Wednesday, February 13, 2013

with mum.


Petang itu cuaca sangat cantik dan sempurna. Tapi kelihatan aku sangat bosan duduk di rumah. tiada teman nak diajak berkuak rentang. agagaga. Aku melihat mak, asyik sungguh layan cerita indon. drama bersiri. heww~ bosan betul aku tengok drama indon. sori to say, tapi tulah kenyataan dia. untuk tidak kacau mak, aku duduk tepi beliau senyap-senyap dan teman tengok tv sekali, but a few seconds later, i feel like,  heewww~, cannot go cannot go. ahak, u know that feeling. Pastu tetiba aku terpandang raket tergantung kat tiang, and i feel like ada keterujaan nak main. tapi nak main dengan sape ? tiba tiba aku tengok mak. ok, try pelawa mak. logik?



"maaaaaakk, bosan lahhh!" 

*she ignores me* 

"maaaaaaakk !"

"iye"

"jom main badminton"

suddenly she looks at me and say 
"ok, joooooooooooom"

haha, suprising answer but it delight me. love mum !



so, the beautiful evening start, i spend the mose precious time with de mum. *kiss* pandai jugak mak aku main badminton ghupenya. ade bakat terpendam. lasak je lagi. mak tak pernah pulak cerita dia pernah main bad dulu, hoki selalulah. oh, honestly, i like to spend time with de mum, because mak suka ceriakan saya. even tiap-tiap hari mak suka berleter and i always feel like 'arrgghh'. hikhik. *dont tell my mum!* seriusly. :D






well, even takde lah lame sangat pon main, tapi sempatlah peluh-peluhkan ketiak sikit. 
seronok. 



1 comment:

Ezad Skytech said...

hee..best tu ada geng nak main badminton...:D