Sunday, August 31, 2014

Vice Chancellor Award ANC


Alhamdulillah.  I made it. 
Alhamdulillah.  I achieved my target. 
Alhamdulillah.  Thank you Allah.  
Biiznillah, with Allah permissions, berkat sabar. Berkat doa. Igot this.








3 tahun, 6 semester.


Penat. Lelah. Perit. Nagis dia. Allah saja yang faham.









Dulu, arwah ayah pernah sedih sebab aku xdapat score masa asasi.  Aku pun sedih jugak. Dapat kos yang aku langsung tak pernah tahu wujud dia. Aku nagis. Lama sgt aku sedih.  Even dah separuh degree pun aku still xtau mana arah tuju aku. Sape tak sedih kan bila tak dapat benda yg kita nak. Cita cita aku lain. Aku nak sambung degree on chemistry/math. Nak sangat sangat  aku suka lab. Aku suka buat experiment.


Tapi aku xde rezeki. Mungkin Allah aturkan jalan yang lebih baik utk aku. Aku belajar redha. Aku belajar terima. Tapi serius cakap tak senang nak harungi pandagan buruk dari orang.  Tak senang. Kena kuat. 



Mungkin bagi setengah orang dia kan cakap, "Alah result gempak tak boleh jamin masa depan, kerja nanti dia tengok based oncapabilty kita, experience kita". Yeahh, I admited it. Tapi tu bukanlah bermakna kau boleh senang senang je nak condem hasil usaha orang lain selama ni. Mungkin ni langsung tak ada makna bagi orang lain. But who cares right? Kita work hard utk diri kita, so this is reward for ourselves. 


Jangan suka ambik yang negative. Positive berlambak lagi :))


Alhamdulillah.



*Mak bagi hadiah kain sutera utk pakai masa konvo. Tq mak. ILYVM*

No comments: