Wednesday, December 24, 2014

Immersed

What would I do without your smart mouth?
Drawing me in, and you kicking me out
You've got my head spinning, no kidding, I can't pin you down
What's going on in that beautiful mind
I'm on your magical mystery ride
And I'm so dizzy, don't know what hit me, but I'll be alright

[Pre-Chorus:]
My head's under water
But I'm breathing fine
You're crazy and I'm out of my mind

[Chorus:]
'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you, ohoh

[Verse 2:]
How many times do I have to tell you
Even when you're crying you're beautiful too
The world is beating you down, I'm around through every mood
You're my downfall, you're my muse
My worst distraction, my rhythm and blues
I can't stop singing, it's ringing, in my head for you

[Pre-Chorus:]
My head's under water
But I'm breathing fine
You're crazy and I'm out of my mind

[Chorus:]
'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you, ohoh

[Bridge:]
Give me all of you
Cards on the table, we're both showing hearts
Risking it all, though it's hard

[Chorus:]
'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you

I give you all of me
And you give me all of you, ohoh

Tuesday, October 28, 2014

First Gaji

Alhamdulillah. 

Segala puji bagi Allah. Yang menurunkan rezeki buat hambaNya. Maha pemurah dan maha penyayang. 

Alhamdulillah. 

Terima kasih Tuhan untuk jalan hidup yg diberkati walaupun ade hujan ribut nya.

Alhamdulillah.

Terima kasih Tuhan, krn xmemalingkan aku dr rahmat n kasih syg Mu.

Dulu.
Takut nk abis belajar sebab xtau arah tuju hidup. Niat hati ni mmg nk sgt smbg belajar. Tapi mak xsokong :/

10x ckp nk smbg 10x mak ckp xpyh. Huhu. Utk setiap benda yg jadi, ingat ade hikmah.

Alhamdulillah tadi, 1st time hulur duit kat family. Kat mak. Kat tok. Kat makcik. Kat adik. Even xbanyak. Tapi hati ni seronok sgt. Tengok diorg senyum.

Tapi tadi, tok sebak. Tok marah aku bgi duit. Tok xnak ambik. Menjerit2 aku kat tok. Opssss lupa lah xmintak maaf lg. Hehehe. Tok xsuka ambik duit org, lgi2 aku kan yg nk pakai duit. Tapi takpe, aku nk dyorg rase. Aku xnak lupa diri kat mane titik aku mula.

Seronok. Happy. Syukur.

Moga aku dipanjangkan umo, aku nak jage dyorg betul2.  Aku nk balas budi baik dyorg yg xmmpu tuk terbalas. Rindu arwah ayah. Missed to see his smile.

Moga ade kesempatan.

Terima kasih Tuhan.

Wednesday, October 15, 2014

Demam.

Stay strong dear self. Yes, you gonna through a lot of challenging phase after this. This is just a little part of the play. You should've to be more strong. Promise me.


For support me when I down, for hold my hand when I fall, thank you so much dear friends. I pray to Allah so that He showering His blessing on our friendship. May our bond never break. I'll try my best to be your strong supporter always. Thank you awak jugak. May us be bless. 

:)

Wednesday, October 1, 2014

Abandoned Blog


I really really really want to spend a lot of my leisure time at this space.
Not only when I feel down and lost.
Banyak aku perasan post aku majoritinya in down spirit.
Tak seronok lah kan esok esok baca kenangan pahit beyond my happy memories.
So, I hope I'll be more free and excited to share my happy moments here to be remind later.
Yaa, I know even nobody read, but why should I care. This is for my satisfaction.
For me, MYSELF :))

Langkawi 2014 <3 p="">



Friday, September 12, 2014

First Interview


From my opinion, everyone needs to has an experience of being interviewed.
It's an important stage for the company to interview people before empolyeed them. 
They need to find their advantages and required skills. 
And it's also very important for interviewee to know more about the company and to evaluate that company's work environment before joining them.


Yestetday was the 1st time I'm being interview by the company. 
Actually I'm not too hoping for the job but I'm seeking for the "interview experience". 
After of what I have been go through yesterday, it's really really open my eyes and my mind to be more prepared for the coming interview. 
InsyaAllah. it's not easy to get the fix position nowadays I tell youuuuu!
The questions were very unexpected.

Physical and mentally you should be more than prepare. 
And the 1st time being interview was really really make me realized. 




It's not an easy task.







Moga Dipermudahkan.


Bismillahirahmanirahim...



“Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikannya adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh."


I'll take this as positive one. This is a positive test for me from Allah so that I can be a better one. I will be more close to HIM. I may be more talking to HIM. Insha Allah I'll strengthen my heart and slowly whisper "it's okay dear self. This is Allah's test. Spend more time with HIM. HE misses you :')"

YA ALLAH permudahkanlah urusanku. 




Thursday, September 4, 2014

Clueless Future

I really really really need to read a lot of motivation's quotes right now. When life doesnt come as like how we want it to be, it is really really hard moment to live on. How we're at the moment and how people think from their sides. I'm afraid I can't make it.

Sunday, August 31, 2014

Vice Chancellor Award ANC


Alhamdulillah.  I made it. 
Alhamdulillah.  I achieved my target. 
Alhamdulillah.  Thank you Allah.  
Biiznillah, with Allah permissions, berkat sabar. Berkat doa. Igot this.








3 tahun, 6 semester.


Penat. Lelah. Perit. Nagis dia. Allah saja yang faham.









Dulu, arwah ayah pernah sedih sebab aku xdapat score masa asasi.  Aku pun sedih jugak. Dapat kos yang aku langsung tak pernah tahu wujud dia. Aku nagis. Lama sgt aku sedih.  Even dah separuh degree pun aku still xtau mana arah tuju aku. Sape tak sedih kan bila tak dapat benda yg kita nak. Cita cita aku lain. Aku nak sambung degree on chemistry/math. Nak sangat sangat  aku suka lab. Aku suka buat experiment.


Tapi aku xde rezeki. Mungkin Allah aturkan jalan yang lebih baik utk aku. Aku belajar redha. Aku belajar terima. Tapi serius cakap tak senang nak harungi pandagan buruk dari orang.  Tak senang. Kena kuat. 



Mungkin bagi setengah orang dia kan cakap, "Alah result gempak tak boleh jamin masa depan, kerja nanti dia tengok based oncapabilty kita, experience kita". Yeahh, I admited it. Tapi tu bukanlah bermakna kau boleh senang senang je nak condem hasil usaha orang lain selama ni. Mungkin ni langsung tak ada makna bagi orang lain. But who cares right? Kita work hard utk diri kita, so this is reward for ourselves. 


Jangan suka ambik yang negative. Positive berlambak lagi :))


Alhamdulillah.



*Mak bagi hadiah kain sutera utk pakai masa konvo. Tq mak. ILYVM*

Friday, August 8, 2014

Honestly takut.

Satu benda yang aku takut lepas dah abis belajar :
                  
      - cari kerja -

Seriously, aku tak nampak lagi mana hala tuju aku. Aku tak ada any idea lagi aku nak kerja bidang yang macam mana. Yang aku tahu, alam kerja ni tak sama macam study. Kalau kita salah, kita still in learning, takde sape lah nak marah dah nama pun student. Tapi aku takut time kerja, kita kena nak decide masa depan orang, masa depan kita. IDK in what word to say,
Tapi aku rasa alam kerja ni kita kena berdiri atas kaki kita sendiri. Kena betul-betul tunjukkan komitmen, kena compete dengan org lain. Dah lah aku ni tak pandai English.

IDK, maybe memang sebab mindset aku kot takutkan alam kerja, 

aritu aku ade mintak nak kerja dekat Marrybrown. I've no idea lah pulak MB kat sini tutup pukul 12 tengahmalam/2 pagi. sebab masa aku duduk kat Jengka, KFC MB memang tutup pukul 11, so, aku ingatkan semua nya sama lah, Masa interbiu dengan staff dia, dia tanya aku, awak willing ke nak kerja sampai pukul 2 pagi then balik pukul 3 pagi? Terkejut jugak lah, mungkin tanpa tak sedar air muka aku berubah. Dalam hati memang dah tolak mentah-mentah. Sampaikan staff tu perasan, dia cakap, "saya tengok awak terus tak berminat lepas saya cakap macam tu" HAHA

And aku pergi cari cari kerja lagi. Ada yang suruh tinggal nama and cakap nak call balik, aku tak tahulah suppose to be aku yg kena call diorg balik or dyorg memang dah ambik org lain sebab aku pun tak berminat nak ambik tau as aku dah dpt kerjakat satu supermarket ni. 

Honestly, aku lagi prefer kerja kat restoren dari kerja kat pasaraya, sebab bagi aku tu lagi mudah. Mungkin sbb background and experience. Tapi nak buat mcm mane semua restoren mcm tu tutup pukul 2 3 pagi. So, I dont want to give a damn as I know my family wouldnt give me any green light. 

Currently, aku tengah fikir lagi nak kerja ke tak kat situ. 


Frankly speaking, aku rasa aku ade satu benda nak cakap kat diri aku, 
and aku harap aku boleh overcome this kind of problem dari semasa ke semasa. 

"LOW SELF CONFIDENT"

sekian. terima kasih. 



Tuesday, August 5, 2014

Berubah

"I'm wanna change!
I'm gonna change!
This time im serious, I'll change!" 

Said me to myself.
365 times.
Once a day.
For every single year.

But still nothing changed.

Do you wanna know a secret?
A great success secret to succeed.

Do the different NOW!
Not TOMMORROW..
And you'll see u're changed.

Easy, right?

That was an advise I told to myself.
Every single day.
But still.
I failed.

Ya Allah, forgive me...


*selalulah ingat mati. InsyaAllah hati akan lembut utk berubah*

Saturday, June 28, 2014

I believe.


I believe everything happened for a reason. I believe Allah is always there for me. I believe all the hard times I went through are the tests from Allah. So that I could be the better one. Better from what I was yesterday. I believe all the hardship I went through are to ensure I can smile for tomorrow. I believe in Allah.


But I admitted, 
Sometimes it's hard to me, for many times I felt lost and down, because I donow what was really going to happened.  I was so fear in many things. 


Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.


Ya Allah, helps me struggle with the evil in my heart. 
I dont know nowadays I likely to feel disappointed. Toward many things.
I disappointed when people are easily judge me. When you did a mistake then people blamed on you like a year like you never did a good. I honestly cant understand. People tend to see a bad side rather than a good one. Nevermind. May Allah bless.   



Sometimes Allah SWT takes everything 
from you so that you may turn to HIM.

And sometimes Allah SWT places 
certain people who let you down in 
your life to teach you that you should 
never depend on anyone but HIM.

Allah SWT will never let you down.



Oh Allah, lift my heart, relieve my burdens, and make me of those who put their full trust in You for all of their affairs.




Wednesday, June 18, 2014

Seniorita

Fuhh. First time rase macam senior dalam university. First time rase macam yang dalam drama-drama biase tunjuk. Kau study dalam library pastu ade adik adik tegur. Dah la tak kenal. eh, akak, kos mane, dari mane, borak pot pet pot pet dah ah dalam libraryy. Tapi terbalik lah, biasenya yang junior tu perempuan tapi ni lelaki pulak. haha. Thanks to you sebab buat aku rase macam jadi "akak" at this university. For being able to tell that I'm in final year. Pastu when you ask me an educational question, i feel like, haa, meh sini akak nak tolong. Kahkah. 

Till we meet again adik yang peramah yang akak taktau nama ape.
moga belajar molek2 :)


Okay dah dah. Fokus final year writing. 
tadi hebak sangat cakap final year student alih alih nak buat kerja malas. Huwaaaaaaaaaaaa


Buat kerja cepat cepat pastu kita balik cepat cepat. boleh puasa lama-lama kat rumahh.
Yeaaaaaaayyy tazabaaarrrr! 



P/s: awak awak awak taknak ajak saye bukak puase sekali ke? hurm. 


Tuesday, June 17, 2014

A month left


Sometimes, we need to be hurt in order to grow. We must lose in order to gain. Sometimes, some lessons are learned best through pain.


Learning from failure. 

Sunday, June 8, 2014

Memoryland.

Just a photo that will describe one of my experience. I never had a chance to watch football's live match except at house. So, now I can tell myself ohh actually this is how it felt watching the match with the other crowded people. Happening.

Wednesday, June 4, 2014

Sunday, June 1, 2014

Dont lose FaiTH





Allah is Al-Latif . 
HE helps us in a way we never have expected. 
HE helps us in a situation we don't even know we are in danger. 
Most of the times, the test and the sadness 
we feel are the feelings that going to make our heart stronger and wiser. 
Allah is all-knowing, Just because it doesn't go your way, 
doesn't mean it will never get better. 
Allah has convinced us in surah albaqarah verse 216 that 
things we hate might be the best for us and things we love could be bad for us. 

Have faith. 

If everything goes according to what we want it to be , 
life won't be that interesting. 
Heart won't be stronger, we won't be braver to stand up 
for ourselves and we won't be able to appreciate and be appreciated. 

So, whatever comes to you. 
Tell yourself, you're gonna be alright. 
Never leave your solah. 
Remember Allah, Allah will remember you. 
And believe me to believe and remind yourself, 
"Whatever test comes to me right now. It might be the kaffarah of my sins". 
Alhamdulillah and i accept it with all my heart 
if i get punished in this world instead of in akhirah. 


May this become a test that going to make me learn better. 
Give me strength ya Rabb." 


#copyrightdenabahrincauseIneedmotivation


Saturday, May 31, 2014

4th baby.


Congratulation flies to my sister for her new baby born. #sayapilihawak. Dalam dalam cakap dah tak nak menulis. Well, hobi ni bukan senang nak main stop je. Betul idok? Seriously, i'm envy at you, the way u use ur talent, ur capabilities at the right track. Aaaaa, i hope that i can be someone talented like u too. I'm pretty sure if daddy is still here, he'll mostly proud of you. His first child :)


What's so funny. Thanks for dedicated my name on ur novel winkk ;)


Wednesday, May 28, 2014

SABR



Takpelah Noni, anggap je sedekah. Bahagia ni kita yang pilih. Ko pilih lah nak jaga hati sendiri ke nak jaga hati orang. - she, 2014



When you focus on problems, you'll have more problems. When you focus on possibilities, you'll have more opportunities.

stay strong Noniiii! 

Tuesday, May 27, 2014

:)

Before you judge people, you should know how hard they tried to put on back the smile after you break their heart. -sincerely, me.

Monday, May 26, 2014

A talk to remember


Assalamualaikum...

Last week I was up-ed a status on Facebook. Just to know the opinion and reaction from the people I know and to get some advice from the experiencer. Honestly thinking about future is really disturbing me. It makes me breath harder and deeper. Yeah, you know the future is not really something that you can play around and u should realize it's depend during your present time.

So, here is my status :




the story that I want to tell is when I was got to meet my auntie a few days ago and suddenly when I was holding her hand want to salam and say goodbai, she was telling me this :

"Fikir lah betul-betul, kalau rasa nak belajar lagi belajar lah, tapi ape yang Tehda boleh suggest, kerja lah dulu, cari pengalaman interview dulu...masuk tengok dunia industry macam mana..." 

I was so touched for her concerned toward me. She knows how to treat the youngest and she's very cares about very single of her family. May Allah bless you. 



For this time a while, let me focus on my project thesis first! 
Esok nak g senawang ambik gam. 
May Allah ease.


Thursday, May 15, 2014

Spirit Up!

Assalamualaikum.

It's hard to stop a thing that we're addicted to do. yeah, like a drugger....

I hate myself sometime when i'm so into something bad. Something that is not worth to be done, wait or even think. It feel like i've waste a lot of time for something stupid. 

The thing that i've addicted now is very bad. No matter what is it, i must to prevent it. Stay strong. Inna Allahamaama. Moga Allah bersamaku. 

*draft (03022014)

* * *

Continue draft story (13052014)

I cant forget the sin. It feels like stuck in my head. So, bravely I asking my friends about it. Because I wanna know the truth badly.. maaf, niat buat entry ni bukan nak menunjuk baik or watevea tapi harap dapat mentarbiah diri sendiri dan orang lain yang sama kapal dengan aku.










Fuhh. lepas dengar nasihat ni baru rase bersemangat sikit. Syukur sangat2 ade kawan-kawan yang support gini. Aku sayang korang. 

Syarat-syarat taubat : (Copy paste sini)
1. Ikhlas ingin bertaubat
2. Tidak akan mengulangi perbuatan dosa itu lagi
3. Menyesal atas perbuatan yang telah dilakukan
4. Harus mempunyai tekad di dalam hati tidak akan melakukan dosa itu untuk selama-lamanya
5. Dikerjakan sebelum ajal tiba
Cara melaksanakan solat taubat :
1.  Niat Solat Taubat:
“Sahaja aku mengerjakan solat sunat taubat dua rakaat kerana Allah Ta’ala.”
2.  Bacaan surah selepas Al-Fatihah:
Rakaat pertama:   Surah Al-Kafirun
Rakaat kedua:   Surah Al-Ikhlas
3.  Semasa  sujud terakhir pada rakaat kedua, bacalah Tasbih berikut 40 kali:
“Tidak ada Tuhan selain Engkau. Maha Suci Engkau Ya Allah, sesungguhnya aku adalah termasuk orang-orang yang zalim.”
4.  Setelah memberi salam hendaklah memperbanyakkan beristighfar:
a.
Aku memohon keampunan Allah yang Maha Besar, tiada Tuhan melainkan Allah, Dialah yang Maha Hidup, Maha berdiri sendiri dan aku bertaubat kepadaNya.
b.
Daku memohon ampun kepada Allah yang Maha Agung yang tiada Tuhan melainkan Dia Yang Maha Hidup Lagi Maha Mengurus! Daku bertaubat kepada-Nya selaku taubatnya seorang hamba yang banyak dosa yang tiada menguasai akan dirinya dan tidak mampu membuat, menolak mudharat dan manfaat serta tidak dapat menguasai kematian, hidup dan kebangkitan.
c.  Baca 3 Kali Penghulu Istighfar:
“Ya, Allah Engkaulah Tuhanku, Tidak ada Tuhan selain Engkau, Engkaulah yang menjadikan aku. Sedang aku adalah hamba-Mu dan aku di dalam genggaman-Mu dan di dalam perjanjian setia ( beriman dan taat ) kepada-Mu sekuat mampuku. Aku berlindung kepada-Mu dari kejahatan yang telah ku lakukan. Aku mengakui atas segala nikmat yang telah Engkau berikan kepada ku dan aku mengaku segala dosaku. Maka ampunilah aku. Sesungguhnya tidak ada yang dapat mengampuni segala dosa kecuali Engkau.”
5.  Baca Doa Taubat
Tidak ada bacaan doa khusus selain dari istighfar selepas solat. Berdoa memohon ampun daripada Allah swt. Boleh jadikan Penghulu Istighfar sebagai doa..
MASA
Waktu di lakukan – bila-bila masa merasa telah berbuat dosa (kecuali waktu makruh tahrim utk melakukan solat)*. Sebaik-baiknya 2/3 malam (pukul 2 pagi ke atas), semasa Qiyamullail.

Jangan malu utk bertaubat. Ni antara kita dengan Allah. Takkan menyesal pun buat. Malah dapat tenangkan hati. Moga Allah tak palingkan kita dari rahmatNya :')


Wednesday, May 14, 2014

Blurrr

Currently on seminar of postgraduate.  Honestly, I still cant decide anything for my future.  Keje? Master? Hmmm? May Allah ease

Tuesday, May 13, 2014

Rebah? Bangkit lagi..

Sakit kat hati macam dah terbiasa. Aku curious nak tengok macam mane parah dah hati aku. Hitam? Merah? Berdarah? Sebab bila dia sakit dia rase perit sangat. Rase panas, rase berair. Ya Allah, jika benar Kau uji manusia mengikut kemampuan nya, aku akur. Mungkin sudah takdir hati aku untuk menempuh ini. Jangan goyangkn iman aku malah tambahkanlah aku mohon.

YA ALLAH,
Kadang bila meluah, diri dibenci..
Bila diam, sakitnya hati..
Bila terpaksa memerli, disalah erti..

Perit nya rase bila tak dpt nk meluah ape yg dihati..

people cried not because they are weak,but because they are being strong for too long. It's doesnt matter to cry norani. Clean up ur heart.

I desperately want to end up this. Sabar sabaaarrr!

Monday, May 5, 2014

Ingatlah...

"Memang penat buat kebaikan, tapi penat itu akan hilang dan pahala kebaikan akan berpanjangan.  Memang lazat buat maksiat, tapi kelazatan itu sekejap je akan hilang dan dosa maksiat itu akan berkekalan.  Tiada jalan penyelesaian, kecuali kembali bertaubat ke pangkal jalan..." - Imam Muda Asyraf. 


"Dan apabila hamba-hambaKu bertanya kepadamu mengenai Aku maka (beritahu kepada mereka): sesungguhnya Aku (Allah) sentiasa hampir (kepada mereka); Aku perkenankan permohonan orang yang berdoa apabila ia berdoa kepadaKu. Maka hendaklah mereka menyahut seruanku (dengan mematuhi perintahKu), dan hendaklah mereka beriman kepadaKu supaya mereka menjadi baik serta betul."
(Al-Baqarah 2:186)


Novel life.


Assalamualaikum.

Aku sebenarnya bukannya tak suka baca novel.  Tapi dia macam ada rasa alergik sikit. Ade satu rasa yang tak selesa. Satu rase macam 'aarghhhhhh',- tak puas hati mungkin. Sebab the story on novel was created. The writer planned the intro, conflict and its happy ending. Yeah, happy ending is highlighted here bcause out of 100 stories, maybe ade satu je lah kot yg sad ending.

Once aku start baca novel, aku tak boleh nak stop compare my life with novel's life. Aku mesti macam 'yelah untunglah dia comel, so wonder lah 10 laki yang kejar pun' 'untunglah bos terpikat' 'untunglah boleh jadi anak org kaye' hahhahhaha. Childish ke kalau fikir gini? Hurm, but seriously, I hate all that feeling.

Tapi xleh nafikan lah, once aku start baca, when I was so immersed on the story, I cant stop read, because of the curiousity, I wanna know the ending. Even yeah, sure there are a lot of stories yang kau boleh predict ending dia. And again, takleh nafikan jugak lah a lot of ilmu yang kita boleh dapat from reading right? (Macam hlovate) And novel is one of the medium to gain knowledge. Agreed.

But then, if you give me to choose between blog or novel. Sure, aku akan pilih blog. Aku lebih prefer baca cerita orang dari blog. Aku lebih suka baca pengalaman-pengalaman yang best yang blogger tulis. Sebab, they dont need a delicious word, blossom sentences, hard conflict to create, and a beautiful fake personality of character to attract reader, the true story of their life is enough to inspire me.

Saturday, May 3, 2014

It's hurt.

Bulan 3 bulan 4 and now it's first week of May. Still. My final year project does not come out well. I felt very hurt. Sakit hati ni, resah hati ni. Ya Allah.  Nak menagis pun ado. Awal mid sem sanggup xbalik pun still jadi gini. Can u feel, how it's when u've to wait a long period of time because of other person less responsibility.  Wait for a month without cant do anything. Nak balik xboleh. Nk gerak g jln pun xboleh. Nak proceed buat writing pun tak boleh. Semua nya stuck. Ya Allah.  It's harddddd for me to go through this all. Orang lain yg start a month later than me pun dah start buat board.  I'm tired of this wsithing actually.  But it's still along way to give up. Lebih kurang sebulan lagi nk present. Ya Allah........

Sunday, April 27, 2014

Forgive me, Allah.


It's hard to get rid of the bad habits we always do. It's hard. Frequently, I'm tried I'm promise to myself not to do it next time and still I'm failed.
Why?
Why, its always come to that way?
Tipisnya iman aku sebab masih tak mampu tahan nafsu dari buat benda yang Allah murka.
Allah mencintai kita dengan nikmat dan kita membalasnya dengan maksiat.
Ya Allah, janganlah Kau palingkan rahmatMu dariku.

Tuesday, April 22, 2014

Dear self...


Just ingatan untuk myself...
Aku ni memang yang jenis cepat down 
-.-'




May you grow up prettily inside and out. 
Love. 

Faith.

Assalamualaikum.

Have you ever felt like me? Feeling unsure,insecure, unconfident and scare enough bout your future.  


Umur bukannya setahun jagung lagi. Bukannya dlm stage yang nak kena kerah oleh mak bapak lagi suruh buat kerja. Suruh sekali buat sekali. Kalau tak suruh, hmmm, tunggu mood cantik datang baru buat. Macam pahat dengan penukul.
Yes. It's to embarrassing to admit.................sometimes, i'm still at that part.


When its come to talk bout future, I'm the scare one.  Because to me, it's still 50-50.
Antara berjaya dan gagal. it's all depend on how I work on it.

Selalu sangat dah orang tanye, "so, lepas ni nak kerja apa?"
                                              ...

I'm very afraid if I cant make my family proud of myself.
I'm afraid if I cant get the job from the course I'm learning.
I'm afraid if I've to wait for a very long period before I get the job.
I'm afraid if it's because of my low performance.
I'm afraid to death.



Selalu ada harapan untuk orang yang berdoa.
Selalu ada jalan untuk orang yang berusaha. 
Yakinlah.
Faith. 



Semoga Allah permudahkan segala kerja untuk aku dan kawan-kawan.


Monday, April 21, 2014

"NS Dreams Giveaway Contest"

Assalamualaikum.

After over a year, or maybe two years? aku tak join mane-mane contest @ giveaway, so here I come for the 1st time again. Moga langkah kanan lah hendaknya ye :)

-click gambar for owner's blog contest-


Kenapa join? Sebabnya berminat nak cuba nasib tertarik dengan prize dia, ESP shaklee.
Nak cuba minuman tu tapi tak mampu pulak nak beli. hihi.


Harap tuan blog sudi jejak sini. 

Annyong :)



Sunday, April 20, 2014

I need spirit!!!!!



Ya Allah, Norani Shuhada knape malas sgt niiiiiiiiiii. Rase mcm dah kena sumpah jd pemalas je. Having no energy to do anything. Everything is seem very hard work to do except for plwying with my phone. Aaarghhhh I dont like being like this. Macam mayat hidup. Xbagi kebaikan langsung kat org lain. Hurrrrr. I hate myself sometimes when it comes to dis part. Lazy spirit in my body. I need to wake up!!!!!!!! 


Saturday, April 19, 2014

Transcende


Assalamualaikum. 

Rasenya dah lama gila tak keluar tengok movie. Last sekali tengok THOR 2 eh? Ye lah kot kalau tak silap. So, again the emergency hangout made our day. Pergi Mesra Mall without any plan or purpose. So, sesampai je pergi chek movie amende yang available kat wayang. Tak banyak sangat pun movie. Ade Captain America tapi mostly kawan2 aku ni dah tengok. So, Transcende je yang okay sikit, Starring Jonny Deep.  



Rasenya dalam hall ni ade dalam 10 orang je manusia. Gi time weekday macam ni jawabnyaa. Because we're so hungry, kiteorang seludup banyak gila makanan masuk wayang. Seb baik beg sorang-sorang besar kahkah :D


Aku boleh bagi 3.5 out of 5 star jew kot kat movie ni. Mungkin sebab expectation aku tinggi bila tengok Johny deep yang berlakon kot. olalala. Tapi jalan cerita dia boleh tahan lah. suspen. tertanya tanya. Cuma klimak dia xheavy sangat. crite xtergantung pun kalau paham. Sape yang xfaham memang xbes la tengok. Not too bad (Y)

  

Lepas tengok wayang, makan, solat, sambung karok pulak. Huhu. Karok sini mahal dari jengka. RM12. Tapi tempat dia lagi besarlah. Lagu pun banyak (Y)

You shoot me dowwnnnn but I wont faallll~ 
I'm tatiniummmmmmmmmmmm !




Again. Thanks kawan-kawan. Thanks for come and be a part of my life. I hope when we're being apart, we'll never forget how close we're and how much r we spending our time together.

 I love we.