Monday, April 30, 2012

ini kisah kita.




ini kisah antara kita .
tentang hati dan perasaan .
tentang masa dan kenangan .
tentang janji dan harapan .

masa itu pantas saja berputar .
tanpa toleh ke belakang , tanpa menunggu kita di sisinya.

ini kisah antara kita .
tentang selama mana kita hidup .
berapa banyak kita berjuang .
yang telah dan yang akan .
berjuang untuk di sini dan di sana juga .

ini kisah antara hati .
tiada siapa faham .
kita selalu ungkap, dan kita selalu lupa .
aku kate aku sayang kau dan kau kata kau sayang aku .
tapi hati kita tetap tak pernah juga puas .
tak pernah juga tenteram .

ini kisah antara kita .
tentang masa, harapan dan hubungan .
tentang impian dan angan-angan .


lumber jack BIG project :)


Assalamualaikum . 
lame tak mengaktifkan diri dgan blogspot . 
line tenet tak brape nak clear lah . huhuhu~

tawan-tawan sekalian, ali tu tan. tan  ite kan..
pfffttt ~
aku lupe tarih buat keje-keje kejadah ni bile . 
sume ade dalam diary kat jengka . 
maklumlah sekarang currently kat umah lagi ..
wakluuuu . hahhahha .

okei . gambar berterabur, malas nak susun . ni sume adelah partime hujung minggu aku tym belajar .
hahha, takdelah ! ni gambar2 sukerelawan aku dan kawan-kawan tebang pokok kat uitm .

total sume skali pokok tak silap aku 15 kot . ntah, tak sure sangat .
tapi yang pasti lebih dari 10 batang.

seriesly , buat keje natang ni letih sangat . 
hmmph . persaan aku ?
kalau sape2 yang memang kene pakse rela buat ni mmg 2 hari tuu die duk menyumpah je kejenye .
banyangkan dengan panas terik nye . dengan lecaknye. dengan kotornya .
dengan peperangan kerengga nye . banyak giler kerengge serang kiteorg .
habis die ceroboh dlm baju seluar tudung . puihhhh .
dah lah bau macam pehhhhh ! ~

tengok gambar je lah ! :)

day 1 : muke xcited lagi :)



''heyhey . buat keje lahh''..kekeke~

vroom vroommmm !

si gantang . auucchh .;p

berehat seketika dibawah sang mentari~

oh, ni 2nd day..last2 moment. sume muke dah malas buat keje..

nak balik nak balik nak balik !

maafkan kami pokok :(




rehat je lebih - -"

curi tulang dengan merayau2 bersame lori ^^





hmphhh .
camne nak cakap ye camne aku boleh involved dlm keje2 camni .
honestly , mmg straight from my heart aku rele nak buat keje ni .
takde paksaan . 

mase Abg Lan tanye sape nak buat tu, 
automatically aku xcited . walaupom lepas tu ade jugak rase ragu2 pade diri. rase tak yakin .
tapi . belum cube belum tahuuuuuuuu ! :)

gambattee ! and now ..
look at the result . yeayy !

ALHAMDULILLAH :)


Thursday, April 19, 2012

model sambilan tak bergaji.


jom berkenalan dengan gambar :)











DEMIKIANLAH WAJAH-WAJAH CERIA RAKAN-RAKAN PART 2 
YANG INSYAALLAH AKAN SAMA-SAMA MENGHARUNGI 
PENAT LELAH SUKA GEMBIRA DUKA MANIS TAWAR DAN PAHIT ^.^


Sunday, April 15, 2012

getting worse :(


assalamualaikum .


seriously ,
rase sedih . rase geram . rase menyampah dengan diri sendiri .
tak tahu ape nak jadi dengan diri aku .
tak reti-reti base nak sedar diri . 
rase macam lemah sangat .

baru dapat sikit ujian gangguan terus tak boleh nak survive diri.

ape lah nak jadi . aigoooooo~




why i like to waste a lot of times ?


rase terpukul sangat . ke-probability aku berade dalam gol kerugian
adelah sangat tinggi . nauzubillah .




sejujurnya ,
aku bazirkan banyak sangat masa .


banyak mase untuk tido .
banyak spend mase dengan online .
a lot of tym for stalking . talking . nonsenses.
MOVIES .


walaupom aku tahu aku akan menyesal nanti dgan ape yang aku buat sekarang ,
buutt ,
i still cant change myself.
i still can force myself to do something i'm needed most.






WAKE UP, NONNNNN !




u have to study !




U MUST TO STUDY !




lemahnya motivasi + kesedaran diri aku . hmmmmm :(


 


Saturday, April 14, 2012

i love u, MAMA !


Hummmm , syahdu pulak rase malam ni . dengan hujan yang renyai-renyai, guruh sahut-menyahut .  suasane malam kelam yang syahdu sangat-sangat . sumpah aku teringat kat rumah . kat mak . kat ayah . kat anak beranak semua . huuuu . nak balik laaah ! sabar-sabar nonn ! 6 hari lagi :)



I was a foolish little child
Crazy things I used to do
And all the pain I put you through
Mama now I'm here for you
For all the times I made you cry
The days I told you lies
Now it's time for you to rise
For all the things you sacrificed

Chorus:
Oh, if I could turn back time rewind
If I could make it undone
I swear that I would
I would make it up to you
Mum I'm all grown up now
It's a brand new day
I'd like to put a smile on your face every day
Mum I'm all grown up now
And it's not too late
I'd like to put a smile on your face every day

And now I finally understand
Your famous line
About the day I'd face in time
'Cause now I've got a child of mine
And even though I was so bad
I've learned so much from you
Now I'm trying to do it too
Love my kid the way you do

CHORUS

You know you are the number one for me (x3)
Oh, oh, number one for me
There's no one in this world that can take your place
Oh, I'm sorry for ever taking you for granted, ooh
I will use every chance I get
To make you smile, whenever I'm around you
Now I will try to love you like you love me
Only God knows how much you mean to me

CHORUS

You know you are the number one for me (x3)

Oh, oh, number one for me



thanks for everything . :)



 


Sunday, April 8, 2012

prinsip VS nafsu ?


assalamualaikum.
selamat pagi. waahh, ini satu kemajuan. hupdate blog di awal2 pagi kala manusia lain sedang elok menatap wajah-wajah bofriend kesayangan mereka. dalam mimpi je lah kan. lame dah rasenya tak tengok sunrise..

dah dah .. tak payah nak intro sangat lahhhhh !



****************




what actually people will choose when they're in dilemma ? sama ade nak puaskan hati kawan-kawan ke atau nak pertahankan prisip diri ? hmmm...


terpaksa .walau dalam hati kuat memberontak. maaf kan saya perut :(


dont get me wrong romates. aku bukannya tak hingin nak kuar samesame. tapi aturcare majlis tu membuatkan aku double thinking. timing pom salah. makan malam. hmmm, tapi camtulah, mungkin banyak sangat belas dalam hati aku. nak tak nak aku pergi jugak. sebabnya diorang mengadu aku selalu tak join events dieorg.. betol ke ? hem hem.



aku kadang-kadang malu jugak nak mengaku yang aku sedang berdiet. eh, eh, tak. aku TAK diet. i'm just controling the amount of nutrition in my meal . lain tau. diet a little bit hard. u must follow their rules. aku pom tak rase aku bole buat. that's why i'm not mention it as DIET .. take note friends !



tapi, for a student yang duduk jauh dari ketiak mak macam aku ni. aku rase memang sumpah mencabar giler. nak nak biler ade kawan yang ade selera besar. memang habis la kau ! aku rase time lunch tu aku nak pergi masuk kafe kolej then pergi goreng sendiri makanan yang aku nak. aku nak pergi goreng sendiri ayam goreng dye . ikan goreng dye . ei, berminyak sumpah geli ketiak aku. kalau lah aku ade pilihan kan .. tapi camtulah. semua angan-angan dan impian itu hanye tersemat hebakk di dalam hati dan sanubari gadis tantaek ini. muehhehhehe.



secara taburan puratanya , memang aku punya body weight serius badly. WORSE ! dulu mase fom 5 + matrik, berat badan aku mantain je 52kg . lame jugak aku gune berat ni. berat ni pom dah mula rase selesa dan sayang aku sikit-sikit.  kegemukan kat badan pom takde la obvious sangat. tapi sejak aku masuk degree. ianya naik mendadak.. takot sangat. perut pom dah nmpk beze . dulu plain je . baju dengan seluar pom banyak yang bole muat. tapi,,, skrg mcm dah awal pregnant . sooobbbs.


am i too stress ? ;(
sebab fakta cakap stress boleh mendadak naikkan berat manusie.







semuanya fast food kan ? ;(   
ak dapat nafikan semua yang banyak keburukan tu lagi sedap.


aku tak tau entry aku kali ni sampai tak maksud aku nak sampaikan . sekali lagi aku nak bold. 


aku tak diet ! 




ape yang aku harap aku dapat laksanakan tuk dptkan size body asal :




AVOIDING :
Daging dan Kacang + Produk Susu + SOFT drink + Pure kentang + Es krim + Keripik kentang + Daging olahan + Jajanan gorengan + Makanan cepat saji +  Susu whole milk + Kuah daging +  Roti + Mayones + kek. dll. 


ADDING :


sayur + buah + sayur + buah .. ehh? 




tips hari ini : selame ni org slalu cakap jgan makan telor banyak2 kan ? ni fact yang aku jumpe :


" mengambil elor dalam sarapan membuatkan  peru terasa penuh tahan lama dan dapat menurunkan berat badan dua kali lebih byak berbanding mereka yg bersarapan roti , meskipon mempunyai jumlah kalori yg same " 
:) 






p/s : aku nak pakai kebaya lagi :(




Friday, April 6, 2012

sahabat :)


my soul heart.

-"best friends" - the one that u can get mad at only
 for one hours because u have an important stuff to tell them :)




it's more than enough for myself to have friends who are very cheerful

caring, loving, understanding, protecting, willing to listen our problems

spending our good and bad time together,

considerate, always help each other, and always express words of love
   
to strengthen our friendship.



it's nothing more i hope when i'm being far-far away with mama and daddy.



THANK YOU sahabat <3


best sweet sour moments :)




I love all of u you
dem much ! :)



Tuesday, April 3, 2012

i'm telling you ! :)


..................





True love means that you care for another person’s happiness more than your own, no matter how painful the choices your face may be.







i'm telling you the truth. 
i'm hoping you to be MINE.


INSYAALLAH.
moga jodoh itu tercipta buat kita :)