengka nie . genap 2 minggu jugak dah masuk keluar ulang alik kelas yang jauh bertapak2 .  asal aku rase kekok ni..*sumpah aku dah tak pandai nak create story...

ok lahhh. strek to de point senang..

kite citer pasal kelas je lah..at 1st,aku rase it's not too bad laa for us to learn dis course, even it's not like 'woooowww' as those yg learn medix, farmasi,enginering or wat ever lah. orang dengar mmg la syok habis kan.."a,ah,saye student medik" tapi yg sengsare nak belajarnye\ kanak2 skalian. tapi for those yg betol2 suke kos2 tuu, tuu satu bonus yang besar la kot . *ok melalut.

cos yang aku ambik skrang ni , for dis year n dis sem refer tuu senior2 and lecturer2 sekalian xlaa stress sgat. jus a lot of reports must to finish up sbb kiteorang blajar half half. separuh kuliah lecture and sparuh lagi lab + every week akn ade sekali mnjelajah hutan yang sangat besar disini . :) takdelah smpai 100% lecture yang boleh membotakkn rmbut2 yang cantik ini :P

i'm happy with de life environment + study situation too :)

life env : k, law nak bandingkan uitm jengka ni dgan palam dari segi kemewahan semua mmg thumbs up kat palam laa.. tapi sini pom bole bagi double thumbs up jugak laa coz kat sini majority budak dip,,jadi tak too crowded sgat laa..

kos aku kat sini just untuk sekelas je 28 orang . 22 f + 7m . rasa mcm sangat2 rapat kot . xdelah kate org nampak ketare sgt berpuak2 tuu. kalu ade event or meeting pape, we're like one big family. nak tak nak we've to do dat.sbb InsyaAllah for the coming another 5sem, we'll still be in same class till graduated . amiin :)

oklahh..biar gambar pulak bercerite :)

sengal giler naek kete niii . sakit badan2 sume :/

yeaaayyyy !!!

sile tekun yee! :P
6 students laki + satuu absent :)
okeilah, i'll stop here. i'm just hope for now, as a starter new life,,i can searching and get a lot of knowledges, memories, family friendship and be a more dependent + good girl.

Saturday, September 17, 2011

saye wujud lagi . :)

assalamualaikum . hoho . lame giler tak share citer2 kat sini . rindu giler kot . alhamdulillah dah lebih kurang 2 minggu menapak kat uitm baru ni . kawan kawan sume so far okei laa. roomate sume pom okei . friendly .

2 minggu kat sini . satu mggu habis dgan orentasi satu mggu agi taklimat2 kelas . jarak fakulti dgan hostel pom bole tahan laa jauhnye. aku dapat kolej baruu . everything baru . katil meje tilam rak .haha. sumelah..habis sume student asal sini jeles . :P dalam kelas skrang ade 28 org . laki tujuh orang yang laen pompuan . yang laki ade yg dah umo 45 tahun sorang . hehehe . tapi dye okei laa, pengetahuan ilmu for this cos dah banyak, die ambik degree ni pom sbb nak ambik lesen naek pangkat . huhu .

roomate pulak sume sekali 6 org . 3 dari johor sorang setiu sorang perak. tapi 4 org dah senior , sorang lagi same umor .

haha..ni jelah kot serbe sedikit tuk mase skrang. update ringkas , nanti law ade mase cik datang lagi . nak buat assgment dgan report jap . first class, first week and first hours dah dapat kerje banyak . dah laa  kene buat sorang2 kalau partner pom oki lagi . haha. cik nonnn !, tak baik merungut!! :P  

 roomate2 baru :) harap kite tiade sengkete :)

Al-Fatihah . ramadhan terakhir .


sekarang kite bergelak ketawa tanpa menyedari ape bakal berlaku nanti .
sekarang kite bersuke rie tanpe menyedari siape yang bakal menangis nanti .
sekarang kiter tersenyum bahagie tanpa mengetahui kite kah yang kan ditangisi nanti .
sekarang kite sedang tertawe riang tanpa menyedari sang maut sedang mengintai kite .

takut lah ! dan insaflah wahai teman ,


Al-Fatihah buat ibu saudara ku .
KHATIZAH BT K IBRAHIM.
9 september 2011 .9.20malam .
hampir 50 tahun diberi kesempatan melihat dunia . 
alhamdulillah, mudah urusanmu .
Barangsiapa wafat pada hari Jum’at atau pada malam Jum’at maka dia terpelihara dari fitnah kubur.
moge arwah ditempatkan bersama2 orang yang beriman . insyaAllah . amin..


aku terase kehilangannya . amat . walau kubukan anaknya . tapi memang dari kecik aku membesar di depan matenye . diasuh dan dididik bersamanya . syahdu . sumpah aku tak sangka, arwah akn meninggalkan kami di usia sedemikian . meninggalkan ibu, meninggalkan adik beradik, meninggalkan suami, meninggalkan 5 org anak . siape sangka, siape duga . itu semua kuasa yang ESA . arwah baik, baik sanagt dengan aku, rapat . walau beliau tak banyak cakap.
aku terkilan sebab tak dapat tengok arwah tuk kali terakhir . sampai2 rumah, orang dah siap . sempat siram aer je kat kubur . sebak .

tak perlu lah kot aku warkah kan dgan lebih pnjang . beliau dah selamat,. selamat kembali ke rahmatullah.  moge ditempatkan bersame same orang yang beriman . amiiiin .


Monday, September 5, 2011

ready for tomorrow !

esok . 6 september 2011 . tarih untuk sesuatu yang baru untuk aku .
esok . kaki ni akan melangkah kat satu alam yang baru . 
new life . new envirement .new friends . new course . 
and 
hope too new spirit too .


harap sangat agar dapat kuat .
harap sangat semuanya akan lebih indah dan selesa dari asasi dulu ,


tapiiii ..
sebabkan lama sangat cuti, 
memang sumpah rasa macam takde feel lansung nak masuk study balik .
huhu . 5bulan dah otak berkarat macam mane laa nak polsh balik.grrrrrrr~
arhhhhhhh ! cik non !!
semangat semangat !!!!


dulu,  daftar sekolah ramai2. masuk2 dah ramai yg kenal .
dulu, masuk asasi pom dah ade 3 4 ketol yang kenal . 
mase orientasi takde aa terkial2 sangat jadi kere sumbang . :P
tapiiii esok . terpakse soang sorang sume dah berpecah . 


takpe lah,, saye kuat . saye tabah! 






camner laa bilik kali ni . sob2




haha ! tu seme gambar tym pendaftaran asasi dulu .
cepatnye mase berlalu ! 
cume esok yang bezenya , yang hantar aku sikit je . takpelah !
janjiiiiiiii rockkkkkkkk ! *erk


alang alang kan . guwa buat pengumuman terus laaaaaa .

" blog ini akan jadi sangat pasive for this incoming weeks"

bye bye !
pray the best for me ^^