Monday, March 26, 2012

totally addicted.



Assalamualaikum...


okei.i'm going to talk something about addicted. 
addicted = ketagihan. 


ketagihan atau kate lain gemar sangat2 pade sesuatu.
kalu senang nak paham bolehla imagine how perokok tegar xdapat rokok..


kadang2 kite tak perasaan pun yang kite addicted kat something tu, 
tapi bile mane kite akan rase sedikit keresahan,
kita rase sedikit suffering bile tak dapat mende tu.
rase tak reti nak duduk diam.
rase nak pukul pukul je orang kat tepi depan dan belakang bila die
betol2 taknak bagi something yang kite nak.
that name addiction.


bile mane jugak kalu dah dapat mende tu, tak mandi pom takpe.
tak makan pom tak pe. tak tidor pom lagilah takkpe!!
tu name nye symtom2 addiction jugak..hmmm.


atau kate lain yang senang, 
mase korang makan kacang ke kuaci ke pernah tak korang rase susahnye
nak berhenti before makanan tu habis?
pernah tak korang tak bole nak tahan diri sendiri bile tengok COKLAT 
yang melimpah ruah depan mate? 
bile mak korang tak bagi beli mende yang korang nak tu, 
pernah tak korang rase nak mengamuk nangis sampai banjir kat depan coklat tu
sampai mak korang rase benci meluakluak taknak gaku pom
korang ni anak die dan terpakse jugak beli?


pernah rase camtu ?
pernah ? 
kalu pernah, yes!
that called addicted.


kalu korang tak pernah. mmg pity giler lah kan..hahahha


alaaaaahh !
panjang pulak pendahuluan aku nak suroh korang paham.
malang betul. 


nak tahu ape yang aku addicted most skrg?
sebab kan mende alah ni dah banyak malam aku sanggup stay up.
paling lambat haritu sampai sanngup tido pukul 430pagi walaupom letih sangat..


besnye kan kalu aku addicted study sampai macam ni.
tapi aku rase sampai mati pom tak. 
stay up malam tuk jawab xam esok pom tak sampai macam ni.
isyh. teruk betol pompuan ni :(












RUNNING MAN.


tau ape running man? kalau tau bagus..clap your hands ;p
aku bet dah ramai giler yg enjoys dis show jugak kan.


kali pertame aku tengok gameshow ni terus aku jatuh cinta. 
susah tauu aku nak layan mende2 macam ni..
kalau dulu orang cakap WE GOT MARRIED tu bes sangatsangat.
tapi aku tahan diri aku dari tengok sebab takut jadi camnilah. KETAGIH !


tapi sekarang sume dah takde gune. aku dah terlanjur. dah takboleh nak patah balik,
terlajak kate bole tarik balik. terlajak tengok? hmmm. 
lu pikir lah sendiri !!






ok. now....








lets me, 


















presentingggggg ...
*sile bayangkan bunyi drumdrum piano biola sekali* ;p














running man game show !

a very perfect-perfect combination ! love it dem much.


gary sangatsangat pemalu. but he always tried de best to express his feeling at noona .
suwiiiiiiiiiiit !


  
okei. ni rahsie kite, mmg sejak zaman sekolah lagi aku impikan husben yang badan macam ni.
may i get one for my future laki? bolehlah, bolehlaaaaaaaaaaaa !

Kim Jong Kook lets get married ! ;p


aku dengar cite ni ade sampai 80 episod dan lebih. but now aku baru je sampai episod 20.
taktau lah sampai bile aku bole habis. 
 i need to control myself.
weekend days only ye nonnn ! promise ! *sengihsengih*


GTG . pen off  :)

Tuesday, March 20, 2012

JERIT-HATI #1




kalau lah saya boleh menjerit sekarang..

dan beritau kat semua yang berkenaan...

dengan penuh kenyakinan dan tanpa ragu..

betapa saya mendambakan sangat,


































laptop baru ituuuuu !


















cepatlah ! 

cepatlah !

cepatlahhhhhhhhhh !

sooobbbbbs.

















kalau bole belilah yang dah ade window 8 teruss.









wane pink tauuu !
hehehe ;p 






assalamualaikum .




riang-riang.

salam.

petang ni cuace panas sangat sangat sangat. rasenye kalu jemur baju yang basahbasah kat tgah padang ni sejam dah kering.  dlam bilik pun panas, guwa rase nak pasang kipas smpai no 10. kalau bole laa kan. tadi guwa pergi kelas dengan kawan guwa, Siti Ainin. kesian die terpakse tadahkan telige dengar guwa bebelbebel, " nak payung, nak payung, nak payung !!" huhu. guwa manusie yang tak reti bersyukur kan?? panas salah, hujan pun salah.hmmm..

okei.
guwa nak kongsi satu bende baru ni. bagi guwa baru lah. orang lain tak tau lah. tanye lah kepaleotak sendiri ye.
tak tak, guwa bukan nak cite pasal guwa telah ber-riang-riang kat taman bunga, apatah lagi guwa pergi berjimba di taman teman riang-riang disney. eh, ade ke name tu? 

guwa nak citer pasal satu binatang ni. natang ni serangge biase je, tak memudaratkan kot. bentuk die lebih kurang macam kumbang besar, belalang besar. lipas besar.. eh, jap! lipas besar? woooo, tibe2 rase geligelemangegargegar otak., tak leh bayang aku camne lipas kalu tetibe die mgamuk jadi HULK! tapi guwa rase natang ni lagi xtreme kot. kawan-kawan guwa panggil die riang-riang. tapi guwa pon xsure, xpernah hayat guwa jumpe natang ni. korang tau? pernah dengar? 

ni hah, rupe dye..
riang-riang yang cantik lagi ensem :)


natang ni sekarang tgah mengamuk kat kolej guwa. walaupon populasi beliau tak banyak, tapi rasenye cukup untuk mengugat keberanian kami kaum hawe. - -"  bunyi natang ni xtreme sangat. kuat giler.. mungkin sebab kepak dye besar gedebah-gedebah kot.

natang ni betol2 dah uji kesabaran guwa. dah due kali die masuk bilik guwa.  dah la bole terbang-terbang. eiii ! susah pulak tu nak mampus. (sukesuki je aku nak tarik nyawe natang kan? astarfirullahalazim :/ ) mase nak hambat die keluar, susah sangat. dye lekat kuat2 kat dinding. masuk sentuh natang ni pakai penyapu, dye bunyi-bunyi. bunyi die agak menakutkan. macam bunyi pompuan menjerit pom ade. sumpah guwa takut. nak dekat sejam jugak kene mandi peluh ketiak nak hambat die keluar. sekse betol zahir batin. huhuhu. 

natang ni pon guwa rase agak bijak. sebab ade sekali tu guwa nampak dye dekat jalan menyusul. nampak macam dah mati. guwa dengan kondifent nye (bab kate adnan) jalan lah dengar bermegahmegah, sekali binatang ni melompat. ape lagi. lari jerit-jerit lah guwa. masalahnya, bukan guwa sorang je pernah kene camtu, kawan-kawan guwa pun pernah..

guwa nak berhenti dulu lah kot. tak sangup dah rase nak citer lagi pasal natang ni. guwa harap sangat2 musim mengawan natang ni cepat-cepat habis. cepat-cepat die cari habitat lain. tak sanggup nak berlame2 dengan mereke lagi !




Saturday, March 17, 2012

KITA SAMA JE !


" kau bodoh. kau tak cantik. kau sombong. kau hipokrit. kau selfish. kau pasif. kau pendiam. kau konon baik."

" kau ini, kau itu. yang pasif tu sume ade dlm diri kau. 
rase macam sie sie je aku kawan dengan kau ! "

dan aku mngaku yang buruk itu memang ade pade aku..timekasih sebab sedarkan aku.
kau memang kawan yang paling sempurna pon. sume orang tergilergiler kat kau.
sume orang terkejarkejar nak kawan dgan kau.


dan kau juga perlu tau !


langit tak sama dengan bumi.
 akar takkan bertemu dengan pucuk walaupom mereka satu pokok yang same.
matahari dan bulan tak berebutrebut keluar sekali nak berbakti pade alam.
malam pun tak terkejar kejar nak gelapkan siang. 
even sungai dengan laut pun ade beze. tau ?

kita ni ibaratnya..
macam seluar dengan baju.
macam kerusi dengan meja.
macam bantal dengan tilam.
macam kasut dengan stoking.
macam lelaki dengan perempuan.

tapi sedar tak kau ? 
memang semua itu lain, tapi mereka perlu satu same lain.
pucuk takkan tumbuh tanpa akar.
malam takkan muncul kalau takde siang.

pakai baju tanpa seluar, boleh ke kau keluar?
beli meja tanpe kerusi boleh ke kau guna?
tidur kau atas tilam mahal tanpa bantal selesa sangat lah kan?
hidup lelaki tanpa perempuan, wujudkah kau ?

tak guna aku mengapai gapai sesuatu yang org tak ingin nak kongsi.
 tak guna aku merontaronta sesuatu yg org tak ingin nak bagi.
sedarlah..
yang kita sama, 
kau perlukan aku. dan aku perlukan kau.
tanpa aku hidup kau juga kosong. takde warna, takde pelangi.

tak boleh ke kau time aku seadanya dan sepot aku jugak ? ;O

Aku manusia lemah
Selalu terjatuh
Berbeda aku dari mu
Kau berdiri teguh

Aku serba tiada
Aku kekurangan
Dan bila kau tiba
Aku hilang dari kewujudan


Bukalah mata    
Yang selama ini engkau pejamkan
Dan lihatlah diriku...
Buanglah buanglah!
Buang curiga yang telah lama kau simpan
Yang mungkin memudaratkanmu

Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi dirimu

Kau mahukan gadis semasa
Yang bisa memberikan kau segalanya
Dan engkau tak mampu melihat apa yang
Ada didepanmu

Kau mahu perubahan dunia
Tetapi pada aku kau sama sahaja
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu.



p/s : saya masih sayang mereka.


Friday, March 16, 2012

mari lakukan ini sebelum tidur :)

Assalakualaikum.

tengah malam - honestly speaking, it's de best tuk mencari sedikit privasi diri.

lets talk something about ilmu. lame rasenya tak menulis sesuatu yang berfaedah. asyik rase dari otak je...


SEBELUM PEJAMKAN MATA UTK TIDUR...

Rasulullah berpesan kepada Aisyah ra : 
"Ya Aisyah jangan engkau tidur sebelum melakukan empat perkara, iaitu :

1. Sebelum khatam Al Qur'an,
2. Sebelum membuat para nabi memberimu syafaat di hari akhir,
3. Sebelum para muslim meredhai kamu,
4. Sebelum kau laksanakan haji dan umrah


Bertanya Aisyah :
"Ya Rasulullah.... Bagaimana aku dapat melaksanakan empat perkara seketika?"

Rasul tersenyum dan bersabda : 
" Jika engkau tidur bacalah : Al-Ikhlas tiga kali seakan-akan kau mengkhatamkan Al Qur'an.(1)


Bacalah selawat untukKu dan para nabi sebelum aku, maka kami semua akan memberi syafaat di hari kiamat.(2)


Beristighfarlah untuk para muslimin maka mereka akan meredhai kamu.(3)


Dan, perbanyaklah bertasbih, bertahmid, bertahlil, bertakbir maka seakan-akankamu telah melaksanakan ibadah haji dan umrah"
(4)

dah dapat ilmu barukan ? jomlah samasama kita mulakan hari ini. bukan susah sangat pun rasenya nak amalkan kan? rasenye, tak perlulah nak dengar lagu korea jepun and watsoever sebelum tidur tu. bataskan hiburan untk diri sendiri. dekatkan diri dengan-Nya. DIA yang menciptakan kita, kepada DIA jugalah kita akan kembali.

Kalaulah mati ketika tidur macam mana? Bukannya kalimah ALLAH yang didengar sebaliknya alunan muzik. Wallahualam.
 
selamat malam ^^
 
 
 

Monday, March 12, 2012

QUIBUQI !

assalamualaikum.
ni hao. hao jiu bu jian, ni hao ma? 
ha..jawab jawab! haha. buang tebiat ke apekan.
tu sume bahase mandarin. maklumlah, dapat romate2 sume yang tgah belajar meniti bahasa ni, aku pom usha-usha la skali. hehe .

DUIBUQI atau kata keduanya..maaf..

buat kawankawan semua. saye mintak maaf banyak banyak. 
maaf sebab tukar link blog ni. maaf sebab tak tau. maaf sebab sorokkan.
bukan sebab kedekut. bukan sebab sombong.
tapi aku rasa sedikit keseganan bile katakata dari dasar hati ini menjadi tatapan umum.
hohoo. kononnya ade orang bace kan.

tapi takpe, nanti link blog akan kembali normal.i'm try back ^^,


p/s : dah keluarkan hampir rm400 duit pt within 2 days *big claps*
p/s : asal xleh huplod gambar ni. letih aku relod -..-


Friday, March 9, 2012

meng-inspirasikan diri sendiri !

salam sayang buat semua dan diri sendiri.

i'm try to satisfied all he peoples,
i'm try to make all my friends happy with me,
i'm try to be the best person human want to be.
i'm want to be the person who will love their lovers sincerely.

but dont forget !
i'm the human being.
after i through the long destination,
i also want to be the one of them.

who will be my 'jodoh' from Allah?
i dont scare if i cant get it. coz i'm still have Allah,
HE will take care of me without any doubt.


Boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya.
(Al Baqarah 2:21)
 
 

penuhi hari kosongmu !

assalamualaikum. 
selamat malam semua. mungkin ramai yang sudah tido. selamat bermimpi yang indahindah aku doakan untuk kalian semua sebab kala aku menulis ni pom dah pukul 0110. tak taulah,rase gatal nak menulis. selagi tak menconteng apeape dekat screen putih ni akan rase terseksa. guwa serius ni. sape blogger sejati die paham. kalu tak paham, paham paham lah ye kamu kat mane. oh, lantang benar!

owh,ape yer mahu guwa bicara.hem.hem.*ketuk ketuk kepala.

okei. mungkin topik ini. 

atau mungkin tidak. *ketuk lagi...

minggu ni minggu 1st tuk sem baru. jadual pom macam betol tak betol je. overall aku hanye masuk 2 klas je. isnin satu selase satu. hari lain prof umumkan cuti. gileer best! tapi tak best bagi aku. ade ke patut bagitau lambatlambat! hum. nak bagi public holiday pom sepatutnya bgitau la sebulan sebelum ke ni tak. isyyyhh! kalu aku tau xde nye aku nak stay lepas dtg daftar aritu. dahla kene datang awal. ikut ayah aku pergi makan angin lagi bagus laaaa. 

ramai kawankawan balik. ini jelas menunjukkan kejelesan buat diri ini. nak kate yg dekat2 pom tak jugak sebab kak Aida yang duduk kelate tu pom sanggup terbang! isyh! tegar sungguh mereka meninggalkan aku terkelipkelip keseorangan di sini.

hari selase + rabu betol2 mencabar kesabaran aku. bosan yang amat. sepanjang due hari tu aku hanya mampu baring dan habis kan novel. tak sangka aku mampu habiskan due novel denagn begitu tenang dan mudah sekali. big hand clap for me. owhhhh.

ape guwa mencarut malam malam bute ni. adohhh. *buatbuat pening*

guwa saje je sebenar nak meluahkan rase hati. jangan melatah okei! :P
guwa saje nak buat jeles dgan kawankawan guwa yang kos lain yang terpakse pergi kelas saat guwa sedang nyenyak beraduu. saat guwa dapat menikmati kesejukan hujan di dalam selimut mereka terpakse meredah hujanhujan itu berbekalkan payung dan mengharungi lecak. HAHAHAHA~ *owh,hanya detik hati saje yg berkatekate.

disebabkan PROF dengan baik hati limpa dan jantung bagi kelas guwa cuti. make lebih afdal rasenya guwa mengatur sebaikbaik strategi utk menghabiskan duit pinjaman yang tak terluak lagi. jalan jalan.! *devil laugh*
hari ni satu hari guwa dah kluar berjimba dekat temerloh. besok suwa tak tau nak kuar ke idak. dan..
hari sabtu guwa nak berjimba menghabiskan baucer dekat kl. BERJAYA TIMES SQUARE. 

oohhh. TS, aku datang lagi. tak sampai sebulan lg kan aku melawat kau dulu, kini aku terpakse dtg lagi. kengkawan guwa masih ajak guwa main itu roller coaster. tapi guwa macam dah loya biji tekak nak masuk dalam gerbang tu. ingatan otak pade segala kenangan duluuu mencengkan paru paru. ingat lagi bile rase nak menagis lepas kluar menatang yang goyanggoyang itu. bile berlari tak cukup tanah kene kejar dgan hantu. walau pom yakin seratus point due satu peratus tu memang hantu palsuu.tapi memang durjanalah bile janji takkan sentuh mereka sentuh guwa jugak!

guwa rase sebelum guwa mencarut dan melatah adalah lebih baik guwa noktahkan nukilan hati ini sampai di sini saja. guwa cuma nak sampaikan berita yang sekarang guwa tgah boring expend cuti lagi. okeilah babai. guwa kene tido dulu. Assalamualaikum :)

kenangan di TS masih mengamitgamit memori !



Monday, March 5, 2012

permulaan bermula...

assalamualaikum ^^
helooo. helooo..

buah kelape atas pare,
burung yang dtg kembali pulang,
kasih hambe takkan ke mane,
blog kesayangan tetap dikarangggg..

puuiiihh. ape punye pantun daa..okei,lets start our 1st topik.hahaha..
takdelah, aku just nak cakap finally after at all TERPAKSE jugak aku mengagahi diri tuk balik balik ke jengka ter-chenta ini. habis sudah aku punye 6 weeks holiday..sooobbbssss..holiday yang aku kira sgt sunyi tapi almost 75% i'm satisfied. i learnd more mase cuti kali ni, memasak,family bussiness.ha ah! my daddy kasi guwa rm50 evry week tau! ckup la buat blanje bazir minggu2..hehehe.

de most happy part mase cuti aritu was about my vacation with the friends :) pergi KL. padatpadat dua hari. betol2 survival diri. sumpah best giler pengalaman tu. naik bas malam2 buta, sampai2 terpakse mandi kat masjid pulak, kisah terlepas bas la, kisah sedih di hospital. kisah seram di Times Squares. hahaha.
sumpah korang sendiri pom akan really2 enjoy if u're spending a good time together with yr bests friends without any disturbancce, :P. okei,forgive me..
 

okei,lets start my 2nd topic. puihhh!
for sure aku dah sampai UiTM jengka harini taklain dan tak bukan adalah utk myambung pengajian aku yang tertangguh.awat sekima semacam niiihh!! :O eheem. dah masuk sem 2 dah rupanye..aku still dduk kelas dengan classmate yang lame lagi. for sure la kan, sebab batch aku memang ade satu and only class je..muahehehe.
Alhamdulillah,semangat nak study tak kurang lagi dr dulu. walaupom sometime tuu mmg kemalasan memang pehhh. macam setan. kalu aku bole tgok mereka aku yakin dan pasti ramai antare mereka yang sedang bertepuk tangan utk aku...owhhhhh! mybadd :(
Alhamdulillah lagi, my past sem 1 result not too bad, even, yes, i expect more than dat! sebab papers yang aku rase aku boleh jawab,tgok2 dapat B. ade paper yg xsgke boleh score dpt A pulak. tu namenye rezeki kan. a lot of praises to Allah..finally after at all, for de 1st tym i could see 'DEAN LIST' on my result paper :)

okei. kalau nak ckap pasal azam tahun baru, azam sem baru. ya aku rase tu perkare biase for a student akan pikir. aku pom lebih kurang cam tu jugak. butt, aku takde lah nak pasang target tinggi-tinggi sangat.,sbb aku dah biase dikecewaka.wakkluuu~. so, azam aku biasenye aku akn pasang tiap2 hari, tiap2 pagi mase aku tgah make-up bersiap pergi ke kelas. tuk tiap2 pagi tu aku amalkan, bace bismillah,bace doa belajar dan berazam "lets make today much better than yesterday,lets be the better student than yesterday,and lets be the better friend than yesterday", dan aku akan senyum sorang sorang depan cermin. okei.blushing,rashsie dah pecah..hahahaha...

okei.rasenye cukup dululah tuk kali ni. oowwhh. lupe satu lagi perkare pntg, aiiyooo, lepas pikir dalam dalam, bangun pikir, nak tidor pikir, akirnya aku buat keputusan besar tuk stay satu bilik with my old roomates lagi even terpakse duduk sorangsorang lagi dalam bilik ni dgan budak2 OM+akaun. i'm alone :( haha,tapi aku rase ni yg terbaik tuk aku sebab aku rase aku tak akan stress.:) INSYALLAH, mohon ALLAH permudahkan segala urusanku..aminn.

okeilah, i'll stop here. GTG!!byebye ^^


FED-UP.

hello.
i think everyone knows wat of de meaning of dat.
wat more do u think to feel when u go to toilet more than 10 times 2 days for throwing yr wastes but u failed.



perut guwa dah buncit.pakai seluar pom dah ketatketat :(