Thursday, May 31, 2012

try to love.




i try to love u de same way i love my old friend before .

i try to make me comfortable with me like de same way i did it before .

i try to see and face u everyday i free .

i try to solve your problems like what i did before .

i try to like u de way i like de person who introduce u to me . 

i try . try and try without give up . 








but now, u messed  me up . 

u step away back when i step one closer .  

u turned back when i start to love u .








u shud understand me either .

i cant be with u 24 / 7 .

i have many others to being together too .

i've a lot of stuff things to do .

i've my own private time too .  












soo, please . 

i'm begging u .

please loving me de way i did .












FINANCIAL ACCOUNTING ! 

COULD U PLEASE HUG AND KISS MEEE ?!







O Allah, keep me stronger .

only a little more time to go .

fighting !











nampak tak betape bosannye aku jawab akaun sampai siap boleh siap satu entry . pffft .



#old friend : add math <3





Wednesday, May 30, 2012

TANAH TINGGI GENTING ! (P1)

assalamualaikum .

tetibe xcited pulak nak ber-entry bile tulis tajuk entry tu . tanah tinggi genting atau name omputihnye GENTING HIGHLAND ! finally, my dream came true . i had very long desire to go there. nak sangat tengok GH tu macam mane ropenye. ke-excited-an melimpah ruah lagi bile tambang pergi dan balik adelah tajaan UiTM under koko Badminton sepenuhnya. siap dapat duit makan lagi 15 hinggit . timekaseh Uitm. timekaseh.   *shinyface*



*tetibe taktau nak start dari mane*   hmmphh.



tak gune bercerite panjang . baik bagi air liur korang meleleh je dulu . kite tengok gambar yeeee anak-anak. :)


saye gemuk kann ? :(

posing di R&R temerloh :)
sume makcik tiga org tu my beauty roomates .

tunggu tunggu GH, kami datang ! 

aku baru tau yg sebenornye GH ni dekat je . kalu dari R&R Genting Sempah it's just take less than an hour to go up there . yes, UP ! tinggi sangat. berliku-liku. sangat seram bile naik bas sebab beliau besar, susah nak kona-kona. tiap kali nak kona mesti ade sound effect xtreme dari dalam bas . haha.

turun bas laju je sume . kekkeke~

mencipta kenangan dan sejarah . 
ohh, yang tinggi belakang sekali tu memang lelaki . bukan pengkik bukan hape pom . so, xyah nak tenyeh2 mate tengok due kali . mane laki2 lain? hmmm, beliau je, one and only student laki yg masuk ko badminton ni, tapi dalam bas ramai je lagi lelaki lain . -___-

ni romates guwa . asal sume pretend nak jadi pendek ni? takpaham .

read more :

Monday, May 28, 2012

futsal interdegree :)



tarikh : 3-5 MAY 2012
tempat : sekitar uitm .
penglibatan : kos fizik-kimia, ladang, sains sukan, furniture dll. 


hew hew . i'm playing a futsal . futsal? eh,wait ! u dont know what's futsal ? ok, pelis, dont ever u open the new tab button to open the google translating. xkan dapat lah punye . lets me introduce what's futsal . *bayangkan aku tengah xplain macam penyarah ye .  kekekeke~  


futsal ni sebenarnye dari perkataan Sepanyol iaitu : futsal + sala .digabung-gabung jadilah futsal . alah, dye macam bola sepak gak . ade due pihak lawan . misi dye kene masukkan bola ke dalam gol pihak lawan. tapi bezenye futsal ni dimainkan hanya oleh 5 org satu pasukan dan main dalam court gitu . court tu bukan mahkamah ye tawan-tawan . pemain futsal bukan sesekali penjenayah malah memainkannye bukan sesekali jenayah . kiu kiu kiu . ;p

penonton-penonton yang menghangatkan stadium supaye keadaan tak hambaaaarrr :)




main futsal ni seronok . tapi agak meletihkan jugak lah kalau kite tak pasang strategi yang betol2 . mase main ni aku baru tau mase yg diambik tuk half-time game hanyelah selame 7 minit . whaaaaaattttt ?
sekejap jeee . tapi puas :)


pasukan harimau biru  :)


oh, sebenarnye baju alah tu takde pom . tu kiteorg curi yang budak bola jaring punye . ambik feel . toingggg~

ni naza . semangat gile nak sepak bola . gagagaga .

ni sue, keeper handalan kumpulan kami . lecturer panggil dye ayam tambatan . hihi.


kalu tak silap aku, sepakan ni lah yang menyebabkan gol sulung team kami. 
selow je aku sepak . mmg xexpect akan masuk gol . that's why sume org macam lepas tangan kaki je .
tapi Alhamdulillah . rezeki kan . :)


thanx yaya n dilla ebab sudi dtg sepot kiteorg :)
*thanx sebab bawak dslr sebenarnye . HAHA. oke, joke.


pasang strategi .

court tak cantik. tak besh sebab baru lepas hujan :(

buat-buat mengada.
sekarang baru aku tahu kenikmatan sebenar bila menyumbat bola masuk dalam gol !
it's like happiest feeling !



aku rase dlm game ni aku banyak nak ketawe je . tak serius lasom . 
mungkin sebab takleh trime kyataan kot . aku sedang ber-futsal .hahaks.


kalu tak silap aku . overall game kiteorang main 3 games.
2 kali seri . sekali kalah . 


dan hasilnya... 








  jeng ..     








jeng ..








jeng ...









one word : puas !

Thursday, May 24, 2012

COMEL SANGAT !


comel sangat . sangat ! 
geram tengok . ni lau abang aku tengok mesti xcited nih .

comel .

same macam kucing aku kecik2 dulu .

awesome ! :)













:)


Wednesday, May 23, 2012

BAGUS BETOL UITM !


assalamualaikum..

bagus betol UiTM ni . aku sedang memuji ni . ikhlas . bukan senang aku nak puji-memuji nih .. cam tau tau je aku ade due test esok . dan for sure aku belum habis stadi lagi . memang ajaib lah kalu aku habis stady awal tu kan . boleh buat kenduri doa selamat . boleh buat makna-makan jamu kat orang ramai . tapi tapi , kalu aku dah abis stadi awal pom xsemestinya aku ingat semua . lagi ajaib lahh kalu aku boleh jawab semua soklan yang orang tanye . tapi tak mustahil kan . InsyaAllah nanti aku transform. ;p 
-___________-

esok ade due test . esok ade due test . ade due tset esok . aku nak sangat-sangat score . my previous tests aku rase aku jawab macam pppffftttt je . tak serius langsung . orang lain siap stay up sakit kepale pasang mata panda lagi nak jawab test . tapi aku tak habis-habis jadi ular sawa . lepas tu lepas tu bile tak leh jawab mule lah nak mengamuk, rase dunie ni tak adil . rase apehal lah lecturer ni tak habis-habis nak bagi soklan susah-susah . tak membine motivasi pelajar langsung . mulelah nak moody, cakap aku lah manusie paling tak pandai nak bersyukur . tak pandai langsung nak arrange mase. padahal padahal tym ade waktu memanjang online . kadang tu esok nak test pom boleh lagi gelak-gelak tengok runningman sambil makn cokelat . aisyyhhh. sumpah aku tak paham. 

sekarang hari malam . dan malam ni ade game bola sepak tganu vs kelantan . kalu kat umah ni kompem-kompem aku dah jadi tetamu wajib tatap tv depan muke . dah tak kesah faizal tahir tgah buat drama dekat tv lain . *eh, yeke takkesah? . aku nak tengok bola lah . nak tgok sarbinee vs apek . lame nye tak tgok . tapi tu lah aku cakap bagus betol uitm ni . bagus sangat . die paham aku ade test esok . dye nak aku stadi kot malam ni . yelah yelah . aku memang nak stadi setengah jam yang lepas . tapi since laptop on . i cant stay away from it . ohhhhh , bad me :( 




okei okei jom google live streaming bola yg available :








searching 














searchingggg...












um.com   hmmmmmm.












google lagi lahh....







tv1 streaming pom tak available .





betol kan aku cakap bagus betol uitm . pandai dye melunturkan semangat kenegerian aku hah. yang tu kalu aku tunggu dye siap buffering . alamat nye sampai tahun depan pom belom tentu siap lagi . ppfffttt . dah lah malas aku nak mengoogle lagi . kecewekan zahir dan batin je . 







buat-buat stadi ah jom . pen off :)





eh, lupe . Alhamdulillah selamat puase due rejab . 
dapat hadiah dari ainin **erk, hadiah keee ? :



timekasehh . terharuuuu . :"D





Monday, May 21, 2012

salam 1 rejab.


       Assalamualaaikum...



 Imam Syafiie rahimahullah berkata," ada 5 malam dalam setahun, ALLAH SWT bukakan pintu langit,
 salah satunya adalah malam 1 Rejab"...



Bulan Rejab dikenali juga sebagai bulan Istighfar...




Jadi,perbanyakkan doa mudah-mudahan ALLAH ampunkan dosa kita, 
memakbulkan doa kita pada malam 1 Rejab.. 
Perbanyakkan Istighfar, minta ampun daripada ALLAH SWT...




Barang siapa berpuasa 2 hari diawal Rejab , seakan ibadah 2tahun.
Barang siapa mengingatkan orang lain tentang ini , seakan ibadah 80 tahun :)


InsyaAllah. semoga Allah permudahkan ibadahku. 


"Ya Allah, ampunkanlah segala dosa kami yang baru melangkah mencari sinar iman ini Ya Allah. Jangan Kau palingkan hati kami setelah Kau berikan petunjuk kepada kami Ya Allah. Amin."




. . . . . . . . . . .






















Ya Allah ampunkan lah dosa-dosaku . selama ini banyak yang aku alpa . banyak yang aku lupa . banyak yang aku butakan mata dari melihat . aku pekakkan telinga dari mendengar . aku bisukan mulut dari berbicara . tutupkan hati dari menerima . walaupun aku sedar lebih banyak yang cantik dari yang buruk Engkau perlihatkan kepadaku . aku mohon ya Allah, ampunilah daku . semoga aku masih tergolong di kalangan orang-orang yang mendapat rahmat dan hidayah-MU . amin . :")











Thursday, May 3, 2012

mid-sem break :)


assalamualaikum . 


wohhhaaa ! it's already mid-sem two break !
oohh, what a runningman tym was happened !
thehe, sorry for my uneducated broken english .

banyak bende dalam kepale aku aku nak tulis, tapi since dotdotdot,
so i will make it short .

okey , lets make numbering entry ! lettttsgo bebeh !
*gaya bahase terpengaruh dgan lagu yang didengari . currently : love song baby rap ! * C;




******************************


1 : 20 april 2012 : jumaat

sampai umah pukul 12 malam travelling by bus .
masuk rumah dengan sedikit tekanan perasaan walaupun dah bagi salam kat ayah tersayang
sampaikan ganggu hati nak tido.

adeke patut driver bas marah aku !
aku suroh beliau behenti depan sikit dari bustop yang sebenar pom terus kene tengking :

" hey , abis lah minyok aku gini berenti sokmo "


watefuk ! it's not me ke yang bayar tambang jugak . suwil .
hey, it's not my 1st tym la swoh driver bus behenti kat situ tapi okei je mereke,
takde pom tengking-tengking . senyum je, memahami keselamatan seorang gadis !!



***



2 : 24 - 28 april

tercapai jugak hasrat dihati selame ni tuk berjumpe bertentang empat mata dua hati
dengan 5 ekor anak angkat aku . huhu . tu pom nasib lah tuan dye bawak die balik .
tuan die tu means abang aku . my one and only abang.

comell  sangat ! geram aku tengok .
yelah, selame ni hanye dunie maya je menghubungkan kami . cewaaahh !

*sigh ! gambar phone xleh upload pulakkkkss :(





ni gambar aku curi kat facebook je . tapi sayang lagi 3 ekor anak dye takde -..-
mereka sangat manja kot . geram geram . rase macam nak angkat tidur dalam  bilik .
tapi kalu berak ko basuh sendiri . bhahha .



***


3 : 22 April 2012 

berjimba bersame AniQ co0h . kawan dunie akhirat c;
bersame abg dan adik beliau .
tapi saye harap saye akan jumpe seseorang . tapi tak . 
takpelah , saye harap jodoh tuk kite jumpe lain kali kuat lagi . 

secretly, i miss u . woohhaaa ! ;p





***


4 : 23 April 2012

piknic-ing time .

haruslah bold n enlargement ka . miehehehe .

thanx for adibah husna sebab sanggup pusing ambik saya balik walaupom sebelum tu
saye dah cancel date kite petang tu .
kalu aku tak pergi . sumpah rase menyesal for not spending a very sweet tym with both of u .
insyirah husna + adibah husna .

thanxx . terharuuu . *lap-lap hingus*










***


5 : 29 april 2012 : ahad .

Girl's Day Out .






timekasih lagi tawan tawan .
mesra mol - kemasik - pake - dungun .
timekasih driver haroro pororo .
timekaseh utk pizza hut .
timekaseh utk menceriakan hari saya .


and thanxs for being my best long-lasting friends .


i'll love u till the end .



***



5 : presentS .

thanx mama . papa . sista . broders . grandma .
thanx for always support me from my side .
thanxs for giving me what i want .
thanx for taking good of me .

i'm speechless .
THANKFUL , PRAISES .



insyaAllah, i'll taking good care for this like i love u olz .

leleeehhh . T_____________T

hewhewhew.




and abang . thanks for this .

bagi ke pinjam benornye ? grrrr~






***



6 : last day ; 1 mei 2012 

special thanx for my beloved friend :

" ain nadhirah nyut-nyut "

sebab sudi tumpangkan aku kala bas pergi mengkhianati kita .
kih kih kih .

sumpah wei , pes time aku naik kete laju camtu .
150km/h .
perrrrrggghhhh ! macam naik kete lumbe je .
tapi aku takde lah takot sgt , sbb aku yakin kazen mu da bese :)

thanx tau . thanx sgt2 !

cari yg paling jelite . hewhew , ;p





7 : 
last but not least . aku rase ni boleh dikategorikan sedih gak kot .
sooobbbbbbbbbbbsss .

setiap inci org yang jumpe aku time cuti ni cakap yang aku dah ..

hmmm .



" wei, muke ko dah bulat lahhhh "






whaaaaaaaaaaatttttttttttt !


-..-"

hukhukhuk .
what a very dis



oklah peps,
i'll end it now .

what i want to highlight .
i love what were happened in my life .


not regret . grab lesson ! 










pen off :)