Thursday, July 26, 2012

people changes but not memories.


hello . annyeonghaseyo . selamat malam :)

currently in my room, and i hate dis feeling, rase jauh dengan orang lain . asal lah aku ni tak dilahirkan peramah kan. tapi ade baiknye jugak utk yg behavior mcm aku nih. heuwheuw. oohh, sebelum ape2, aku berbesar hati sangat nak wish congratulation kat kawan same sekolah aku dulu, Nurul Mawaddah Isa, tahniah weehh, dah jadi ibu dah. moge dapat imbang mase utk setadi, anak dan hubby. dah lah duduk oberc, pregnent berdue je dgan hubby. harap kau okei . cepat sihat tauu . ade feeling nak kiss baby ni :) *jeles-mode


like wat i said, i'm very2 boring rite now. nak tido tak ngantuk lagi, so, i decided to update my blog by answering some of dis ridiculous questions. lame pulak tak main jawab2 soklan ni. hikhik ;p


1# 15 things about you :

1. i'm a 20 years-old girl
2. love chocolates
3. like travelling + try new experiences :)
4. suke menghadap le'top n easily get boring. hewww.
5 cepat rase rendah diri dgan org yang lepas vavavoom.
6. tak suke making friends dgan someone that i'm sure that i'll awkward later.
kawan-kawan cakap aku ni easily friendly with people but aku taktau lah betul ke idakk.
7. sometimes moody and suke bersendirian.
8. suke ambik berat tentang orang yang aku sayang.
when i say i like and love you . till de end i'll. InsyaAllah .
10. cepat putus ase adn low self motivation . *jujur giler.
11. like to create a lot of sweet memories with friends.
12. i donow why, but perangai aku dgn kawan-kawan lain berbanding dgan relatives. sometimes i'll be more silence and shy. heuwww.
13. perahsia, suke berangan dan setiap masa berdoa agar dikurniakan 'imam' yg boleh membimbing hingga ke syurga :)
14. love my mum much <3<3
15. nak kawan? jgan bimbang, saye baik *kenyitkenyitmate*



2# Sejak bila korang menceburi dunia blog dan 
sebab yg menyebabkan korang join dunia blogging ni?
sejak abis spm, sebab : aku suke tulis diary, and love to keep the memories. so, this is it !


3# Apa pengisisan di entry yg korang buat di blog korang?
random. aku tulis apeape je yang aku suke, haa, macam sekarang ni lah. dulu, mase tgah giler meroyan nak kumpul BE, pernah lah jugak main CEO cite pasal retis,cite lawak,seram,aksi. tapi bile dah makin sedar semue tu, immediately remove iklan2 semue tu bagai :) 


4# korang mahukan blog korang lebih ____________ (isi tempat kosong) 
menarik. moge semue bahase aku matang seiring dgan peningkatan usie. muehehehhe ;p


5#  apakah ciri-ciri sebuah blog yang superb, menarik serta tak rugi kita follow?
- blog yang dpat membantu aku mengajar perjalanan kehidupan . . . 
- blog yang dapat melapangkan kepale otak bile bace *taksekima*
-blog motivasi
- blog yang tak keluar lagulagu annoying pastu siap takleh pause lagu tu lagi. eiiii .
- blog tak menyakitkan mate nak mengeja satu-satu ayat die . 
-blog yang tak gune ejaan huruf2 yang mengade-mengade macam taek kude. 


6# apekah kenangan manis korang di zaman persekolahan?
kenangan manis diukir sejajar dengan kawan-kawan yang sekepale. dikurniakan sahabat2 yang penyayang, ikhlas adelah sgt berharge dan tak ade tolak bandingnya. timekasih kawan-kawan ol de tym we're togther..
makan, mandi, pergi prep, pergi sekolah, gossip, nasihat, setadi, lepak, hangout, ponteng prep, nyorok dalam loker, KENA DENDA pon samesame . hehehe :)
love u guys. jom kembali kat zaman dulu . sooobbss *tarik-hingus*


7# apakah kenangan pahit korang di zaman persekolahan?
pernah sound dengan budak-budak lelaki yang mulutjahatmacamlongkangkumbahannajis. time kawan-kawan dapat result gempak + hari last sekolah TT__________TT


8# cikgu yang korang paling tak suka masa zaman persekolahan dulu? sebab?
takdelah sampai tak suke, tapi adelah yang tiap kali terjumpe die mesti rase macam ade buat salah je . (rahsie) ;p


9# cikgu yang korang paling sayang masa zaman persekolahan dulu? sebab?
adelah a few . cikgucikgu yang faham perasaan remaje bebudak. cikgu yang selalu bagi motivasi diri kat pelajar, ustaz yg selalu bgi perigatan kat anak-anak murid. dan cikgu yang sempoiii abis  :)
antaranya : tc.noraini, tc.mazidah, ustaz2 yang pernah mengajar, cikgu shafiee, dll (:


10# ciri2 lelaki yg korg sgt tak suka?
- yang pasang lebih dari satu mase tgah kapel.
- sweet-talking.
- bajet hensem seme org tergiler-giler kat die.
- cakap lebih tapi solat pon tak. 
- tak responsible 
- yang kuat komplen dan memilih nak semue bende sempurna macam die tu sgt perfect giler.


11# apa istilah lelaki yang BAIK bagi korang?
- yang boleh terime perempuan tu bukan sebab paras rupe,
- yang boleh sayang family perempuan tu macam family dye
- yang sanggup ambik risiko, tak suke blame org lain,
- take serius on his responsibility + pandai buat keputusan.
- yang tak hanya omong-omong kosong. 


okei. tu jelah tuk mengarut malam ni, mengantuk dahh. esok nak bangun sahur pulak. annyeonghi jumuseyo !




1 comment: