Wednesday, July 31, 2013

SEMESTER 4


Kira aci lah update semua dalam satu entri je. Better lah dari tak update langsung rasenye. Hehe. malas nak harom nak menaip padahal masa nye bukannye takde. nak kate jage anak, kawinnye belum. nak kate buat assignment, terlentang je manjang. Tang mane buzy nyer jangan duk tanye. Jangan jangan. Anggap jelah aku ni buzy tengah observing semua bende nak membesar. :3

Nak update aktiviti satu satu tu idok lah kan. kite rewind mane yang best best jer pastu topup topup mane yang belum. ihikks. Alhamdulillah, semester 4 berakhir dengan baik walau ade turun naik nya. Aku still tinggal kat rumah sewa dengan kawan-kawan. Maybe next sem last sem kot kiteorang duduk rumah tu before masuk kolej balik. tapi seriusly i donot wanaa stay back at kolej. Tapi tak mampu lah pulok eden nak bayar sewa sorang-sorang. hurm. 

Detik manis semester 4 bermula bila aku dapat sorang kawan baru. Kawan yang menjadi milik aku. kawan yang setia dgn aku for the whole sem ikut aku kemana pon. InsyaAllah akan setia hingga habis hayat dia. Thanks ya Allah for fulfill my wish. Alhamdulillah :') Sekarang cuti, so terpakse berjauhan dengan dia. memang tetiap hari tak lepas ingat dia. serius. Entah selamat entah idok. Moga Allah lindung.

click pic for de whole entry. 


Kenangan manis terbesar dalam sem ni bila dapat siapkan 2 projek kayu. Serius rase macam eksited giler happy terharu sedih pun ade bila tengok hasil kerja kami yang bertungkus lumus berbanting tulang memerah keringat buat projek ni. Aku, dari yang seriusly aku mengaku tak pandai pun buat menda ni but now Alhamdulillah dah ade sikit sebanyak ilmu yang dapat. Thanks sume yang beri tunjuk ajar. Thanks Pok, lecturers, classmates, seniors, n the closer one, groupmates  tuk segala jenis tunjuk ajar. I luv U ol muah muah muaaahhh :*


second project kiteorang buat rehal ekceli tapi ntah tang mane pulak gambar dia ntah. 


Then, untuk sem ni aku rase macam beruntung sikit sebab dapat belajar satu benda baru. dapat belajar camne nak jalankan suatu aktiviti. Even i'm not fully in charge on it, tapi rasenya banyak benda jugak yang aku tolong the leader, mia, lead program ni. ke hulur ke hilir naik motor, dengan panasnye takyah cakap. burn giler muka pas abis program ni. mane taknye kena berjemur dua hari. masuk pejabat sane pejabat sini, kena marah lah tak tau pejabat kat mane, nak susun tournament tak pandai, barang hamper lagi, borang tak lengkap, telefon lecturer seribu kali. nak menyumpah memang ade. Nasib tak give up je. macam macamlah, tapi nilah kan orang panggil pengalaman. bukan senang nak uruskan sesuatu program. Lepas dah habis program ni, serius rase macam nak senyum kalau boleh sampai cecah kat telinga. happy sangaaat sangaat. Alhamdulillah Allah permudahkan banyak benda :')

(15-16 Jun)

tak sangka berjaya jugak buat program ni dgn pertolongan banyak pihak. thanks everybodies. tapi ade satu benda rasenya orang lain tak tahu kami je tau. hi hi. Bahagian sijil tak settle lagi woi. kahkahkah. kita buat buat burn je lah aci? malas woi -.-"


Another one program before study week artitu is acara wajib setiap sem which is Dinner. Sem ni dah tak handle dinner macam sem lepas. pass kat junior pulak. he he. Aku rase menda ni pun dah jadi benda wajib gak, before dinner wajib gaduh pasal tema, pasal yuran, pasal tempat kat group facebook. boleh tahan gaduh dia. haha. Tapi biasalah, lepas abis je dinner tu senyap lah benda tu. mulut orang. ehh, mulut aku pun ade jugak. hikhik.




Sem ni merasa lah naik stage dua kali. sekali sebab anugerah dekan. sekali lagi sebab.....hmmmm. segan ittew nak kabo. thanks to orang tu, memandai je letak nama ittew dekat best dress part 3. dah lah part 3. ittew ni dah part 4 tau. maluuuuuuu takyah cakap ah. bukan layak pun senanye. main letak letak nama je. haha, anyway thanks. memandai buat suprise, pastu bila orang tanya buat buat taktau pulak. 


okey. ape lagi nak highlight. hmmmmm. okey, just one more. Great experience for this sem : we're able and succeed shooting video arab sampaikan ke Johor, otw pergi kahwin umah miss Ainul. oppss, Madam ainul udah. hi hi. Thanks for the cooperation friends. we're able to do it. Congratulation. Banyak kenangan pahit sepanjang pergi dan Johor ni senanya, eksiden, kereta rosak. anak kunci rumah tertinggal. tak mandi sampai besok. har har. kelakar pulak bila ingat balik. tapi kenangan pahit pun dulu, sekarang dah jadi kenangan manis kan girls? Lucky for having great friends to go through the hard moments together :) 



Alright. ni je lah dulu. For the coming exam result, goodluck guys. Aku selalu doakan yang terbaik tuk kita semua. Jangan lupa bersyukur walau ape pun result yang kita dapat. Love ya!




Friday, July 12, 2013

BREAK


Assalamualaikum.

hello hai. Ya Allah lamanya rase tak singgah sini, sampai rase macam aaaaaaaaaaa eeeeeeeeee oooooo i donow how to write. seriously rindu angak angak nak menulis tapi kekangan masa ruang masalah dan kemalasan membelenggu diri sendiri. cis poyo. 


Okay. lets skip unimportant part. First of olz aku nak highlight, yeahhh, i'm currently done my 2nd year study. yeaay yeaaayy! hek eleh baru dua tahun nak gempak. poorahhh. -..-"  Habis 2nd year maksudnya aku dah habis 4 semester. baru je habis. baru je haritu jawab exam. ambooi stress exam haritu bukan main lagi. abis bertubi tubi jerawat naik. i've sat for 5 papers, which was only 4 days of study week. study week yang macam tak setadi week langsung. tengah tengah study week terpaksa lagi pulun buat assigmnent. kena siapkan report project sume. Memang stress yang amat. pastu campur lagi dengan 3 hari paper direct. subject berat berat lak tu. kalau time ni nampak budak budak kelas muka masam bukan main. ade yang mata merah kuning tak tidur, berjalan pon badan dah tak tegap, tak yah salahkan diorang. takyah. baik salahkan yang buat jadual exam ni. huh. 


Alhamdulillah, semester 4 taught me a lot of things. baik benda education mahupun bukan. banyak benda, banyak kenangan manis kenangan pahit yang terpaksa, nak tak nak kena jugak lalui, which was make me stronger. make me tougher. In shaa Allah, kalau aku rajin aku buat entry satu satu. kalauuuuuuuuuuu rajinnnnn. hikhikkk.  


Sekarang currently at home. buat ape? hi hi. macam biasa lah. having 2 months of holiday. Get to fast a whole Ramadhan at home. Ramadhan tahun ni totally different, we having no father in the house anymore. but nevermind. fast or late, i'm need to used with it. satu lagi lain sebab takde adik aku kot. haha, dia pergi belajar dekat ke-eell, first time ni duduk jauh jauh, first time belajar duduk hotel and first time jugak dia puasa jauh jauh, bukan lagi bawah ketiak mak. biar dia belajar. biar dia berdikari. biar dia tahu susah senang hidup ni. ho ho .


Nothing more to say, just hope my final exam result will cheering me up. empat rata? hmm, kalau ade rezeki ade lah, kalau takdapat aku bersyukur dengan semuanya. dengan semua benda yang aku lalui. aku percaya apa yang aku bakal dapat nanti, is what i deserve to. pray for the best :)


Introducing you, my beautiful friends : Jaja n Mia :)

And this is the last memory created before balik hari tu. lepas je abis last paper, ingat ke nak gi tengok wayang, tapi nak book kereta lepas je kluar hall, saje je try and error kalau ade rezeki ade lah kalau takde sudah gituuw. tapi, nasib tak menyebelahi kami. soob soob. the cars were fully book. so, malam kiteorang plan makan besar and karaoke je. saje, release tension :)


cukuplah sampai sini dulu. till we meet again kalau aku rajin nak berhupdate. hikhokhikhokk. 

ohh, 


SALAM RAMADAN :)