Saturday, October 29, 2011

MY BADS.


hello. hai. assalamuaikum rakyat jelata raje2 . lame beta tak menjenguk kat ruang ni rase sayuu sayuu je nak menulis. kahkahkah. emoo. well, bak kate lelaki, perempuan biase menulis dgan emosi, lelaki kononnye menulis pakai otak. so,we can simplify that, no emo = no heart = kejam. haha . acii ke? *memain jelah!

hamboi! cepat je ea korang tekan bile tengok tajuk my bads. but for disnite maybe its jus "MY BAD" je kot . kot laa.

i believe, everyone has their own weakness. that so me. from the child till now, one of my weakness is i cant make a decision for myself. but now it was better than before, i thought. mase kecikkecik memanglahkan, adat budakbudak ade kawan bersepah sepah, bile ade ape2 projek je mesti nak buat same2. bile ade mase free je mesti nak maen bola same same . masak2? hmmmm, jarang laa zaman kanak2 guwa dulu. sebab dulu kecik2 guwa membesar 3 perempuan 6 laki . tuu tak campur jiran2 lagi . majoriti laki, bile petang je wajib bile nak maen mesti ade bola. bola sepak, bola beracun. bola seliper. bola jaring , lau takde bola mesti maen yang kasar2 je . okei, tengok kan dah melalut. - -" 

dari zaman kanakkanak, sekolah menengah sekolah rendah dulu, aku tau tuu mmg salah satu kelemahan utame aku.. so tiap kali nak buat keputusan aku mesti ikut kawan2 aku. kalau bende tuu just need my own decision mulalah korang akan tengok aku berjumpe dengan 5 atau lebih para konseler yang tak diiktiraf tapi sangat memberangsangkan otak dah jiwa. tuu kawan2 pendengar setia dan sejati! pendek kate, 70% keputusan yang aku pernah buat selame ni adelah dari pengaruh kawan2 dan nasihat mereka. bahaya kan aku ?! hmmm.

ingat lagi satu keputusan besar yang aku perlu buat . penentu mase depan negare aku . kerajaan aku . hehe. at that tym,i've to choose between matrikulasi and asasi to continue my study. mase tuu aku pom taktaw asasi tuu natang kejadah ape. yup, majoriti kawan2 aku semua, semua dapat matrik yang same . penang. separuh pergi separuh tak. and i've to chose it. aku rase beban sangat mase tuu . sangat. family harap aku pergi matrik . abg aku tak habis2 brainwash aku pasal matrik. tapi most of my friends suruh aku pergi asasi . sebab tak semua org dapat tawaran tu. but now, after i had through all of that, aku percaye, setiap benda yang aku ambik, setiap keputusan yang aku buat. mesti ade its own risiko. ade die punya dugaan, ade dia punya halangan. jgan pernah rase menyesal dengan keputusan tetap yang kita buat . ambik die sebagai pengajaran utk hari esok.

okei okei . jauh dah guwa terbang . berbalik ke topik asal .

sape rase nak jadi kawan aku sekarang? jadi kawan tuk nasihat aku buat keputusan . okei, finee, aku paham korang pom busy atau semua dah buat2 buzy.. 
now it's my turn to make a decision. keputusan hidup dan mati . hahahha .:P
i have to make a decision whether to stay with my roomates or my classmate for the incoming next sem . yuuuuppp! tahun depan aku kene pindah duduk luar. kene cari rumah sewe sendiri. ni lah masalah belajar kat uitm yee kawan . cakap je tuu u bawah kerajaan, tapi mmg kerjaan laa pom . keajaan mkn kanak2. papelah!
sooo now, dah berminggu minggu aku pikir nak stay dgan roomate atau nak move out pergi dduk dgan classmates. ade banyak kebaikan for both of them ... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . 
okei pening . bye bye nak tidoooo . 


esok saye ade trip lagi ! sil jgan jeles :p nak pergi serdang, nak pergi serdannnnnnnnnnggggg :)

Friday, October 14, 2011

The messages.

......
sedang khusyuk layan laguu lame with or withou you , tibe2 phone menjerit2 .
oppss..tanjat boboi . aduuhh !

awal2 xcited tgok name pengirim mesej.hehe

abg guwa : isnin ade kelas x?
guwa : minggu nie ade minggu depan xdop .
abg guwa : abg nak balik esok . isnin balik smula. nak ikut x?
guwa : xpelah..beli doh tiket mgu depan..hehe,g lah balik .
abg guwa : bereeeeh .

huwaaaaaaaaaaaaa . sob sob .
tuu ape yang termaktub pada katakata. *sangat terpakse
tapi dalam hati ni Allah jelah tahu macam mane nak nyee aku terbang balik sekali .
tenangkan fikiran .  jumpe family .
banyak bende sangat2 yang duk menari nari dalam kepale hotak ni .
sampai tadi pom rase macam dah nak kuar aer mate ni .
fikir pasal rumah sem depan , pasal duet . pasal study yg agak agakklaaahhh
complicateeeedddd.
Ya Allah permudahkan lah urusan ku :)
but nevermind . sabar hati!
that's how life cycle rite? . hidup sebagai seorang penuntut ilmu .
memerlukan seribu satu pengorbanan . kan?
dengan bibir senyum + hati yang pasrah,
lalui lah segala mungkin cabaran dengan tenang . sangat tenang .
Allah menguji seseorang mengikut ape yg mereka mampu .
ingat . innallah ha maal sobirin . InsyaAllah .


Sunday, October 9, 2011

pukul 0011 pagi :)

sunday. 9 oct 11. -0011- 
 mood : a little bit sleepy c0z last nite i just fall asleep only 4 hours.
dont worri . bukan stay up tuk study pom . bhahha .



utk xmembuang lebih jutaan mase jom kiter jwab soalan yang ditag ini :
mempersembahkannnnnn....



soalan 1 : 3 names in your massage inbox..

izzah . discuss pasal tiket cuti balik raye haji..*semangat!
syikin . mase keluar pergi bandar tadi mati2 aku ingat kene tinggal .
15 minit tunggu dieorg dtg balik . *nebes ai!
abg peach .berhajat utk menjimatkan lagi wang ketandusan .

soalan 2 : Your main Ringtone.


gummy bear . a record for almost 2 years!

soalan 3 : What u did at 12 last night?


same macam sekarang . depan lappy :)

soalan 4 : Who was the last person you went out with? where?


roomates . out to de nearest town . 
cooopp tiket balik raye haji . xsabar dooooeeee!

soalan 5 : The colour of the T-shirt you're wearing now.


hehe . naseb baik tgah pakai yg peberet kaler . meerraaah ! :)

soalan 6 : The last thing u did.

sing a song . and be a good stalker on other blogs .

soalan 7 : 3 of your everyday favorite items.


kain solat + sejadah .
phone .
berus gigi .

soalan 8 : The color of your bedroom.


okei . sekrg ni hanya menumpang saje okei . next sem dah kene hambat!
biaselah hostel . xlebih dari putih . dan seceot biru .

soalan 9 : How much money in your wallet now?


300 . vaaavaaavaaa . tolak 200 tuk yuran semua okei . dem !

soalan 10 : How's life?

Alhamdulillah . so far . so good .
just, i cant throw out my laziness lagi .
hate it . sangat . shiiiiittt !

soalan 11 : your favorite song..

kalu nak citer semua tak tertido laa guwa .
okei . 1)all songs from my hero superman. u know it.
lagu cover maddi jane . taylor swift . nasyid,eehhhheemmm..
maroon . banyak laahh weh! a'ah, dato' ct skali!

soalan 12 : What will you do next weekend?

i wish for a trip! harap2 jadi lah plan dr waannn :)
kalau jadi, just waiting for my entry,later .

soalan 13 : When was the last time you saw your mum.

a month ago . maakkkk rinduuu!! nak baliiikk sgat2 . sooob soobb .

soalan 14 : where is she now? 

home sweet home laa . aku doakan dia selamat :)


soalan 15 : when was the last time you talked to your parent?

kalau dengan mak seminggu lepas kot . 
dengan ayah malam semalam :)

soalan 16 : Who is the last person that talked with you last night?

loyal roomates. iye2 je :P

soalan 17 : where did you have dinner last night?


dekat cafe yang sgat pppfffttttt~
and we decided tuk bungkus je, mkn dlm bilik yg lagi cantik ini :P

soalan 18 : The last surprise you got.


last evening . when a few of my frens came told me they meet my couzin
at the bustooopp . aaaaaaaaaa, sumpah jelesss !

soalan 19 : Last thing you borrowed from your friend.


seluar jeans from syikin . hehheeh.
baju tak basuh lagi laaa...oppppssss~

soalan 20 : Who is your bf/gf or husband/wife?

my mum and my daddy . i love you!!
alwaysss :) thanx 4 evrything yaaa (":

soalan 21 : what do you feel now?

mengantuk dan nak balik .
sobsob.
bosan skali..wuuuuuuuuuuu~

soalan 22 : wanna share with who?

diri sendiri je .
*sesiape yg tengah bace sile stop disini..
bhhhaaaa~

soalan 23 : who knows your secret?


half of my secret is safety save in my heart .
and other half is shared with my believe-able friens . thanx aalll!
muaaaahhh. rindu korang sume :)
ehemm eheeemmm . lupe pulak , paling banyak yang tahu ialah .
korang sape yang dah khatam blog buruk ini .kekkekekek~

soalan 24 : they keep your secret?


do u will??? *_*

soalan 25 : Are you angry with someone?

dont want and never want. even yes . 
but i tried hard to deny it . fullstop.
no one born perfectly okeiii!

soalan 26 : what do you order at McD?

paling best order mcd dgan adik aku .
mesti xpernah balik tgan kosong tanpa mc fluurrryy @ sundae!
maaabeeeleeesss!

soalan 27 : The last time you felt so sad..

sekarang . sebab rase macam sgt buang mase tak tido lagi buat menatang niii..
bhhaahahahha~

soalan 28 : mahu tag?

sape yang bace entry ni betol2 habis je.. okei?
daaaa...akirnya dah boleh tido!!


nyteeeeeeeeeee ..



dont ever dream to be someone else.
but always try to improve urself to be someone better!
chiiil !

Saturday, October 8, 2011

gud nite now . :)






gud nite world .
hope to see u tomorrow .
nite friends . nite all .
sleep time + sweet dream .


doa jgan lupe :P

JUST BELIEVE URSELF !!

manusia, senang untuk jatuh .
but believe , no one is born perfectly,
everyone make a mistake .
so, everytime u feel like u're the most stupid,
stop thinking that..
just act like u're greatest among others !!





LIVE LIFE THE WAY YOU WANT IT.
IT'S YOURS, NOT THEIRS...


and now, i, with a given name ,
believe the spirit,beauty and strength of myself in wat ever i did !

InsyaAllah, dengan izin dan restu Allah :)

Tuesday, October 4, 2011

lawatan pwtc + ikea :)

assalamualaikum ^^ hai, arap sihat sume yeeee :)

hehehe. dtg lagi jarang2 mengepos entri lame..
busy betol dengan assgment + report berlonggok2.. *cis,konon.
tapi sekarang ni alhamdulillah.badan pom xsakit2 lagi..takde agi yg menangis hempas pintu homesick nak balik..haha,,tapi sies aa guwa rindu giler umah..ni lah penangan cuti 5 bulan arituuu...gggrrrr~
 now, i started to love this course..hope kos ni pom akan syg aku balik . hahhaha...

oklah . biar gambar je citer sume ^^
tarikh : 25 / 9 / 2011
tak sangka tak sampai sebulan dduk sini dah dapat pergi jln2 ..hehehhe . jgan jeles :P

*kedudukan gmbar berterabor,harap maklum ^^*

ni sume lepas siap bershopping tunggu nak balik je :)

11 am..menuju ke puncak pwtc :)

ok, motif sebenar signboard ikea besar gedabak .


kami keluarga bahagia okei ^^

gambar curi - -"


okei fine . aku taktawnak cakap ape lagi . kbaiii :P