Monday, December 28, 2015

Renew Lesen

Anyoong !


Hehehehehehehe

Dulu gelakkan boyfriend lesen dia waktu time cuti kat kampung.
Sekarang batang hidung sendiri hak kena. Kihkihkih

Arini dah 28hb Dec maknanya dah sebulan lebih jugak lesen aku mati. Padahal dengar je kawan yang baru sambut besday aritu cakap dia dah nak kene renew lesen pebenda sume. Hehehe. 
Time yang terperasan tu pun time tgh nak fikir camne nak wish besday bf nxt year sekali suruh dia renew lesen nanti sebab dia yang lupa dulu.
Asal laaa loklakk sangat ni Noni! 
Haippp! 

Actually lepas birthday aku aritu, aku dah selamat drive sampai Perak, sampai Penang sampai ke hulu Selangor daaaaannnn dah selamat sampai ke kampung sendiri. 
Tengah tengah bersiap nak balik KL balik baru lah duk teringat. 
Gelabah lah jugak kihkih

Alhamdulillah
Seb baik prosedur nak siapkan lesen baru xlama pun.
Pergi Pejabat Pos, Alhamdulillah Allah permudahkan tadi, ada makcik hulurkan nombor dia yang dia tak jadi guna hihi, then pergi kaunter dalam 5 minit dah siap!
Dia just mintak IC je. 

Terus renew tuk dua tahun terus.
Senang. 

Alhamdulillah hujan lebat sangat tadi dari kuar rumah smpai lah tol gombak.
Allah selamatkan perjalanan, 5 jam perjalanan sampai rumah sewa ☺

So pesanan tuk awak awak sume, dah seronok sambut besday tu jgan lupa la ye renew lesen 😜😜


Sunday, December 27, 2015

Lemah





Ya Allah i just want to be better in everyday...
I wanna to be closer to you each day..
Ya Allah guide me to the right way..

Because i think i am lose in the middle, 
Far from you...

Forgive me. 






Wednesday, July 22, 2015

GUNUNG IRAU BRINCHANG CAMERON HIGHLAND

Gunung Irau, 11/12 Apr 2015
Assalamualaikum. Alhamdulillah, another achievement unlocked!
Im happyyyyy Im happpyyyyyy :D
Gunung Irau/ Gunung Brinchang (Gunung ke-15 tertinggi di Malaysia) ni terletak kat sempadan negeri  Perak + Pahang. Atau specificnya terletak kat Banjaran Titiwangsa, Cameron Highland dgn ketinggian 6923 kaki. Nak tau tinggi tak tinggi korang kena cuba try daki lah. Setakat yang aku naik, it took almost 4-5 hours jugak nak sampai puncak. Yang jadi slow nya sebab this forest is sooo sooo beautiful. So, walaupun dia ambik mase yang lame nak daki, korang xkan rase penat sangat . For every step yang aku daki, mulut asyik duk menyebut waaaauu wauuuuu Subahanallah it’s so beautiful. Sumpah xtipu. Pastu duk posing setiap sudut. HAHAHA cantik weh!


Orang cakap sape yg dah pernah naik Gunung ni kira hebak lah. Tapi from my opinion, there are a lot gunung yang lagi susah compare to this mountain. Paling lama aku pernah daki, Gunung Tebu, Terengganu. Naik pukul 10 pagi, maghrib baru sampai atas. Bawak barang camping barang masak naik atas lagiii lahh tough. *k tetiba terselit, senanya aku rindu*


Sebelum nak naik ke trek Gunung Irau, korang akan lalu Gunung Brinchang dulu, Nampak lading the yang sumpah luas gila. Teh BOh. Senanya k lah aku 1st time naik Cameron so aku tak pernah tengok and Im impressed J kemain dy punya tinggi. Kiteorg naik Gunung ni pakai keta je sbb dy dah ade jalan tar. Ade je yang aku perasaan yang jalan kaki naik trek ni, tapi sumpah aku rase kalau daki jalan ni korang dah semput sebelum masuk trek IRAU. Tak daye den.


Ni sesi taklimat sebelum hiking. Sesiapa yang xtahan sejuk amatlah digalakkan untuk bawak sweater. Mengiggil jugak kat atas. Aku naik sane dalam 15 orang. Dengan geng polis yang dah power and kami anak-anak bilis. Kikiki. Seronok naik reramai sebab tak bosan, ade teman yang selalu duk guide kiteorg. Rase teamwork tuu.


Amboi memasingg dah tak nampak papan tanda dahh. Hehe


Spirit level + energy level :100%


Tapi ape yang aku boleh cakap, trek dia agak mencabar. Semua main akar-akar pokok. Nak naik kaki mesti langkah 90 degree. Nak turun pun ade part batu batu yang susah siap kena berpaut kat tali semua. Semua jenis naik bukit turun bukit naik turun. Yang seronoknya sebab dia sejuk. Tak rase penat sangat tak rase dahaga sangat.  Yeke? Hmm penat jugak senanya HAHAHA


Yeaaayyy dah sampai anak irau. Lepas 3 jam lebih. Sebelum jumpa mak irau, korang akan jumpa kawasan landau dulu satu, nama dia ANAK IRAU. Jalan lagi sejam baru jumpa puncak dia, orang panggil MAK IRAU. Aku ikut je sebut haha. Sepanjang sejam ke puncak tu lah banyak sangat sangat tempat yang cantik. Aku rase kalau buat photoshoot sumpah cantik gila. Dear, nanti kita photoshoot pre wedding sini nak? Tapi ai nak request helicopter la satu sampai terus ke atas. Deal? Hihi.




Cantikkan? Macam lam studio gambar jee.


MAK IRAU


Kalau naik ambik masa almost 5 hours, nak turun 3 jam pun dah okay, So, sempat je kalau korang nak solat jamak kat bawah, make sure kena naik awal la ye, pukul 8 pun dah okay naik, tengahari dah smpai atas then asar dah boleh solat bawah.
Pesanan aku for those yang tengah survey nak naik gunung ni, jangan lupa bawak touchlight incase korang ade kesulitan atas sane and maghrib baru boleh kuar, so that forest will completely dark. Tanak la buka cite tak sedap sedap pulak. Kikiki. Baju hujan pun jangan lupa yang nipis pun xpe. Air and bekalan makanan of course!!
It was a great memory and I willing to hike this forest again if anyone inviting me (:

10 bintang! 

Monday, June 8, 2015

Alhamdulillah

050615

Alhamdulillah

Achievement unlocked.

Welcome to the world my baby.

Hope you will stand healty and tke care of me well till the end of my life ♥

It worths every patient.

Thank you family ♥

Saturday, April 4, 2015

Wall Climbing Putrajaya

Assalamualaikum. 

Alhamdulillah. 2015 checklist ticked again. I love it when i did something new. New experience, new learning and new self spirit.

Wall climbing.

Hmm. Excited for the invitation. Shocked after enter that place. Scared horror and challenging after try it. Hahaha.

1st time try wall climbing, mase dapat invitation mmg bukab main seronok lagi. Nak try nak try nak try! Alih2 skali dh try naik satu trip terus menggeletar tangan. Goyang kepala lutut  seriusly. Stamina memang kena kuat. Breakfast penting sangat2 nak bg energy kat badan but the worse is i skipped my breakfast. Hihikk.

Bila dh pukul 12 tu dah terketar dh tgan baru lah, kluarkn breakfast, kena jugak makan. Oh sewa kasut rm7 and harness rm5. Total up rm12 per entry. Berbaloi bukan?

Ni part yg nak warming up. Ade part senang ade part susah. 3x naik turun yang ni. Ketar tangan.

Buruk beno rupanya dari bawahh. Huwaaaa dah la ramai gila jantaaannn. Hmm. Hmm. Naik yg part ni pun 3x je. Nak push naik dh memang asyik jatuh je sbb tangan dh mengeletar. Tapi bila dh otw balik rase macaaammmm aaaaa nak main lagiiii. Huhuhu. Lepas sehari, bangun tido esok sume badan sakit. SAKIT GILAA Y.Y

Thank you Asrul, Fadilah n Fadilah. It was nice to meet u guys. First time meeting you, i hope i dont make something annoying. HAHAHA

Monday, February 9, 2015

Welcoming 2015


Assalamualaikum...

A year past and a year come. 
Time always moving forward...
A lot of things happened on past years and I just wanna forget a little of bad things and make the rest as good memories...and I decided to change my blog's appearance (even I love that one before) - so that i can start change my mood and spirit.

I wish to feel better,fresher and more motivated this year! =D *may Allah bless*

bad thing for last year is...blog ni dah macam mati segan hidup xmahu je..hehehe...sedih betul. Banyaaaaaaaaaaaaakkk gila cerita best yang aku skip! Really blame myself for this! dushdushhh. I really hope to spend more time here tapi masa tuk diri sendiri pun kadang2 tak cukup. Sometimes I think I need to limit myself on social comm likes wasap, facebook and Instagram. They really kill a lot of my time.


Alhamdulillah a year past and I'm still doing good. Good means i dont making any bad thing to me myself, my family and my surrounding. AND I WISH I WONT ! InshaAllah may Allah protect me from doing that. 

Alhamdulillah, start from end of last year, my status changed from student - employee. Everything goes well except for that 'part'. But I'll makesure nothing going to ruin my life! Sekarang dah nak masuk 5 bulan aku kerja situ. Alhamdulillah, even gaji nye xde lah besar mane. Tapi takpe kita gain experience dulu yukk! 

Wishlist? Azam?

Like always, I wish for a better me. I wish I could be better. 
Seriously, susahla nak istiqomah. Rase macam tetiap hari makin teruk. Oh Allah, forgive me :( Im seeking for guidance :(

Gonna stop here. Ohhh baaaaadddd! I'm not anymore good in writing! 



Ask urself what do you wanna be...




Happiness is a choice. Yes, things in life make it difficult, but at the end of the day you yourself control your own happiness...