Sunday, August 7, 2011

Jika mereka tak jadi Superhero?


HAI.assalamualaikum..salam tido hari ahad...kekkeke.tapi bukan tiap2 hari ke hari tido untuk haku ?hmm, nah untuk senyum pagi , eh,tengahhari dah .. ^__________^

SUPERMAN (bukan pejal tahir eh :P)
Sudah pasti menjadi budak penghantar surat atau poslaju kerana sifat terbang-terbangnya. Syarikat pertama yang akan meng'offer'nya kerja ialah syarikat poslaju UPS. 



SPIDERMAN 
Pencuci tingkap bangunan separuh masa kerana kerja tetapnya ialah sebagai PEREKA LAMAN WEB atau WEB DESIGNER. Ini kerana tangannya boleh mengeluarkan 'web' atau jaring untuk dijadikan benang menjahit baju. 


BATMAN 
Membuka kilang baja tahi kelawar. Batman senang je dapat sumber taik kelawar kerana dia akan merasuah member-membernya(kelawar) dengan memberi darah cipanzi supaya kelawar tersebut mudah hadam dan berak dalam kuantiti yang banyak. 
Batman

CATWOMAN 
Pembantu pest-control(penghalang binatang-binatang jahat seperti tikus,lipas dll). Kecekapannya menangkap tikus sudah pasti membuatkan tikus-tikus lari dari tempat kediaman. Namun kelemahan si catwoman ni bila orang ada garu dagunya..mesti dia gatal cam kucing. 



DAREDEVIL 
Akan menjadi badut pasukan Manchester United dengan memakai kostum RED DEVIL kemudian berlari-lari sekeliling padang dengan riang kerana dia tetap jadi devil walaupun dia tak jadi superhero. 


HELLBOY 
Pendakwah bebas. Dia berdakwah kepada orang ramai supaya jauhkan diri dari neraka kerana sengsaranya dia hidup kat neraka. 




THE PUNISHER 

Hakim sepenuh masa di mahkamah tinggi Amerika. Ini kerana sifatnya yang suka menjatuhkan hukuman(punish). 
movie punisher wallpaper. the punisher 2 wallpaper

ROBOCOP 
Jadi tokey besi buruk kerana sudah pasti dia akan menjualkan besi-besi kat badan dia. 


ULTRAMAN 
Membuka kedai sup daging raksaksa seperti sup ekor, sup taring dan sup sirip rasaksa. Ini kerana selepas berlawan dengan rasaksa sudah pasti daging berselerakan. Namun khabarnya, kedai sup ultraman tiada pelanggan melainkan beberapa ekor biawak hutan tropika. 


WOLVERINE(X-MEN) 
Pencukur rambut profesional. Pisaunya yang banyak tu mampu mencukur seluruh badan kambing dalam masa 0.05 saat je mengatasi baju gaban. 

GABAN (1st tym aku dengor)
Menjadi penjaga keselamatan di tasik Raban(Perak)macam baywatch tu. Ini kerana naga gaban sudah tenggelam dalam tasik tu. Naga tasik cini tu khabarnya adik sedara naga gaban. 


RAMLI MS(AKADEMI FANTASIA) 
Eh..dia ni superhero ke...aiseee..silap orang laa..kekekekekkekek 



okei okei..sebagai hiburan je yepp..jangan ambik hati peria pedu dan jantung..
sambung suke...hhehehhe~


pose tak pose tak arini ?hehhehe :)

9 comments:

ArulchelseA said...

hellboy tu yg lawak tu..kih kih kih....

Shawn Razaleigh said...

hhahahahha. nice 1 la

terbaekk

kotak bulat said...

hehehe..lawak ni.. :)

♥ cik kieranaa ♥ said...

terbaekk lah. hihi..btw..saya pose lahh..hihi

Cik Gee said...

hehehe... tang batman tak leh blah.. hehe.. ^^

adan said...

ahaha.. tak pernah terfikir lak. lawak2..

GaRy™ said...

HAHAHAHAHA!! sumpah lawak... hihihihi...

H.J said...

nak jadi cat women la kalo macam tu..haha

Addin said...

hahaha kreatif ! nice one :D