Sunday, April 27, 2014

Forgive me, Allah.


It's hard to get rid of the bad habits we always do. It's hard. Frequently, I'm tried I'm promise to myself not to do it next time and still I'm failed.
Why?
Why, its always come to that way?
Tipisnya iman aku sebab masih tak mampu tahan nafsu dari buat benda yang Allah murka.
Allah mencintai kita dengan nikmat dan kita membalasnya dengan maksiat.
Ya Allah, janganlah Kau palingkan rahmatMu dariku.

Tuesday, April 22, 2014

Dear self...


Just ingatan untuk myself...
Aku ni memang yang jenis cepat down 
-.-'




May you grow up prettily inside and out. 
Love. 

Faith.

Assalamualaikum.

Have you ever felt like me? Feeling unsure,insecure, unconfident and scare enough bout your future.  


Umur bukannya setahun jagung lagi. Bukannya dlm stage yang nak kena kerah oleh mak bapak lagi suruh buat kerja. Suruh sekali buat sekali. Kalau tak suruh, hmmm, tunggu mood cantik datang baru buat. Macam pahat dengan penukul.
Yes. It's to embarrassing to admit.................sometimes, i'm still at that part.


When its come to talk bout future, I'm the scare one.  Because to me, it's still 50-50.
Antara berjaya dan gagal. it's all depend on how I work on it.

Selalu sangat dah orang tanye, "so, lepas ni nak kerja apa?"
                                              ...

I'm very afraid if I cant make my family proud of myself.
I'm afraid if I cant get the job from the course I'm learning.
I'm afraid if I've to wait for a very long period before I get the job.
I'm afraid if it's because of my low performance.
I'm afraid to death.



Selalu ada harapan untuk orang yang berdoa.
Selalu ada jalan untuk orang yang berusaha. 
Yakinlah.
Faith. 



Semoga Allah permudahkan segala kerja untuk aku dan kawan-kawan.


Monday, April 21, 2014

"NS Dreams Giveaway Contest"

Assalamualaikum.

After over a year, or maybe two years? aku tak join mane-mane contest @ giveaway, so here I come for the 1st time again. Moga langkah kanan lah hendaknya ye :)

-click gambar for owner's blog contest-


Kenapa join? Sebabnya berminat nak cuba nasib tertarik dengan prize dia, ESP shaklee.
Nak cuba minuman tu tapi tak mampu pulak nak beli. hihi.


Harap tuan blog sudi jejak sini. 

Annyong :)



Sunday, April 20, 2014

I need spirit!!!!!



Ya Allah, Norani Shuhada knape malas sgt niiiiiiiiiii. Rase mcm dah kena sumpah jd pemalas je. Having no energy to do anything. Everything is seem very hard work to do except for plwying with my phone. Aaarghhhh I dont like being like this. Macam mayat hidup. Xbagi kebaikan langsung kat org lain. Hurrrrr. I hate myself sometimes when it comes to dis part. Lazy spirit in my body. I need to wake up!!!!!!!! 


Saturday, April 19, 2014

Transcende


Assalamualaikum. 

Rasenya dah lama gila tak keluar tengok movie. Last sekali tengok THOR 2 eh? Ye lah kot kalau tak silap. So, again the emergency hangout made our day. Pergi Mesra Mall without any plan or purpose. So, sesampai je pergi chek movie amende yang available kat wayang. Tak banyak sangat pun movie. Ade Captain America tapi mostly kawan2 aku ni dah tengok. So, Transcende je yang okay sikit, Starring Jonny Deep.  



Rasenya dalam hall ni ade dalam 10 orang je manusia. Gi time weekday macam ni jawabnyaa. Because we're so hungry, kiteorang seludup banyak gila makanan masuk wayang. Seb baik beg sorang-sorang besar kahkah :D


Aku boleh bagi 3.5 out of 5 star jew kot kat movie ni. Mungkin sebab expectation aku tinggi bila tengok Johny deep yang berlakon kot. olalala. Tapi jalan cerita dia boleh tahan lah. suspen. tertanya tanya. Cuma klimak dia xheavy sangat. crite xtergantung pun kalau paham. Sape yang xfaham memang xbes la tengok. Not too bad (Y)

  

Lepas tengok wayang, makan, solat, sambung karok pulak. Huhu. Karok sini mahal dari jengka. RM12. Tapi tempat dia lagi besarlah. Lagu pun banyak (Y)

You shoot me dowwnnnn but I wont faallll~ 
I'm tatiniummmmmmmmmmmm !




Again. Thanks kawan-kawan. Thanks for come and be a part of my life. I hope when we're being apart, we'll never forget how close we're and how much r we spending our time together.

 I love we.

Short dating ♥


Assalamualaikum. 

Aku rase dah macam jadi acara wajib je. Mostly cuti sem mesti ade sesi cenggini. A day to hangout with friend masa cuti. Kalau memang tak boleh nak pergi keluar jauh-jauh memang pantai je lah jadi mangsa nya. Kalau well planing biasenya buat bbq, tapi ni emergency date so, takde bende pun la, beli makanan kat stall2 berhampiran je. ahaha. 




Gambar curi kat ig jeww. malas nak edit balik. hahaha
Dibah. Syirah. Jie. Norma. Fatin. Ipah :)


 
Adibah Husna . Dibah, thanks for always remember me :*


Thank yu @najihahfarhah92 for the treat! Even it's just a short meeting but I'm really spent a precious time with you. Get to ask a lot about curiousity of my healty problem since u're a doc-to-be. Goodluck for the 'delivery baby' (I forgot its science name haha) learning after this! U kendoitt!

Friday, April 18, 2014

Yesterday

Kita raya dulu bulan 8 kan? Ke 9? So, this is how my kampung's house look alike after a very long visit. Tempat ni banyak simpan kenangan mase zaman kanak2. Tadi, bila aku pergi kait buah mangga and makan sorang-sorang, the trowbek of yesterday really pop up in my head. How I used to eat this fruit together with my siblings. Ask daddy to pluck the coconut.Time flies. Now, everyone already grew up. The times got limit for spending time together. Hmm.

Monday, April 14, 2014

Lubuk Jet, Maran.

Assalamualaikum.

Kawan-kawan aku ni semua memang suka buat plan mengejut. Sebab lesson learnt. Kalau plan awal-awal mesti ade je yang tarik diri. haha. So, here come the story. That day was very hot. Whole jengka was warning dat there gonna be no electricity for a few hours.  

I was sleeping at that time. Sue called me to hangout and picnic and bathing and playing at Sungai Lubuk Jet, Maran. Without any hesitate, I agreed. and then baru tanya, nak pergi naik ape? zzz

The pictures are so many. So, i just randomly pick a few of them ;)




Aku tak pernah tau merase suasana a whole town xde electric for a few of hours, so, semangat kiteorang nak pergi pam minyak. Tengok-tengok sekali tempat pam pun takleh nak operate. Tak tahu pulak haha 





on the road. yup, we went there by motorcycle. Aku tak pernah pergi pun sebelum ni. Kawan-kawan cakap dekat jeww dekat jewwww. sekali pernah nah ambik kau kebas punggung. wuuuu



Yeayyy. Sampai udaaaaaaahhh !
boleh tahan lah jugak ramai orang. huhu







Hampir 3 jam lah jugak duk sini. Setengah jam perjalanan nak sampai. 
Having a great memories. Thanks friends :)


Tuesday, April 8, 2014

Budak baru nak up!

Assalamualaikum. 

Okay janji janji promise lepas ni start buat kerja. haha. I'm currently at Uitm's library, doing the assignment to be submit end of this week. Too lazy to do it. Staring for the blank page on microsoft word for an hour, so i decide to regain the mood by sharing a story. agagagaga. loser -.-


I believe if i asked people what candy crush game is, i dont have to explain anything. I believe all the grown up teenager, kids, adult and even a 50 and above years old people have played it. 

To be honest, I never played it before, because there're many  side-effects from that games that i heard. Addicted effect. so, automaticly, i've declared that game as BAD GAME. i dont want to play it, dont want to know about it even dont want to peep when my friends play it. 

haha, see? how die-hard-hater nya ai. haha. 

then the story starts after my friend bought a new phone. She downloads a lot of new games. Excitedly, my friend and I try all of the games. haha. sampai lah kat candy crush game. As I never play it before, so I dont know how to play it. tapi watching my friend plays it so easy, cute, excitedly, and its sound effect so attracting me. haha. I tried it once, failed, try again and after we passed one hard level, I cant deny the satisfaction on it. And then we played it again again and again until the heart (live opportunity) was end. 


A few days later, I download the game on my phone, Honestly, before this I never download a game that is more than 20MB. Candy crush game is 33++MB. terpakse lah jugak eden download. huhu

Today was the second day i'm in love with candy crush. Baru nak masuk level 30. yelah yelah tahu lah ketinggalan zaman gilaaaaaaaaaaaaaa. Ada aku kisah? haha. But still then I hope it'll not long lasting. Kuat sangat makan bateri phone. huhu. 
  
  


Sunday, April 6, 2014

Selamat Pengantin Baru Abang!


Assalamualaikum. 


Alhamdulilah. Dengan sekali lafaz, (210314) bertambahlah tanggungjawab abang aku as a man toward a girl, called wifey. Tahniah abang. sekali lafaz. And we're proud of you. Abang aku diijab kabulkan oleh adik bongsu Kak Ain sendiri as she has no father anymore. 

Nothing much to write. 

Aku doakan ikatan perkahwinan ni kekal sampai hujung nyawa, korang akan bahagia sampai ke syurga. Abang, ur responsibility turn wider, and i hope you never forget our mum. She's your big responsibility too. To become a leader in your new family, a son, brother, and a head in our family, i wish you all the best. Moga Allah permudahkan urusan kerja abang, kurniakan kesihatan dan kesenangan yang berpanjangan. Dan semoga kehadiran orang baru menambah seri, memberi cahaya baru dalam kehidupan abang. Cintai dia dunia akhirat kerana Allah, Insha Allah, u'll see a beautiful of Islam in life.  


"Sesungguhnya hidupku, ibadahku, hidupku dan matiku adalah untuk Allah, Tuhan semesta Alam."







































To be honest, as a lil sister, it's hard to let your beloved brother to someone else,
opss, she's not someone else actually,
i must accept her as my sister automaticly,
Forgive me, i'll start to love you too.

Abang Pih,
Prove to me that i'm not going to lose you 
but in fact i gonna get a new kind-hearted, sweet and kind sister,

i wish you both happy ever after :)