Saturday, February 9, 2013

panggilan talifon. (JPA P2)



suatu malam yang tenang. perbualan di talian talipon antara dua manusia :


abang : ade orang kol mu dok pagi tadi ?

siti : ade, tapi tak angkat.
(tahu pon lepas tengok misscall)

abang : bakpe dok angkat ?

siti : sebab phone off.

abang : bakpe dok talipon balik ?

siti : erk . erk . erk.  bakpe ? 
(dah nebes dah)

abang : JPA kol abang. dia kate borang mu tak lengkap.
ade name mu xtulis se. japgi dia post balik borang tu. 
maybe mu kene buat balik.

siti : haaaaaaaaaaaaaaaaahhhh? xkan sebab tertinggal tulis name se je pon 
dia nak hantar balik?

abang : yelah. sape suruh mu dok cek molek.

siti : mane ade. banyak kali dah cek . '(


*******



speechless. 


-____-







rase nak nagis. maybe sebab takut and sangat tak sangka. 






Siti pada nama di atas adelah aku. motif guna siti ? sebab geram.



lepas abis conversation antara aku and abang semalam terus rasa takut. ottoke. nak kol pihak JPA balik pon dah malam. esok sabtu. cuti. pastu cuti raye Cina lagi. YA ALLAH sangat tak tenang . 

banyaknya dugaan lately. dah lah aku betul2 mengharapkan biasiswa JPA tu. since aku dah memang takde sumber pendapatan lain nak harap selain PTPTN sekarang. aku dah memang takboleh senang senang mintak duit dekat family lagi. Ya Allah, takutnya :'(


rase geram pon ade senanya. aku rase aku dah send borang jpa tu awal sem 3 lagi. ni dah cuti, nak masuk sem 4. baru sekarang dia nak proses. ya Allah. aku ingat ke awal sem japgi dapat lah aku guna sikit duit tu.
dulu PTPTN pon aku ade masalah macam ni, down giler, terpakse hantar borang lain lagi sekali.



i really need that money. saya nak beli motor. 




kalau JPA antar borang balik dia pakai pos laju tak ? :|





1 comment:

Shaqir Ir Manz said...

takpe.... rezeki ada dimana2.. cuma lambat atau cepat je... usaha je dulu :D