Tuesday, June 26, 2012

just a photo ^^


hello .
just a bored posting entry .

nak tenangkan kepale yang rase sangat sarat . FULL .
macam tengah tahan batu atas kepale . -..-"

it's more about financial accounting .
yes . ACCOUNT , acc166 !!!


bad debt .
income statement . 
balance sheet .
job costing .
process costing .

aku takut sebenarnya .
satu balance sheet yang aku buat tadi berejam-rejam nak siap.
padahal exam next week due jam je pon .
next week ??? !
ohhhh, TIDAAAAKKKK !
pulak tu ade 5 soalan .


O ya Allah . takutnya takutnya .
hopefully sangat sempat siapkan semua soalan walaupon balance shit tak balance . 
ehhh, tersasul . ade ke harap takbalance.
offf kosss la ai nak balance ! letih sakit kepala 4 bulan .

huuuuuuuuuuuu , nak nagis T________T
tak sabar nak lepas paper akaun .





Thursday, June 21, 2012

a tip.



BAGAIMANA MAHU BERTENAGA DAN GEMBIRA SETIAP HARI ?


InsyaAllah.


wat going on wif me ?!!




i felt so stress rite now . looking everything happened opponent with my planning .
looking the things happened without my pleasure . a lot of things went smoothly without make me smiling . 
i hate this . dem much .

having stress until i can expect wat gonna be happened 2 months later . bad . yes, if i never change .
this situation is really killing me. but i still keep my eyes blind . my ears deaf .

hate this situation . when my mind give a lot of command to my body .
but my body doesn't move . even an inch .

LAZINESS . DROWSINESS . FATTER . WORSE . FEELINGLESS .

tommorow is de last day for SEM 2 classes . regret . 
i not do the best . not even the best !
i destroyed all of the tests . i like ruined all of my affords before .

My head is spinning and my mind is stuck with the solution.
 I just can pray that everything will just fine. I wish I can return when the problem was not happening. 


O ALLAH , keep me stronger ! :'')


but it's not too late . not even late . i still have a time .
 much enough if i learn to appreciate them . 
stop bubbling , stop imagination and stop feel bad .

if i can make a step now i'll get the rewards later .

having a week of study week seriously drive me crazy . 
a week to finish up all of the chapters on 7 subjects ? 
what the nonsense they're pushing we in . sheeeeetttt ~



“Success seems to be connected with action. 
Successful people keep moving. 
They make mistakes, but they don’t quit.” ~ Conrad Hilton




 “There are no secrets to success. 
It is the result of preparation, hard work learning from failure.”
 ~ General Colin Powell

keep the pointer up non !
avoid crying later please !



Saturday, June 16, 2012

pertama kali menjadi penderma .


assalamualaikum uolls. 


*kalu update entry kat blog ni pandai je aku cari mase . tapi kalu suruh aku setadi wooowooooo banyak woo alasan guwa bagi* 



hikhikhik . hujung minggu ni best ! <3
akhirnya selepas setahun bersedih , hari ni impian semalam dapat ku tunaikan .
tak sangka . masih diberi peluang itu . masih panjang umo ye . hehe .

euww euuww . bermadah-madah pulak kannn .

tadi . bersamaan dengan 16 jun 2012 aku memberanikan diri jugak pergi menderma darah . romate2 seme macam tak percaye je . tapi aku buat cool je. walaupon dalam hati ni, "ko ingat aku konfiden sangat ke ?" HAHAHA~ tahun lepas, eh, yeke tahun lepas . hmm, mase aku kat asasi palam aku pernah sekali nak menderma ni . tym tu dah exsited dah nak pergi, siap makan tghari banyak2 atas sebab lepas tu takdelah pitam ke hape lepas derma darah .

tapi tapi . lepas je makan dengan perasaan bermegah-megahnya berjalan nak masuk bilik tu kononnye aku ni berani lah tak takut jarum. jalan-jalan cool , masuk-masuk je tengok dieorang dah tutup kaunter . dyorang cakap bag darah dah penuh . ape barang. memang sedih jugak lah kan . tapi dalam mase tunjuk kecewe tu kat kawan-kawan kononye sedih lah tak dapat berbakti tapi sebenarnya aku bersyukur jugak lah tak derma . tipulah kan kalu aku cakap aku tak takut . 1st tym kot tu . sape tak takut tengok jarum besar gedabak main sesuke ati je cocok-cocok tangan . tambah pulak dengan cite keawan-kawan yang ade yang sampai pengsan lah . ade yang lengan dye sampai bengkak sebab dokter tak jumper cari urat yang nak tebuk tuu . macam-macam . tipu kalu aku cakap aku tak takot kan .

uhhhh . seriauuuuu .

1st time :)

Menderma darah adalah perbuatan mulia dan menjadi sedekah yang tidak ternilai harganya.
 Sebenarnya sel darah merah dalam badan kita hanya bertahan antara 115 hingga 120 hari. Selepas tempoh ini, ia musnah dan digantikan dengan sel baru.


"setelah 20tahun hidup. baru tahu arini aku darah B"

kawan yang teman guwa . ni 2nd tym dye . konon muke tak takut ;p

"sakit tak ?" . aku taknak gitau . experience urself ok :)

maseni dah siap . dye nak potong wayar . 
care dye potong macam dye nak potong tali pusat anak baru lahir je . hehe .

rehat rehat :)

nampak tak bag darah tu ? banyak kan sekali dye ambik darah . 
tapi tapi tak sangka average mase darah tu penuh utk aku dalam 5-7 minit je . 
laju giler .

yeaaayyy ! saye dah ade buku ni . anda bile lagi ? :O



Kebaikan Derma Darah

Tahukah anda, tindakan menderma darah akan mengurangkan paras ‘iron’
di dalam darah. ‘Iron’ adalah oksidan yang akan meningkatkan radikal
bebas di dalam tubuh. Jadi apabila anda menderma darah sekurang-kurangnya sekali dalam setahun, anda akan mengalami penurunan tahap ‘iron’ dan ini turut mengurangkan risiko serangan jantung pada diri.

Malah, pendermaan darah juga sebenarnya merangsang badan untuk menghasilkan lebih banyak sel darah baru yang mempunyai keupayaan lebih baik untuk membawa oksigen ke seluruh badan, membuatkan kita berasa lebih segar dan sihat.



hye . saye pon pakai merah ! .___________.


perasaan lepas derma : puas dan tak sangka . 
tak sangka sebenarnya tak sakit pon . sakit lagi kene cubit . 


hehe . pen off .



final xam 2 minggu agi :(

Friday, June 15, 2012

12-06-1960



assalamualaikum .


Tanggal 12 jun 1960 , setelah ditiupkan rohnya ke janin di dalam perut ibunya , lahirlah seorang puteri yang telah ditentukan rezeki , qada dan qadar perjalanan hidup , ajal maut jodoh pertemuan beliau oleh Allah S.W.T. seorang insan yang mungkin tidak membawa makna kepada sesiapa pun yang tidak mengenali beliau . tetapi merupakan seorang insan yang sangat berharga , yang hidupnya sangat bermakna dan bernilai buat insan-insan disekelilingnya . 

beliau cantik . baik . penyayang . dan telah ditakdirkan utk menjadi seorang insan yang perlu melakukan banyak pengorbanan . dari kecik beliau berkorban sampailah la ni . menjadi kakak sulung buat 4 adik-beradik yang lain sememangkan  bukan satu kerja yang mudah . dari kecik terpaksa berkorban utk berhenti sekolah awal dan belajar berniaga kecil-kecilan demi memastikan adik-adik yang lain meneruskan pembelajaran. she's ohsem .

dan beberapa hari lepas, she was turned to 52 years old. matured enough to bring along a very big responsibility . After 26 years old her wedding anniversary (rasenye lah), berkat perkahwinan beliau dgan suami tersayang , beliau dikurniakan dgan 4 orang cahaya mata anugerah Ilahi yang sangat bernilai . takde sape yang mampu memberi anugerah ini melainkan Allah . Allahuakbar !  bukan senang nak besarkan 4 orang anak sampai sekarang . bukan senang nak jaga hati sendiri  berkorban untuk orang lain. 

Alhamdulillah. aku rase bertuah sangat . dapat merasai kasih sayang seorang ibu. disaat ada orang lain yang lansung tidak kenal ibubapa mereka . Aku rasa bersyukur sangat dapat berkongsi hidup, bergantung harap, meluahkan rasa , merengek manja , mengadu sakit dengan seorang insan yang tak pernah jemu, rasa meluat, tak pernah kata TAK untuk aku . selalu ade saat aku senang . selalu ade saat aku susah. selalu gembirakan saat aku sedih dan selalu lapkan airmata saat aku kecewa , pimpin tangan aku masa aku jatuh .

Ibu . Beliau sangat amazing . no one can change her place and do the things she did sincerely. walaupun dia selalu marah kalau aku buat silap . tapi aku tahu takpernah ade rase BENCI dalam hati dia untuk aku . serta adik-beradik aku . 

terima kasih ibu . sebab dah buat yang terbaik untuk kami . walaupun kami kadang-kadang pernah buat ibu rase sedih . rasa marah atau rasa kecewa . aku tau walau satu lautan harta sekali pun yang aku ganti untuk semua kasih sayang yang pernah kau curahkan , takpernah akan cukup . 

Aku sayang kau ibu . aku cinta kau ibu . semalam , hari ini dan insyaAllah semoga kasih itu tertanam buat selama-lamanya . semoga sehingga ke syurga kelak.  semoga suatu hari nanti aku tidak akan mengeluh andai kiranya aku yang terpaksa memimpinmu sangat kau ingin berjalan. aku yang terpaksa menyuapmu saat kau ingin makan . dan aku yang akan mandikanmu saat kau sudah kotor . semoga cinta aku padamu tidak pernah beralih. semoga kasihkau hari ini dapat memimpin kami semua ke syurga . semoga pergorbanan kau selama ini dapat membawamu di tempat yang tertinggi nanti . 

sedihnya tak dapat celebrate bday mum same-same . ampunkan dosa anak-anakmu yang banyak melakukan khilaf. yang banyak menyakitkan hati ye ibu. InsyaAllah one day we'll make u proud of us.



moge terus panjang umo . murah rezeki . dan sabar mendidik
dan melayan keletah kami . ekekeke~

" WE LOVE U MOM . WE LOVE U DAD .FOREVER AND EVER ."

Who should I give my love to?My respect and my honor toWho should I pay good mind to?After Allah and Rasulullah ...

Cause who used to hold youAnd clean you and clothes youWho used to feed you?And always be with youWhen you were sickStay up all nightHolding you tightThat's right no other ...
Who should I take good care of?Giving all my loveWho should I think most of?After Allah and Rasulullah ...

Cause who used to hear youBefore you could talkWho used to hold you?Before you could walkAnd when you fell who picked you upClean your cutNo one but ...

Who should I stay right close to?Listen most toNever say no toAfter Allah and Rasulullah ...

Cause who used to hug youAnd buy you new clothescomb your hairAnd blow your noseAnd when you cryWho wiped your tears?Knows your fearsWho really cares?

My mother !

oh. lupe . 
HAPPY BIRTHDAY MUM ! :)




Wednesday, June 6, 2012

kusut



kepale guwa sedang berserabut seperti serabutnye wayar-wayar ini . 

kusut . 

and i'll take a few minutes to separate them single-ly .


gambar dalam bilik. kalu terer sebenarnye ade brape wayar tu ? ;3




tadi ade kuiz machine dan guwa ponteng .

esok ade kuiz akaun dan guwa tak setadi . 




guwa tak sangke guwa akan rajin macam ni .






rajin online. 



Monday, June 4, 2012

HAHA~





PERSONALITY QUIZ :

You are a fairly good person. You strive to live a moral life whenever possible.
You are usually kind, generous, and loyal. However, you do have a dark side that even you may not see.

When it comes down to ethical decisions, you tend to take the path of least resistance.
*truetrue*

So you may end up lying, cheating, or engaging in other bad behavior... 
because it's just easier to do so.

You are also probably: 
Conflicted and confused about the current course of your life. 
*sobbbs, true-true*

Right now you are on track to being: A slightly crooked politician. 

To be a better person: Break one bad habit - 
whether it's telling white lies or spending too much money.




LOVE PERSONALITY :




*takpayahnakpercayasangat*



"i'll take a short break on blogging . final xam is just around de corner . 
but i dont know how long-lasting i am. my body doesn't cooperation with my heart . "

Friday, June 1, 2012

if and only if .




-If I could only stop the time - 
I don’t want the days to pass.
I don’t want the minutes to mark, 
Or the seconds to walk.

If only I could stop time.
I would be able to fix things
Without having to regret them.

I would be able to live again, 
All my happy memories.
And always bring them with me, 
To any place I leave.
But unfortunately, 
this things only happen, 
In fairy tale stories, 
dreams or t.v.



now that I've aged 20 years.
time is not the same as 15 years ago.
the way we speak. 
the way we play. 
the way we talk. 
and topics we talked.

time pull we away.
together with de memories . 
but i knew, u'll always stay there .

deep . deep . and deeper .

in my heart .

nothing cant separate us. 
withou HIS power.




even i'm not very closer to all of u . but u shud know . u're top in my heart . olwes.