Wednesday, May 30, 2012

TANAH TINGGI GENTING ! (P1)

assalamualaikum .

tetibe xcited pulak nak ber-entry bile tulis tajuk entry tu . tanah tinggi genting atau name omputihnye GENTING HIGHLAND ! finally, my dream came true . i had very long desire to go there. nak sangat tengok GH tu macam mane ropenye. ke-excited-an melimpah ruah lagi bile tambang pergi dan balik adelah tajaan UiTM under koko Badminton sepenuhnya. siap dapat duit makan lagi 15 hinggit . timekaseh Uitm. timekaseh.   *shinyface*



*tetibe taktau nak start dari mane*   hmmphh.



tak gune bercerite panjang . baik bagi air liur korang meleleh je dulu . kite tengok gambar yeeee anak-anak. :)


saye gemuk kann ? :(

posing di R&R temerloh :)
sume makcik tiga org tu my beauty roomates .

tunggu tunggu GH, kami datang ! 

aku baru tau yg sebenornye GH ni dekat je . kalu dari R&R Genting Sempah it's just take less than an hour to go up there . yes, UP ! tinggi sangat. berliku-liku. sangat seram bile naik bas sebab beliau besar, susah nak kona-kona. tiap kali nak kona mesti ade sound effect xtreme dari dalam bas . haha.

turun bas laju je sume . kekkeke~

mencipta kenangan dan sejarah . 
ohh, yang tinggi belakang sekali tu memang lelaki . bukan pengkik bukan hape pom . so, xyah nak tenyeh2 mate tengok due kali . mane laki2 lain? hmmm, beliau je, one and only student laki yg masuk ko badminton ni, tapi dalam bas ramai je lagi lelaki lain . -___-

ni romates guwa . asal sume pretend nak jadi pendek ni? takpaham .

read more :



cer tengok background belakang, teruje taaakk ? ;O
tunggu saye roller coaster !

sangat sejuk ! 

beliau cantik kaaann ? sumpah !





adrenalin mengalir melimpah ruah mase tgok tower ni . rase feel macam kat paris. wohoooo.
tinggi . kalu betol2 kat paris ni mesti aku dah pengsan .
Genting Tower.




indoor kanak-kanak . ahakks .

cantik kan lampu2 kat sane . besnye lau umah aku cenggini . heuw2.

First World Hotel mempunyai sejumlah 6,118 bilik, menjadikannya hotel terbesar di dunia pada masa kini.

okei . sekarang meh aku introduce kat u ols serbe sedikit games ape yang ade kat sane . 
game indoor n outdoor mereka sangatlah banyak . 
tapi rasenye even korang pergi dari pagi sampai petang pom u'll never done playing all of them .
tengok que pom dah mengucap panjang :p 





menatang ni name die Space Shot
sangat tinggi . kat malaysia mende ni mmg ade kat GH je kan ?
u shud try dis when u came here . no regret . sure !
aku sempat naik ni . sebab q aritu alhamdulillah takde lah fonat sangat den nak menunggu~

ni name die Spinner kot .
takdelah menyeramkan sangat . tapi foning sangat-sangat . 
mase dye pusing-pusing korang akan rase nak tercampak je . 
tau ape aku fikir mase dye pusing ?
send me to paris nowwww~ HAHA . childish.

ni name die corkscrew.
antare 1st attraction jugak lah kat GH ni . 
tapi aku tak sempat naik pom . tak cukup mase . 
so, takdapat nak citer lelebih, nanti auta je lebih kekeke~
tapi tapi . kawan aku naik , dye muntah . teruk eh reen? :)
ni name dye . erk, dye macam kete langgar gak . cume dalam air .
so, boat langgar la kot . seronok . tapi bosan sikit . ;p
oh, cammane bole lupe ni . kalu takde menatang ni memang bukan theme park lah kan .
sori, pakcik google sedekah gambar tak cantik . 
this is Pirate Ship .
de tym i ride dis i feeling i'm on running man show. 
tau ? de scene kwangsoo with jae suk . ohsem.



rasenye kalau aku cite satu-satu sampai taun depan pom tak siap agi entry ni . huhu~




Pirates Train 

Dinasourland !





ok, dah laa .



laaappaaarrrrrr ! 
baru tau, harge mcd , kfc pizza or whatever sangat mahal kat sini . 
air milo gelas biase pom sampai 6 henggit mahal tak hengaaat !

bye-bye GH ! tunggu kami datang lagi :)


posing cute . saye pom lapar jugak. hukhuk. ;p





timekaseh kawan-kawan for taking good care of me ,
thank you for allowing me to spend this beautiful time together ..



aku harap aku dapat pegi lagi . sekali lagi je pon takpe .
with my family maybe? 

or with my future family maybe? #eh?




pen off  *___*















No comments: