Monday, January 27, 2014

WARMING UP PRAKTIKAL

Assalamualaikum.
How are you todayy? Have to post somthing because i think i need to appreciate le free wifi provided here. Kesian jugak kan company bagi guna kalau takde sape yang sudi guna. kekeke~ Oh ya, lupa nak cakap aku kat mane derr.

I'm currently at FIT Centre Sdn Bhd at Batu Caves Selangor. Counting my day to finish up le praktikal for 6 weeks. Sekejap ke lame ehh? Heyoohh heyoohh.

Ntoh la, but lately aku selalu terfikir yang am i did a right decision in my life? Walaupun selalu tenangkan diri, haa, dah takdir ni, ada hikmah di sebalik ni. Tabah Noni tabah.

Okay, back to main story.
Currently praktikal sini dgn Jaja, Nadiroh, Adda and Iza. So far, 1st week is just okay. Not going to bengkel yet. Dapat kerja menaip je baru and brainstroming idea. Just done recite Yassin with le staff a while ago. Got to introduce ourselves in front of le staff and Alhamdulillah i felt a positive feedback from them. Thank you. Tolonglah bagi tunjuk ajar segala ilmu untuk kami. Moga diorg dapat bimbing kami lah hendaknya. And and and one more thing, le COO, En Hasyimi is very nice, having a soft-heart-father-caring attitude gituuu. Terase jugak lah welcoming sikit. Kikiki ♡

Actually we r having a bery bery bery strawery bluery mulbery hard time to enter this practical phase. Dengan rumah sewa yang memang sesak sesak nafas nak mintak. Lebih lah jugak rasenya 20 phone numbers called nak cari bilik kosong.  Betulah org kata, melalui pengalaman lah kita belajar kan. Kalau tak, sampai bila bila tak tahu macam mne peritnya hidup berdikari ni woi. Perasaan takut, perasaan disoppoited bila bilik penuh.  uisyhh. We have to spend about 3 days kat rumah Ana, gi Fitec pun naik motor. Seriusly, i will never imagine how challenging it was semua ni until i went through by myself. Bila dah dapat hostel kat Fitec ni, barulah terasa hikmahnya tak dapat rumah sewa. Bagaimana complicatednya i will go without car and guide. Thank you Ana and family, for helping us, for guiding us and for calm-ing us. Alhamdulillah, terasa dipermudahkan Allah. Ingat, setiap benda yg jadi ade hikmah.

Alrite. Tu je lah dulu. Gtg ♥

No comments: