Monday, August 8, 2011

monyet giler makan


hai . hye . hei !! tengah moreh lagi ke? :P
malam ni cik nak kene tido awal . dah tak boleh nak gelak gelak macam semalam..abes satuu dunie cik pusing..heheh..esop nak pegi kuar jap, round round naek bas..okei lah , cik nak share something dengan kakak2 cantik dan abang2 kacak sekalian..
jemput bace yerk..jangan skip terus sampai bawah haa.. byeeee...kroohh..kroohh..

Ada seorang lelaki membela seekor monyet...satu hari die membawa monyet peliharaan nya pergi ke sebuah Bar...Semase lelaki tersebut menikmati minuman di bar tersebut...monyet peliharaan nya itu mula membuat kacau...dia melompat ke sana sini...Bila nampak sepiring kacang  monyet itu terus memakannya..nampak semangkuk kentang goreng terus mengambil nya lalu di makan nya...dan tiba2 melompat pula ke atas meja pool dan mengambil bola pool tersbut dan menelannya sehingga abis...
Pemilik bar tersebut melihat keadaan itu dan berkata kepada lelaki tersebt "Encik...encik nampk tak ape yang monyet encik lalukan?...".." Ape?.."..."die menelan bola pool di meja pool saya sehingga abis..."..
Dengan selamba lelaki itu menjawab "..Saya tak pelik pun...dia memang akan makan apa sahaja...saya akan byr semua yang dia makan tadi...ok.."..Lelaki tersebut menghabiskan minumannya dan membayar bill  lalu beredar...
Dua minggu selepas itu..lelaki itu bersama monyet nya datang lagi sekali ke bar tersebut...Seperti biasa lelaki itu memesan minuman dan sekali lagi monyet nya itu melompat kesana sini...dan tiba2 monyet tersebut ternampak sebiji epal..die mengambil epal tersebut dan menyumbat ke punggungnya..dan mengeluarkan semula lalu memakan nya ....
Pemilik bar semakin hairan dan terkejut..lalu berkata kepada pemilik monyet tersebut.."Encik..adakah encik nampk apa yang monyet encik lalukan tadi?"..."Ape lagi??..."..."Die menyumbat sebiji epal kedalm punggungnya dan mengeluarkan nya lalu di makan."..
"Saya tk pelik pun...dia masih akan makan apa sahaja..cume sejak dia menelan bola pool hari tu...sekarang dia akan mengukur dulu sebelum memakannya..."

6 comments:

ArulchelseA said...

hahahahahahaha... lawak la cite ni... kih kih kih

KABAKOGA said...

haha,
seb bek rumah gua tak ternak monyet..
keh3

Pocket said...

hahaha!
kiranya test dulu lah,
'nih buleh keluar tak nih?'

kalau buleh keluar, baru la nak makan yer? adehlaaa...

nice joke!!

iMBobo said...

hahaha kalau tak ukur tak keluar lah jawabnyee hehe

Amy Syaquena said...

hahaha kelakaw gile , gelak sambil guling2...


p/s:Hai salam kenal singgah dan follow sini..happy blogging

Amni said...

hahaha.. bola pool tu tak boleh nak dicerna masalahnya kan.. memang la sakit nak keluar.. kalau epal, boleh kunyah lagi..a doyaii.. kalau la betul ada monyet cam gitu.. =p