Monday, January 27, 2014

WARMING UP PRAKTIKAL

Assalamualaikum.
How are you todayy? Have to post somthing because i think i need to appreciate le free wifi provided here. Kesian jugak kan company bagi guna kalau takde sape yang sudi guna. kekeke~ Oh ya, lupa nak cakap aku kat mane derr.

I'm currently at FIT Centre Sdn Bhd at Batu Caves Selangor. Counting my day to finish up le praktikal for 6 weeks. Sekejap ke lame ehh? Heyoohh heyoohh.

Ntoh la, but lately aku selalu terfikir yang am i did a right decision in my life? Walaupun selalu tenangkan diri, haa, dah takdir ni, ada hikmah di sebalik ni. Tabah Noni tabah.

Okay, back to main story.
Currently praktikal sini dgn Jaja, Nadiroh, Adda and Iza. So far, 1st week is just okay. Not going to bengkel yet. Dapat kerja menaip je baru and brainstroming idea. Just done recite Yassin with le staff a while ago. Got to introduce ourselves in front of le staff and Alhamdulillah i felt a positive feedback from them. Thank you. Tolonglah bagi tunjuk ajar segala ilmu untuk kami. Moga diorg dapat bimbing kami lah hendaknya. And and and one more thing, le COO, En Hasyimi is very nice, having a soft-heart-father-caring attitude gituuu. Terase jugak lah welcoming sikit. Kikiki ♡

Actually we r having a bery bery bery strawery bluery mulbery hard time to enter this practical phase. Dengan rumah sewa yang memang sesak sesak nafas nak mintak. Lebih lah jugak rasenya 20 phone numbers called nak cari bilik kosong.  Betulah org kata, melalui pengalaman lah kita belajar kan. Kalau tak, sampai bila bila tak tahu macam mne peritnya hidup berdikari ni woi. Perasaan takut, perasaan disoppoited bila bilik penuh.  uisyhh. We have to spend about 3 days kat rumah Ana, gi Fitec pun naik motor. Seriusly, i will never imagine how challenging it was semua ni until i went through by myself. Bila dah dapat hostel kat Fitec ni, barulah terasa hikmahnya tak dapat rumah sewa. Bagaimana complicatednya i will go without car and guide. Thank you Ana and family, for helping us, for guiding us and for calm-ing us. Alhamdulillah, terasa dipermudahkan Allah. Ingat, setiap benda yg jadi ade hikmah.

Alrite. Tu je lah dulu. Gtg ♥

Thursday, January 23, 2014

JPA dan PTPTN


Disebabkan aku tengok ramai sangat yang search google pasal jpa and ptptn, 
cara nak pilih jpa atau ptptn, cara nak stop ptptn and apply jpa, 

so, i made this entry especially untuk yang terdampar kat blog ni. 
sian korang ekekekeke


any further question do free to ask me :) 

good luck on deciding for your future ! 


Saturday, January 11, 2014

Proposal

Alhamdulillah. Lepas melalui hari yang penuh dengan hujan guruh kilat petir, finally, i did it! The most troublesome thing that always running around in my head during this whole semester.

Finally, 9/10/2014 i done my presentation final year project, defence proposal for the approvement next sem thesis. Tahap berdebar dia tak yah cakap lah. Alhamdulillah, it went smoothly. Thank Allah. Even, yelah takde lah perfect sangat pon. Still ade a few things nak kena betulkan.

Thank yuuu very2 much buat housemate, classmates, my advisor, Pak Shaikh dan kawan2 for helping and guiding me until this stage. Moga Allah balas jasa dan budi baik kalian.

Adoyai susah pulak nak arrange pic pakai phone ni. The presentation was start on 2pm until 12am. 12AM!! Tak daye betul. Lemau dah rase time tu. Dah lah break petang tu sekejap je. Nak mandi pon tak sompat. Sempat jamah makanan sikit je sebab nebes, my turn was at the night. Before presentation tu xrase lagi lapar,tapi lepas je habis baru lah rase i need brain i need brainnnn *imagine of zombie style please*

Congratulation for all! U did it! We did it! The feeling that only for those who went through this will understand :)

Once nak gerak kat depan tu nebes, 
but once dah start cakap, dah tak peduli dah kat oorang depan. baru lah  rase xnebes sikit. 

 
Prof, izinkan kami sleep over kat sini ye? 
11.45 malam. 
Anak didik Dr Shaikh Abdul Karim 



THE PROPERTIES OF HOMOGENOUS PARTICLEBOARD MADE FROM KELEMPAYAN SP., OIL PALM FROND AND DURIAN HUSK IN RELATION TO DIFFERENT RESIN CONTENT 


Friday, January 3, 2014

Last Final oi !


3-01-2014 - 16-01-2014

Insha Allah this will the last final exam for this Degree stage. 
Kalau tak repeat Insha Allah last. 
Tapi bukannya bermaksud aku dah final sem. bukan bukan.
Cuma next sem dah mungkin tak kenal erti apa itu final exam.

kikiki. takde lah, sem depan sibuk present thesis je lah oi ! 
Se-care-wyyy wei guwa habaq luu -,-


  

 
Dah tumbang satu paper, 4 paper lagi. chayookkk chayookk!

To all my beloved friends,
aku selalu dokan korang dipermudahkan utk jawab exam dan moga dapat result yg cemerlang.
Jangan lupa doakan tuk aku sekali k? -.~

InsyaAllah besar harapan nak dean lagi sem ni harap harap tercapai la yeeww. Amin. Semoga dipermudahkan. Alhamdulillah dalam minggu exam kali ni, insha Allah xde mende2 masalah just berdebar nak hadap proposal presentation jew 9hb ni. Moga dapat buat yg terbaikk.