Saturday, November 16, 2013

Selamat bertunang, abang!

Assalamualaikum. 

16/11/2013

Alhamdulillah, selesai jugak majlis pertunangan abang aku dengan Kak Ain. Congrate for both of you. for kak Ain, welcome to our family. i'll try to love you as much as i love my brother, dont worry :)

Rasenya it's already a long period of time that i didnt attend any engagement event. sebab tadi bila ada dalam majlis tu aku rase macam ouhh, macam ni rupanya. -..-" *kesian budak ni kan.



5 hantaran berbalas 7 hantaran dari pihak perempuan. 
believe what? semua hantaran ni kakak aku sendiri yang buat. ni kira fes time dia fully buat sendiri. sebelum ni dah pernah je buat sekali tapi untuk majlis biasa-biasa je lah. 

Cupcakes tu buat a day before majlis. dengan barang nya tak cukup, kelam kabut jugak lah. 
tapi Alhamdulillah jadi je. Topping cakes tu sebenarnya buat dua kali. makcik aku gubah ballik for the second time barulah cantik sikit. nak buat camne amatur lah katekan. kikiki. tapi kreatif jugak lah dia terfikir nak gubah gituuw.
Red velvet cupcakes. sedap baq hang! (Y)


9 pagi, perarakan. rumah nenek kak Ain ni just a few minutes from my house, so, tak rase letih ke mende pon. Mak dia pun tak expect yang datang ni ramai. haha, alang-alang rumah dekat, bawaklah reramai. 

"kalau nak cincin tunang ni kena buat baik dengan aku dulu, hihihi..."




Dalam setengah jam jugak berbalas-balas ucapan. pihak tuan rumah cuba utk follow a few step adat pertunangan orang melayu. siap keluar hadis siapp kauu. kiki. tak senang-senang je tau nak pinang anak orang ni. dengan aku aku pun sekali nebes. huhu.


selepas setengah jam. Alhamdulillah, pihak perempuan terima lamaran kami. 
Mak sarungkan cincin utk bakal menantu :)




Alhamdulillah, semoga Allah permudahkan urusan korang berdua. Aku doakan korang berjaya tempuhi alam pertunangan ini. ingatlah dalam tempuh masa ni banyak rintangan dia, syaitan pun akan gigih berusaha utk gagalkan niat suci anak-anak Adam. 

Good luck. I wish yu ol de best. Barakallah :)

Cant wait for the weeding event bulan tiga next year! 
moga moga masa tu aku dah habis pratikal lah ye. 



Sunday, November 10, 2013

KILANG GETAH TRIP #thor #sushiking


Assalamualaikum. Ya Allah, kekoknya rase nak mengarang. lame sangat tak singgah sini. hikhikhokk. Biasalah, bila dah terskip satu cerita nak story terus rase takde mood nak continue story cerita lain. even, takde orang pun baca blog ni, tapi biorrrr leewwww kheennn. Bilalah agaknya dapat story mery pasal holiday trip to Langkawi tu. pheuuw. 


Ok, takpe, tinggalkan bab Langkawi, sekarang aku nak cerita pasal lawatan sambil belajar ke Kilang Getah Felda Kampung Awah dulu :)

Actually, this trip was organized by my group and i ourselves. And when the trip was greatly succeed, i felt like, Ya Allah, Alhamdulillah. cam tak cayo pon adoo. kihkih. Trip ni senanya under subjek OPM, kena kaji selidik manager sesebuah company nak tanya diaorang punya managment. Dan kebetulan aku ade cousin yang kerja kat kilang getah ni, so, senanglah sikit prosedur dia. 

bahagian kilang. 

bahagian makmal. the woman in the 4th pic is my cousin, who helped us to get the permission for the trip. Thanks Kak Ngah :)

ni time kaji selidik manager and assistant manager. nasib baik lah dieorg sporting and cool je. cakap pun xyah nak fully english. Macam macam kiteorang tanye, rase macam banyak benda pulak kan nak tau. sampai tergelak gelak dia nak jawab. haha, layann jelahhhhh XD
Abam yang baju koko tu baik sangat, dia yang in charge along this trip. kikiki. sopaann je.  

pusing satu kilangg.
Mia. Me. En Amir. Ain. Jaja. 
credit to photographer, Azwanis Aida :)


lame jugak lah kiteorang pusing kilang ni. bauuu asap dia ya rabbi, kuat gila, tapi aku dah biasa pun senanye dah a few times datang sini. kesian kat kawan2 je lah macam tak tahan jee. kahkah. 


Alhamdulillah, siap jugak buat trip ni. takde sebarang kesulitan. Ribuaan terima kasih sangat sangat untuk pekerja2 semua. baik2 je. terima kasih sudi layan kiteorang yang ntohhh pape jewww ni. Trip ni dah lame tapi report nya tak jalan jalan lagi. aduyaii -.-"



Petang lepas abis trip ni kiteorang pergi tengok THOR! reward kan diri sendiri gituuuwww. haha 
terbaik lah cerita ni. puas hati aku tenggookkkkk. terbaikkk! (Y)


semat gila  Chris Hemsworth ni. tak puas tengok. badan taff rase nak pelukk peluukk je. kekeke~



Alas perut makan sushi king. ni pestime senanye aku masuk kedai ni. sedap. best lah jugak makan same2 kan. rase sikit sikit :)

Tahniah kat semorang.  Terima kasih kawan-kawan for shining my days. i love yuu :)