Wednesday, June 29, 2011

wORDLESS WEDNESDAY #3

TAKE ME THERE NOWWW!





.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.

.
..
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

anyone ????!! :(

wORDLESS WEDNESDAY #2

merenung .

Assalamualaikum .. :|

a life is beautiful if we only learn how to smile . say no to sadness! :)
ourself is the one whose will choose de life by own our way .
kalu kire , sebenarnye banyak bende aku nak tulis kat blog buruk ni , tapi takde idea nak start macam mane.
takde mood nak cer citerr-cer citerr .. setiap kali aku perhati dengan ragam ragam manusia ni , sebenarnya banyak ajar aku cammane nak belajar bawak diri , baek yang baik atau buruk . banyak bende sanggat dalam kepale otak aku ni aku nak buat .. tapi biase la kan , kalu ade bende yang kite nak tapi tak dapat memang kiter akan rase sedih , rase memberontak , rase nak marah tak tentu pasal , sampai orang yang tak sepatutnye pom akan dapat tempias .. kalu kite tak dapat kawal diri mase ni , memang ade yang akan benci kutuk kat kite . tuu nomel ,

KITE HANYE MERANCANG TAPI ALLAH YANG TENTUKAN .
tiap kali kiter rase down ke ape ke , selalu lah ingat ayat ni ... kalu ade ketike kite nak buat sesuatu tapi tak kesampaian , engatlah , mungkin Allah tahu kesan bahayanya . sesungguhny DIA lah yang maha mengetahui . dan bersangka baeklah , mungkin DIA mengutuskan sesuatu yang lebih baek untuk hambaNYA .

perbanyakkan doa dan zikir . insyaAllah , kite dalam lindunganNYA :)






muhasabah diri is the one way to keep ourself fresh everyday ! :)
nite .


Monday, June 27, 2011

Jom kita enjoy dulu, hidup ni cuma sekali ja.

Assalamualaikum .. :)

huuuuuuuuu . rasa macam nak duduk bawah shower terus dalam bilik aer terus tak hengat sampai ke malam . sangat sangat panas kalu anda anda semua berada di terengganu saat dan ketike ini. . kat laen , walahualam . tapi entry hari ini bukan nak buat iklan cuace untuk semua negeri macam dalam berite tiap tiap malam , bukan bukan .

selepas bace surat kobar tak putus putus dari hari ke hari korang akan tak kan terlepas bace pasal cite kematian. yeee , sile faham , ajal maut ditangan tuhan , jangan ingat baby 6 hari akan hidup sampai berdekad dekad. jangan jangan , sesekali jangan !  

tadi mase duduk kat dalam kedai , seperti biase pakcik makcik atok nenek dan opah opah sekalian akan tanya aku, belajar kat mane , anak sape . tak belajar dah ke . nomel , soalan biase .rase macam nak print biodata kelahiran diri tulis story mory panjang panjang tepek kat dinding kedai setiap hari .. bukan marah , bukan geram , suke la kan ade jugak ruperupenye orang sudi nak taw pasal kite. okei , melaluk , tapi tadi , bile aku jawab aku still belajar , pakcik tuu marah. " buat ape blajar tinggi tinggi , orang perempuan ni kahwin je la mude mude " pastu mak aku jawab , " belajar la , senang mase depan ". tapi dye maseh tengking teking , "alaahhhhhh , rezeki ade kat mane mane , orang dop belajar pom , okei je hidup. yang belajar tinggi last last duduk kat dapur jugop ."

kalu dah memang ade datuk datuk seri paduke sekalian yang nak masuk meminang , esop jugak aku nak kahwin . tapi bukan tuu aku nak high-light kan .. rase macam tu je masyarakat selalau duk pikirkan , perempuan last last dapur hidupnye .
KITA . selagi kudrat maseh ade kenape mesti nak sie siekan kan ? belajar .. bukan mengejar name  kuasa pangkat harte dan segalenye, tapi mencari ilmu . bukan duniawi semate mate . besar pahale nye besar manfaatnye . hidup tanpe ilmu rendahnye die . ilmu bekalan untuk disane juga .. okei , takperlu emo . :)

FAHAMILAH ERTI KEHIDUPAN .


“(Dia) yang menjadikan kematian dan kehidupan untuk menguji kamu siapakah di kalangan kamu yang lebih baik amalannya, dan Dia yang Maha Perkasa dan Maha Pengampun.” (Al-Mulk: 2)
“Jom kita enjoy dulu, hidup ni cuma sekali ja.” “Masa muda cuma datang sekali, bila lagi kita nak berseronok?” Boleh

Sunday, June 26, 2011

my first schoolmate's wedding :)

Assalamualaikum ...
waaaaaaaaahhhhhhhh .. alhamdulillah , sumenye berjalan ngen baek ye tadi. .
terlepas jugak rindu aku nak jumpe dengan kawan kawan sume ! sumpah rindu , giler lame tak jumpe . .
sekarang , sume bukan maen lagi ea bersolek , bergaye macam mak datin dah .. oppppssssss , aku tak !!! kalau jumpe lagi 10 tahun mesti aku dah tak cam .. haha..
tapi yang tak bessssss , tak lame pom bleh jumpe kan , pendek kate ade yang sempat jeling je , bercakap taaakkk . .egat ke nak ajak berkumpul kat pantai dulu sebelum balik tapi yelah , masing masing dah bawak haluan sendiri .. acecece , macam dah keje je , special thanx to cik makcik dibah sempat sudi jemput aku ! hehehhe :P

-25 june 2011-
بارك الله لكما وبارك عليكما وجمع بينكما في خير

tujuan utame berjumpe hari ni sebenar nye nak celebrate hari yang berbahagia hari ni , nurul mawaddah isa + nik aizat , tahniah yer ! mude mude lagi dah kawin .. ade petue nak kongsi ? .. haha , guraw je ..
semoge jadi isteri yang solehah dan taat kat suami ye .. bes makan nasi tadi .. tempat pom selese,ade aircond , yelah dalam dewan kan , grand gituuuu ... hahaa . . swweet kan mereka ? dah jadi bini orang pom kau mawaddah ye .. cam caye tak caye jep .. lepas nie giliran sape pulak ye !

 tetibe rase jeles pulak hehehe.. harap harap laah nanti aku pom dijodohkan dengan lelaki yang soleh jugak :) aaaminnnn ... tak sabar pulak nak dapat iparrrrrrrr ! cepatlah kawin abg kakak !

antare schoolmate yg hadir .

coming bride to be :)


makan nasi minyak kawan pertame .

dibah aku ayuuuuu :)






Firman Allah S.W.T. yang bermaksud :


“ Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya,
bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki),
isteri-isteri dari jenis kamu sendiri,
supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya
dan dijadikanNya di antara kamu (suami-isteri)
perasaan kasih sayang dan belas kasihan.
Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan
(yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir "
- Ar-Rum : Ayat 21


Rasulullah SAW bersabda mafhumnya :
" Manusia Hawa dijadikan daripada rusuk manusia Adam, bukan
dari kepalanya untuk menjadi atasnya, bukan dari kakinya
untuk menjadi alasnya, malah dari sisinya untuk menjadi teman
hidupnya, dekat dengan lengannya untuk dilindungi dan dekat
di hatinya untuk dicintai.




Saturday, June 25, 2011

spesel thanx to apit!

Assalamualaikum ^^

Alhamdulillah , everything fine :)
genap due minggu dah cik tak menaip . .
genap due minggu jugak cik dah menetap kat umah makcik cik , alhamdulillah dah belajar asas asas memasak , sayur , ikan ayam , dah boleh buat sendiri .. tapi rase nye pasni lupe balik .. hahah ..

tadi seronok sangat bile nak pegi dapur ambik wudhuk , cik nampak kucing cik yang hilang seminggu dah balik balik , aritu  terkejut giler vaves bile buke fbook ,  rawt2 cakap kucing oren kesayangan cik hilang lepas beranak . mungkin dye mengajuk coz cik takde kat umah kot .. hehe , sorrriiii taw ! giler sayang kucing tuu , dari die kecik cik duk ribe .

entry nie takde pape nak cakap jus want to say yang cik maseh hidup lagii .. eh , tak tak tak .(macam la korang kesah kan )
cik nak ucap spesel thanx to apit coz hadiah kan cik satu header yang canteek ! time kasih sangat sangat ! InsyaAllah cik akan gune header ni tuk satu jangke panjang yang sangat lameeeee :)
apit ni baek sangat . sape sape yang nak belajar photoshop , buke je blog dye , ade dye tulis toturial panjang lebar , yang tak paham kompem terus paham . kalu tak paham jugak tanyer je dye terus kompem kompem dye akan ajar ! try la... tak caye sudah !


sekali bace , caye cam tak caye je .. haha



time kaseh sekali lagi taw apit .. appricate sgt :)


Friday, June 10, 2011

hari penting sedunia .

Assalamualaikum ^^ salam jumaat :)

mood  :  sedikit malas . .  jangan amalkan . .
           : sakit pipi , satu jerawat sedang mencuba sedaye upaye nak melabuhkan layarnye . . haiiiiiiii !
perasaan  :  berbelah bahagi darab dan campur . .

gambar tade kene mengene .


wooohaaaaaaaa ! bes giler belajar photoshop . abes gambar sume aku edit..berejam rejam depan komputer . file image ready je tak reti nak gune lagi . sabar ye waak ! hehehe .
jam 0945 . jap agi nak gi kacau orang buat ketupat ..bes kot ! cam ari raye je aku rase , dah ah sepupu2 sume balik ..koranggg ade ?! :P  heheh .. ade sape sape nak tolong ? tolong tengok ke ? 

pas zohor nanti makcik datang .. hhhmmmmm , mesti dye nak ajak pegi duduk umah die . nak ! aku nak , bukan taknak . tapi nenek pom duduk sekali . bukan tak suke . . tapi cam susah susah kan orang laa pulak ramai ramai berduyung duyung duduk umah dye . kan abes sume beras sape nak tanggung ? haaaaa , tataw tataw cooooooooppppppp !

tappppiiiiiiiiiii pas zohor nanti .

: :    che nat ajak pegi umah dye . 
: :    dibah ajak gi umah mar hazwani , ade makan .

naak sangat pegi due due . nak sangat pegi tige tige . tapi kene jugak buat keputusan .. kenape la sume nye ari ni , semalam kan ade ? kenape tak buat semalam , hhhmmm , hhhmmmm .. iyalah , kita hanya merancang , Allah yang menentukan , kan ? kan ?

okei la , yang tuu nanti pikir ... :)

tadi nak blogwalking , tapi tengok dashboard , sume cite same  - -"
hal gambit dah abes , timbul hal aznil pulak .. politik pulak tak pernah habissss . *bohsang betol .
blog pakcik makcik otai sume tak pulak hupdate hupdate ye .. isyh2 .. sume buzy kemain agi eh . takpe takpe .
facebook pulak .. nothing interesting .. nanti, bile dah off komputer ni baru la ingat nak buat ni nak buat tuuu ... sibaaiii .

nilah kan dilemma budak yang tengah cutii , tym belajar hari tuu bukan maen agi . hahaha . cepat laa cuti cepat laa coti , nanti duk umah nak apply kerje ni .. nak apply keje tuu , tapi bile dah sampai duk kat umah , nak makanan sume main buke tudung saji je . mula la , malas nye nak buat tuu , malas nye nak buat ni ... hahaha ..
mase ni sibuk laa , bes nye law kat u agi tym ni .... oppppppsssssss ! tuu bukan aku , cari orang laen .. hahaha .. kalu tanye aku , aku nak kawin je terus pastuu kawin ngen orang kaye , ade orang gaji sekali .. wooohaaa , kiter duduk je goyang kaki ..eh , tak tak , aku mesti la pergi perjumpaan datin datin sedunie . pakai dress mahal bagai . naek kete idaman wane putih . pergi shopingg tiap tiap weekend  <3... acecece .. berangan tak sudah .



dah ah , sume dah bising suroh aku pegi mandi . korang sume mesti tak mandi mandi agi jugak .
a'ah , pasni nak sambung photoshop balik laaaa ! yeeeeeeezzzzzzzzzaaaaaaaaa ! 

Wednesday, June 8, 2011

entry kenal diri sendiri :)


Assalamualaikum ^^ 
kuar holiday agi ke sume orang ? okei , jangan buat saye jeles !
entry hari ni takde kene mengene ngen yang idup ataw pom dah takde . .
sape2 nak bace, go on . . sape taknak tuuu , pangkah ade kat kanan :P  
entry kali ni bukan nak cari popularity . . . cewaaaaaaah ! macam selame ni iye2 je :P


Name : n0r.........................cik hippo :P
Eye colour : itam + putih

Shoe Size : besenye 7 kadang kadang size 8
Colour hair : teeettttt ! wane asli .. takde sebarang pertumpahan cat ..
Height : 160 cm .. i guest :P
What are you wearing right now : t-shirt + sluar track .

Where do you live: pak sabah . .  
teke laa sendiri kat mane 

Favorite Number : 7 . . i dont know . . i just love dat number ! really2 love :)

Favorite Drink : aer masak + as long as aer tuu tak manis . .

Favorite month : november . . bulan yang penuh dengan cuti . . n of coz , my bday too .

Favorite Breakfast : erk ?! bertukar tukar je . .


HAVE YOU EVER

Broken a bone : tak penah tak penah , saye budak baek ngeee~

Been In a police Car : hoho , saye bukan penjenayah .

Fallen for a friend : yess . wit all my best friends!

Fallen for a guy/girl in a short time : nomel kot , sebab aku suke perhatikan orang .. dan sile jangan perasan .

Swam In the ocean : MUST !

Fallen asleep In school : korang pom penah !

Broken someone's Heart : pernah eh ? sorry sume :P

Cried when someone died : yes, i am!

Sat by the phone all the night waiting for someone call : oh taaak , tidur lebih baik ..kikiki

Been cheated : taaak ! fullstop .

WHAT


Your room look a like : hehe . . bese2 je . . tak pernah canteek .
What is right beside you : tangge .
What is the last thing you ate : asam masin :)

WHO

Who did you last yell : adek .
Who was the last person you danced with : soriiii , bukan saye , sila cari orang laen ..
Who last made you smile : mama + adek

FINAL QUESTION

What are you listening to right now : faizal tahir .
What did you do today : teman orang shopping .
Are you the oldest : noooooooo . i'm always youngest ! (even i not )
Indoors or outdoors : i'm okay with both .

TODAY DID YOU
Talk to someone you like : yup ! kat umah vakap ngen family sume laaaa . .

Kiss someone : oh tak tak . .

Sing : sekarang ! have u ever really a woman vesi faizal tahir ~
Talk to an Ex : takde x x laaarrr .
Miss someone? : all frend ,  saye sayang sume !

Eat : dah dah . . ngen famili :)


LAST PERSON YOU TALKED WHO

You talked on the phone to : dengan sume kenalan , yang tak kenal soooriii , saye tak lyn ! . .
Made you cry : byak faktoor , tentang diri saye sendiri + idop pom selalu

You went to the mall with : hahaha , orang yang poket penuh je , yang tangan kosong , sooorrri !

HAVE YOU

Been to Mexico? :  taakkk
Been to USA? :  takkk .. ade sape sape nak bawak ke ? 

RANDOM

Have a crush on someone : tak tak tak . bohsang nye jawab soklan nie .

What books are you reading right now : heeeeeee . cuti cuti takyah laa nak rajin rajin bace buku :)

Best feeling in the world : happy + eksited tengok orang sekeliling kite pom happy , soo , arap sangat sume orang akan hepy + buat saye ketawe .:)

Future kids name : erk?!

What's under your bed : emas , ade orang nak curi ?!

Favourite sports : cycling .. maen aer dalam laut :)

Favorite place : umah sendiri lor ~

Who do you really hate : orang ? tak de kot .. bende ? banyaaakkkkkkkkkk ! :)

Do you have a job : ade , makan + tido .. aci ?

What time is it now : 3 50 ptg ..


to be honest , lebih dari satu hari aku jawab bende ni . . 
banyak betool halangan mendatang . . kuikuikui . . 

wORDLESS WEDNESDAY #1


On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.

Monday, June 6, 2011

tazkirah Pagi : jangan berfikir untuk bersedekah !


assalamualaikum ^^, salam pembuka minggu untuk semua :)

marilah kita renung renungkan tazkirah pagi hari ini agar tidak mudah kita alpa dan sentiasa dalam redha Nya :) 

Dari Abu Hurairah r.a., dari Nabi SAW., sabdanya: ”
Ada seorang lelaki berkata, “Aku hendak bersedekah malam ini.” Lalu dia keluar membawa sedekahnya dan disedekahkannya kepada perempuan lacur. Esok pagi orang banyak mempercakapkan bahawa tadi malam ada pelacur yang diberi orang sedekah. Orang itu berujar, “Wahai, Allah! Segala puji bagi-Mu yang telah mentakdirkan sedekahku jatuh kepada pelacur. Aku akan bersedekah lagi.” Dia pergi pula membawa sedekahnya, lalu diberikannya kepada orang kaya.

Pagi-pagi orang banyak mempercakapkannya pula, bahawa tadi malam ada orang memberi sedekah kepada orang kaya. Lalu orang yang bersedekah itu berkata, “Wahai, Allah! Untuk-Mulah segala puji, kerana Engkau telah menjadikan sedekahku jatuh kepada orang kaya. Aku akan bersedekah lagi.” Dia pergi pula membawa sedekahnya, dan diberikannya kepada si pencuri. Pagi-pagi orang banyak mempercakapkannya pula, bahawa tadi malam ada orang bersedekah kepada pencuri. Orang yang bersedekah itu pun berujar pula, “Segala puji bagi Allah yang telah mentakdirkan sedekahku jatuh kepada pelacur, kepada orang kaya, dan kepada pencuri.’

Kemudian orang itu didatangi malaikat seraya katanya :”Sedekah anda sudah diterima baik oleh masing-masing orang yang anda beri sedekah. Adapun perempuan lacur, semoga dia berhenti dari perbuatan melacur; kepada si kaya, semoga dia menyedari dirinya dan bersedekah pula; dan untuk si pencuri, semoga dia berhenti mencuri.”[HR Muslim]

Berdasarkan hadis ini jelas sekali kepada kita bahawa sedekah kita tetap diterima oleh Allah seandainya ada keikhlasan di atas apa yang disedekahkan oleh kita. Sesiapa pun yang menerima sedekah kita tidak menjadi masalah, walaupun mungkin pada pandangan nilaian mata manusia sedekah yang kita lakukan berlaku di luar adat manusia. Tetapi bila kita membaca mafhum hadis ini jelas sekali apabila kita timbul niat untuk bersedekah, maka jangan kita berfikir panjang kepada siapa dan berapakah jumlahnya yang akan kita keluarkan untuk bersedekah.

Lelaki yang disebut di dalam hadis ini tidak menghiraukan apa jua perkataan yang keluar walaupun sedekah yang dikeluarkan tidak menepati nilaian mata manusia, namun apa yang lebih penting ialah nilaian amal kebajikan di sisi Allah SWT.

Jadilah golongan yang memberi kerana kedudukannya jauh lebih mulia berbanding mereka yang menerima. Allah SWT amat memuliakan golongan yang memberi ini, tetapi seandainya mereka memberi tetapi dalam keadaan si penerima tidak redha dan merasa benci dengan pemberian dan sedekahnya kerana wujud kejian dan kata-kata yang tidak baik, maka adakah ianya mendapat rahmat di sisi Allah? Mudah-mudahan amal baik kita ini diterima oleh Allah SWT.

moge amalan kita pada hari ini lebih banyak dari yang semalam :) selamat beramal ~

Saturday, June 4, 2011

cerita iktibar : kisah anak derhaka !

nota: penulis cerita ini tidak diketahui. Tetapi cerita seumpama ini adalah satu peringatan untuk diri sendiri dan sesiapa yang membacanya.

Hairan saya melihat beberapa orang kampung berkumpul di kedai pada tengah hari itu. I September 1994. Serius mereka berbual hingga dahi berkerut-kerut. Lepas seorang bercerita yang lain menggeleng -gelengkan kepala. Pasti ada sesuatu yang 'besar' sedang mereka bincangkan, kata saya di dalam hati . Setelah injin motosikal di matikan, saya berjalan ke arah mereka.

" Bincang apa tu ? Serius aku tengok," saya menyapa. " Haaa... Din, kau tak pergi tengok budak perempuan tak boleh keluar dari kubur emak dia ?" kata Jaimi, kawan saya. " Budak perempuan ? Tak boleh keluar dari kubur ? Aku tak fahambah," jawab saya. Memang saya tak faham kerana lain benar apa yang mereka katakan itu. " Macam ni," kata Jaimi, lalu menyambung, " di kubur kat kampung Batu 10 tu, ada seorang budak perempuan tolong kebumikan emak dia, tapi lepas itu dia pula yang tak boleh keluar dari kubur tu. Sekarang ni orang tengah nak keluarkan dia... tapi belum boleh lagi ". " Kenapa jadi macam tu ? " saya bertanya supaya Jaimi bercerita lebih mendalam. Patutlah serius sangat mereka berbual.. Jaimi memulakan ceritanya.

Kata beliau, memandangkan semalam adalah hari kelepasan semperna Hari Kebangsaan, budak perempaun berumur belasan tahun itu meminta wang daripada ibunya untuk keluar bersama kawan-kawan ke Bandar Sandakan. Bagaimana pun, ibunya yang sudah berusia dan sakit pula enggan memberikannya wang. " Bukannya banyak, RM 20 aja mak !" gadis itu membentak. " Mana emak ada duit. Mintak dengan bapa kamu," jawab ibunya, perlahan.

Sambil itu dia mengurut kakinya yang sengal. Sudah bertahun-tahun dia mengidap darah tinggi, lemah jantung dan kencing manis. " Maaak... kawan-kawan semuanya keluar. Saya pun nak jalan jugak," kata gadis itu. " Yalah, mak tau... tapi mak tak ada duit," balas ibunya. " RM 20 aja !" si gadis berkata. " Tak ada ," jawab ibunya. " Emak memang kedekut !" si gadis mula mengeluarkan kata-kata keras. " Bukan macam tu ta..." belum pun habis ibunya menerangkan, gadis tersebut menyanggah, katanya, " Ahhh... sudahlah emak ! Saya tak mau dengar ! " " Kalau emak ada du... " ibunya menyambung , tapi belum pun habis kata-katanya, si gadis memintas lagi, katanya ; " kalau abang, boleh, tapi kalau saya minta duit, mesti tak ada !" Serentak dengan itu, gadis tersebut menyepak ibunya dan menolaknya ke pintu. Si ibu jatuh ke lantai . " Saida.. Sai.. dddaaa.." katanya perlahan sambil mengurut dada. Wajahnya berkerut menahan sakit. Gadis tersebut tidak menghiraukan ibunya yang terkulai di lantai. Dia sebaliknya masuk ke bilik dan berkurung tanda protes.

Di dalam bilik, di balingnya bantal dan selimut ke dinding. Dan Sementara diluar, suasana sunyi sepi. Hampir sejam kemudian, barulah gadis tersebut keluar. Alangkah terkejutnya dia kerana ibunya tidak bergerak lagi. Bila di pegang ke pergelangan tangan dan bawah leher , tidak ada lagi nadi berdenyut. Si gadis panik. Dia meraung dan menangis memanggil ibunya, tapi tidak bersahut. Meraung si gadis melihat mayat ibunya itu. Melaui jiran-jiran, kematian wanita itu di beritahu kepada bapa gadis yang bekerja di luar. Jaimi menyambung ceritanya ; " Mak cik tu di bawa ke kubur pukul 12.30 tadi.

Thursday, June 2, 2011

2)cik apit photogra-pe mengamit memori cik !

haha .  . ade ke tajuk camtuu ? . . ade2 ! tu cik buat tak nampak ke ? kikiki
okei , jgan pikir laen , 

sape tak taw post entry ni pasai ape jom bace sini

okei , mule2 moh kiter berkenalan dengan sang putera apit photogra-pe . .


Muhammad Hafizzi Bin Abd Aziz.
 apit dari kecil sampai besar tinggal di kedah.

okay! dari kecik lagi apit minat melukis dan mewarna.
apabila melangkah ke alam sekolah,darjah satu,subjek kegemaran apit ialah,
PENDIDIKAN SENI.
masa sekolah rendah,apit banyak masuk pertandingan melukis dan mewarna.
tak kiralah wakil sekolah atau tidak,semua apit join.
ko-ko kat sekolah pun masuk Kelab Pendidikan Seni dan Visual.

sorang lagi buat cik jeles dengan header beliau . . buatla kat aku satu T__T
" soalan nie bes! photographer?hahaha. bukan jawapannya.
apit bukan photographer pown.
apit ada dslr untuk suka suka ja 
tembak picture.
ramai kawan kawan blog tnya apit nie photographer tapi tak mengaku.
macamana apit nak mengaku kalau bukan. hihi.
yang bes, siap tnya berapa upah kalau tangkap gambar konvo. hihi.
dan di sini apit mengatakan apit bukan photographer profesional.
hanya suka suka. titik. hihi.
 :: i love my dslr ::
** nikon D3100 ** "

 ade ke patut dye komen kat entry cik camni . . 
cik malas nak print screen , kopi je acii ea :

promote apit jup eyh..
kekurangan trafic la..

aku ni mati2 laa jugak percaye . . skali tengok kat blog beliau . .
cis , dah 600 polower ! hahaha . . siap dah berdot com agi .. jeles2 !
poyo betol cik apit ! tapi cik suke laa blog dye , dah ahh background wane biru (tiru cik punye un !)
pastuu gile pandai dye edit blog , penuh muke2 dye lam blog . . caye aa . . 
gi laa terjah blog dye . . siap ade toturial photo shop . . bapak aa ,
apit ambik tuk majlis kahwin jugak ke ?



nak taw tak apit ?! cik ni memang minat sangat bab2 bergambar . . 
law tengok je dslr , mmg mate cik terus je terpacak ! betool , cik tak tipuuu . . 
ari tuu kan , cik berpeluang la jumpe sorang potogra-pe ni kat umah org kawen , 
mase tuu dye tengah rest , mase tuu cik pegang kamere cik yang cap ayam je . .
cik bagitaw dye , cik kagum laa org yang pandai zoom out n zoom in mase ambik gambar .. pastuu cik tanye , kamera cap ayam cam cik ni bleh tak nak ambik gambar focus object cam camre besar2 tuu jugak ..
dye pom gtaw .. boleh . . sume kamera boleh , dye pom ambik kamera cik dan buat . . ni hasil dye :



canteek tak ? okei , takyah pikir panjang , jawapan cantek je diperlukan . . hehehe . .
gambar bunge + gambar muke abg cik yg dah tak encem .. :P
tak sangke cik camre cap ayam cik pom boleh - -"

okei2 . . panjang dah !
law korang nak kenal photogrape yg merendah diri ni jom kite terjah !


jom2 , bagi url blog cepat :P

Assalamualaikum ^^ 

salam khamis sume ! kabare sihat ?

sape nak swoh cik wak entry pasal blog dye ?

jom3 . . . cepat bagi url blog kat cik . . 

tak perlu wak entry bagai . . Cik bohsang ni . . 

komen je "nak" pape kat entry ni . . ti cik wak entry . . 

tapi tuk arini jela . . . hahahha

jom !