Saturday, February 16, 2013

result semester tiga.



Akhirnya setelah hampir sebulan bertarung dengan perasaan sendiri, semalam bersamaan 15 Feb, segala teka teki terjawab. aku bet semua budak degree sama ada student uitm atau bukan, akan rase nebes semalam. tipulah tak nebes nak tau result exam kot. budak UPSR pon tak nyenyak nak tidur, budak degree aku rase siap sembelit lagi nak berak. harhar #lawakhambar.

Aku akui yang memang aku nebes. tapi tahap nebes tu takde lah sampai tak selera nak makan, tak basah time mandi.mandi kobau apo? mungkin sebab dah immune dengan nebes nak dapat result nih. Mase malam result tu ade lah aku tunggu sekejap. mana lah tau kot kot email dari uitm dah sampai pukul 12 tu. adelah beberapa kali me refresh the yahoo page. walaupun seriusly, kalau boleh aku xnak tau pon result coz i knew how did i answer it. how regret i was before, so, aku rase sangat takut xceli nak tahu result. tapi disebabkan semangat nak tahu aku melebihi. terfikir sangat am i still maintain the dean list like i was before? me keep praying for it. even if i get only 3.50 for this sem,me grateful enough. #jangansalahfaham.

so, berbalik kepada cerita asal, disebabkan ai malas nak tunggu malam tu, malas nak layan perasaan nebes, so ai decided untuk tidur je. biar aman dunia. zzz   


-.-"


then,esok tu, lepas solat subuh, i keep thinking bout my result. isyh, takleh jadi ni, dari aku terus tak tenteram, baik aku chek je email. me open the yahoo and saw one new unread mail at the right top of screen. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, nak pitam jap. 







slowly, with heavy and forced-heart, me drag the mouse and make the cursor arrow touch the mail. hukhuk. 












bismillahirahmanirahimmmmmm. . . .










1st impression?





























terkejut dan tak percaya :D





the result is lower than last sem with 0.20 drop. banyak kot.


tapi sangat bersyukur sebab still above than 3.50 .





Alhamdulillah, syukur sangat sangat sangat. 






































For truth, the result is over my expectation. 
walaupun maybe orang tengok aku jatuh or expect me kecewa...

but for me it's good enough.
because i knew what i did.
until me crying in examination hall. 
:')



Alhamdulillahh (:










1 comment:

lyna said...

congratulation noniee . DL lagiii :)