Tuesday, August 16, 2016

Distribute Kad Kahwin


I took 4 days leave special for my mommy.
Kaklong nak kawin kad jemputan still banyak lagi tak distribute.
Sian mami banyak benda kena buat. I think i'm lucky to still have mami and grandmoms walaupun ayah dah takde. Sebab both of my grandma help us a lot. 
Nak harap kat anok2 memang idoklah nak ingat sangat salasilah sedara mara jauh ni. 
So setakat senangkan urusan mak bawak pergi sana sini beli barang barang sikit aku cuba lah sebanyak mungkin tuk tolong. 

Seronok jugak xceli sebab dr tak kenal langsung banyak jugak tahu sedara mara jauh ni. 
Nak harap hari raya je memang susah nak jumpa semua org. 

Macam macam kerenah along this session.
Bila turun pegi bersalam dengan org2 tua tu mesti (almost semua jugak lahh) akan tanya "yang nii ke bakal pengantin nyaaa?" "Dah yang nii bila nak langsunggg?" "Dah yg nii bakpe xlangsung sekaliii aje senanggg"

Macam macam soalan, aku senyum je lah jawab satu satu dalam gurauan. 

Tak ambik hati pun semua soalan tu. Sebab normal leww kan. Kalau kita pun kita akan tanya orang camtu. 
Tapi komen yang paling buat hati aku sayu bila org cakap,
"Kesian kat arwah xsempat nak tgok anak sulong dia naik pelamin" 
"tak sempat nak dapat menantu"
"Tak sempat nak tengok cucu"

Komen komen centu memang terus rasa ngaaaappp panas muka muka tahan je sebak lam hati. Kuatt kuaatt. Aku ngen mak pun balas dengan senyuman je hikhikk. 
Padahal lam hati kiteorang orang tak tahu, rindunyaaaa Allahurabbi. 

I missed you daddy. Weols semua rindu ayah sangaaat sangaaat. Lau arwah ada mesti ayah nangis hari akad nikah kaklong. Kompeeemmm! Huhu Semoga ayah tenang di sana. 😢😢😢 Macam tak caya pulak ayah dah takde. I still feel ur presence around me daddy. 






Long Road



It has been a year for this experience.
And i wish i have someone to be with me, to talk, laugh and doesnt feel tired to hold my hand along this 5hrs ride 