Wednesday, August 24, 2011

bercerita kisah mereka..

assalamualaikum .. hai ,,

disebabkan malam ni aku rase rajin je nak menaip, maka akan jadi panjanglah entri ini..hhehe..lame dah kot aku tak menaip pnjg2 gare2 blogspot hacked guwa .. hahaha..takpe laa pi , guwa pom malas nak aktif balik dah .. jemput bace ^^ .
tak sangke kan, aku rase tahun ni sekejap giler giler kite pose..tup tup dah nak habes sebulan..beruntunglah sangat2 for those yg manfaatkannya..tuk kali ni aku rase macam kecewa laa sikit sebab tak dapat full kan terawih even puase tahun ni InsyaAllah penuh laa kan, well still ade 5 hari lagi .. semua gare2 musibah disini . aku pom tak taw bile kaki aku nak baik . T_____________________T *pnjgnye mulut gua..

alang alang kepalang raye dah nak dekat..meh aku cerita pasal raye aku tahun nie *isyh,sebelum raye laa :
  • Alhamdulillah tahun ini, utk kesekian kalinye selepas 6 tahun duduk jauh2 , dapat jugak pose full kat umah . rasenye ramaikan mahasiswa/i yang satu geng camni . jarang2 sekali . rase best pom ade jugak . dah takde makan roti kerin tym sahur , dah takyah nak berebut2 pergi beli nasik. nak2 biler tgok kawan2 tak habes2 post status kat fbook tak sabar2 nak balik kampung . kesabaran ye..heheh.
  • tahun ni jugak aku dapat buat kueh raye dari titik peluh menitip2 dari tangan ni..of coz laa tak buat sendiri, tapi semua guwa sentuh . kalu dulu,sempat tolong 2 3 jenis kueh je . biskut tahun ni : tat nenas, kueh dahlia, biskut koko , mama carrie yang tak jadi ,(1st tym kot,topping dye meneleh2) , and coming soon, almond london, chips coklat n conflakes madu . 
  • hehehe . baju raye aku tahun ni lebih sikit , 5 pasang , bersebab musababkan lepas raye terus aku kene sambung study , tapi satu dah pakai ,nak tengok ?? nah klik sini , tak cantik pom kannnn.
  • kalu bab kesihatan, tahun ini agak sedih sikit , seperti yang aku war2 kan kat entry dulu ,, rasenye aku tak dapat pakai heel kot.sobbb sobbbb...kaki pom masih berbalut , bukannye taknak buang , tapi lagi sakit kalau takbalut .even hari ni dah genap seminggu, darah still tak berape nak kering lagi .. so, aku ingat nak pakai kasut croc adek aku yang berape tahun lepas punyer dah ,, takkesah laa, janji aku boleh jln selese ..
  • hmmm , tudung raye stiiilll tak beli beli lagii . aku rase dah masuk tige kali aku pergi cari .. tapi, hehe, aku cerewet sikit..oppppsssssssss ! :P
  • aku rase tahun ni tak macam raye sangat pom,, nak sambut raye pom sebab nak berhimpun satu family..abang aku petang raye kedue nanti dah balik kerje balik..aku pom sibuk urus borang nak sambung study yg tak siap2..naseb laa badan ,, raye pom tak sampai seminggu rasenye..
  • ape lagi eyp..erm..haaaaaaaaaa , even persiapan dan kelengkapan diri takde aa tip-top sangattt , tapiii rumah aku tahun ni laen macam sikit semanagt dye..hehehe .. tivi tukar baru + sofa kasi angkut + umah kasi cat ,, langsir pom ade tambah baru satuuu . haha , tetibe rumah excited lebihhh .
ape lagi aku nak cakap eyh . ni jelaa kott.. tak sabar nak tunggu abg kakak sepupu sepapak balik rayeee..
 tapi kalu boleh satuu je aku nak mintak pagi raye tuuu , tolong laa jangan tanye sebarang soalan peribadi atau future study lepas ni,, aku ni bukan jenis yang suke bercerite... spoil mood betooooollll ...


p/s : banyak nye lagi barang tak beli..harap2 laa yayasan bagi duet lebih sabtuu nih ..wwwwwuuuuuuuuuuuu .
p/s/s : jelesnye , aku nak pergi jugak laa majlis buke pose tganu blogger ahad ni..sobsobbbb ,, sape nak tumpangkan akuuuuuuuuu ? :P

1 comment:

iMBobo said...

wah byk tambah perabot tu hehe..rumah pun kena beraya juga kan? :)