Thursday, June 2, 2011

2)cik apit photogra-pe mengamit memori cik !

haha .  . ade ke tajuk camtuu ? . . ade2 ! tu cik buat tak nampak ke ? kikiki
okei , jgan pikir laen , 

sape tak taw post entry ni pasai ape jom bace sini

okei , mule2 moh kiter berkenalan dengan sang putera apit photogra-pe . .


Muhammad Hafizzi Bin Abd Aziz.
 apit dari kecil sampai besar tinggal di kedah.

okay! dari kecik lagi apit minat melukis dan mewarna.
apabila melangkah ke alam sekolah,darjah satu,subjek kegemaran apit ialah,
PENDIDIKAN SENI.
masa sekolah rendah,apit banyak masuk pertandingan melukis dan mewarna.
tak kiralah wakil sekolah atau tidak,semua apit join.
ko-ko kat sekolah pun masuk Kelab Pendidikan Seni dan Visual.

sorang lagi buat cik jeles dengan header beliau . . buatla kat aku satu T__T
" soalan nie bes! photographer?hahaha. bukan jawapannya.
apit bukan photographer pown.
apit ada dslr untuk suka suka ja 
tembak picture.
ramai kawan kawan blog tnya apit nie photographer tapi tak mengaku.
macamana apit nak mengaku kalau bukan. hihi.
yang bes, siap tnya berapa upah kalau tangkap gambar konvo. hihi.
dan di sini apit mengatakan apit bukan photographer profesional.
hanya suka suka. titik. hihi.
 :: i love my dslr ::
** nikon D3100 ** "

 ade ke patut dye komen kat entry cik camni . . 
cik malas nak print screen , kopi je acii ea :

promote apit jup eyh..
kekurangan trafic la..

aku ni mati2 laa jugak percaye . . skali tengok kat blog beliau . .
cis , dah 600 polower ! hahaha . . siap dah berdot com agi .. jeles2 !
poyo betol cik apit ! tapi cik suke laa blog dye , dah ahh background wane biru (tiru cik punye un !)
pastuu gile pandai dye edit blog , penuh muke2 dye lam blog . . caye aa . . 
gi laa terjah blog dye . . siap ade toturial photo shop . . bapak aa ,
apit ambik tuk majlis kahwin jugak ke ?



nak taw tak apit ?! cik ni memang minat sangat bab2 bergambar . . 
law tengok je dslr , mmg mate cik terus je terpacak ! betool , cik tak tipuuu . . 
ari tuu kan , cik berpeluang la jumpe sorang potogra-pe ni kat umah org kawen , 
mase tuu dye tengah rest , mase tuu cik pegang kamere cik yang cap ayam je . .
cik bagitaw dye , cik kagum laa org yang pandai zoom out n zoom in mase ambik gambar .. pastuu cik tanye , kamera cap ayam cam cik ni bleh tak nak ambik gambar focus object cam camre besar2 tuu jugak ..
dye pom gtaw .. boleh . . sume kamera boleh , dye pom ambik kamera cik dan buat . . ni hasil dye :



canteek tak ? okei , takyah pikir panjang , jawapan cantek je diperlukan . . hehehe . .
gambar bunge + gambar muke abg cik yg dah tak encem .. :P
tak sangke cik camre cap ayam cik pom boleh - -"

okei2 . . panjang dah !
law korang nak kenal photogrape yg merendah diri ni jom kite terjah !


1 comment:

Hafizzi Aziz said...

wahhhh..terharunya..
alaa....nak nanges la plak..
kah3..
lawak ja..
thanks sangat sangat sangat sangat Norani Shuhada..
kamu telah menreview kan belog apit yang ntah pape tue..
header kamu cute apa..
nak apit create satu header dekat kamu ke?
tapi apit x pandai memenuhi permintaan orang..
takot x cantik..
tapi xper..apit try..kamu gtaw la nak header yang macamna okay..
hadiah untuk kamu..
hihi..ikhlas nie..