Monday, May 9, 2011

bosanng tak ? jom gelak sepetang !

Assalamualaikum ^^
aiyyooo , lapar nye . . kol 5 daah , tak makan lagi ni . .
nak hupdated blog tapi malas punye pasal . .
Cik tinggal kan teke teki nak ? korang try la jawab dulu tapi law tataw jawapan die korang high lighted la sndiri kat bawah soklan dye . . hehehe . . 
da laa , banyak pulak cakap , nak mkn dulu . . bbbyyyyeeee :)(:

TEKA-TEKI YANG PERLU DIBERI PENAMPAR !!!...

 1) Lubang ape yang rasanye hangat,nikmat dan nyaman?
    Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pas tu tido balik


 2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?
 Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M


 3) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
 Answer: Kuih salah bikin.


 4) Binatang ape yang power dlm bab berKarate?
 Answer: Kuda belang.cube kira brape black belt dia ade.


 5) Siape yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan
 kepada saye.


 7) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
 Answer: Pintu yang ade tulis 'TARIK'


 8 ) Saya ade 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?
 Answer: Pembohong...


 10) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
 Answer: Kutu rambut


 11) Nenek sape jalannya meloncat-loncat?
 Answer: Neneknye si katak


 12) Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?
 Answer: Sbb lelaki ni kan 'buaya'


 13) Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?
 Answer: - Sekretari baik..................'Selamat pagi tuan'
 - Sekretari kurang baik...........'Dah pagi ni tuan'


 14) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
 Answer: Dua-dua tak kenal korang...hehe


 15) Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
 Answer: Tukang gali kubur


 16) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
 Answer: Tahi hidung


 17) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
 Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg' bole diangkat...


 18) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang? 
 Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa ...gile ape...


 19) Gajah terbang dengan ape?
 Answer: Dengan susah payah......


Teka-teki: Hitam dan berpeluh.. HA.. Ape2?? 
Jawapan: semut hitam tengah berjogging.. huhuhu 


Teka-teki: Ape benda bila masuk segitiga bila kuar bergulung-gulung? 
Jawapan: Seluar dalam ler.. haha 


Teka-teki: Antara kapal terbang dengan kuih lepat liat, mana satu yang paling tinggi? 
Jawapan: Kuih lepat liat la sebab kapal terbang sampai langit je, tapi kuih lepat sampai lelangit! 


Teka-teki: Banyak2 kotak, kotak apa yang takleh angkat? 
Jawapan: Kotak penalti lah.. wawawa! 


Teka-teki: Kenapa Penggali Kubur Gali Kubur Tak Pakai Selipar??? 
Teka.. teka.. kalo terer! 
Jawapan: Selipar mana boleh buat gali tanah, guna cangkul lar hue hue hue!! 


Teka-teki: Bulu bertemu bulu kulit bertemu kulit makin tambah rapat makin nikmat rasanyer! 
Jawablah kalau bijak sangat! 
Jawapan: Haah.. mulalah otak kuning, MATA lah jawapan nyer..! 




Teka-teki: 3 kepala, 6 mata, 8 kaki. Apakah bendanya tu? 
Jawapan: Koboi naik kuda bawak ayam. 


Teka-teki: Masa dia hidup kita menyanyi, masa dia mati kita tepuk tangan. 
Jawapan: lilin masa sambut EPI BESDAY 


Teka-teki: Scorpion kaler apa? 
Jawapan: Kala jengking lah.. senang pun takleh nak jawab! 


Teka-teki: Dalam banyak2 kera, kera ape yang pandai menaip??? 
Jawapan: Kerani 


Teka-teki: Ada sorang imam, tengah semahyang pastu ada sekor anjing lalu kat depan dia. Pastu dia jilat kaki dia, BATAL TAK AIR SEMAYANG IMAM TU??? 
Jawapan: Mana batal sebab anjing tu jilat kaki dia sendiri! 


Teka-teki: 4 orang awek cun berpayung dengan satu payung tapi nape tak basah langsung?? 
Jawapan: Sebab tak hujan aduhai! 


Dahlah malaslah nak tanya lagi soalan bebudak pun takleh nak jawab!!
hahah ^^ 

7 comments:

Amira Chan said...

Dah singgah dan follow.
hit me back. :D

Aisyah Aina said...

awesome!

pena said...

haha..

dapat jawab dua je.. hehe..

rayne rawt rawt said...

hahaha .. kelako guh soalan.. tapi bakpe cik non g jawab ? haha .. lagi kelako ..

peachippo gediks said...

rawt rawt : mg lagi lako !

peachippo gediks said...

pena : aik ? 2 je.. try jawab balik .. msti dpt sume..haha

~akoo~ said...

dlm bnyk2..lima jer yg btul..lps tuh dh nmpk jwpn yg last2 tuh..xsyok..nk jwb smpai abis..hehe..
btw..salam kenal..