Saturday, April 27, 2013

Gunung Senyum.



Lupakan seketika masalah dan beban di hati. Marilah kita mengaktifkan diri sendiri. Alhamdulillah, berjaya jugak trip sendirian berhad yang dirancang dengan kawan-kawan ni. The planning day was a very funny part. Haha. its was so spontaneous planning. Memang main tangkap muat je. Sehari sebelum tu google sane sini, telefon kereta sewa sane sini, contact orang sane sini sape yang available. dan bila dah tengok hasil trip ni joyful and successful, we thankful :)


Disebabkan kami takde banyak mase, planning pon last minutes, so, kami decided tuk spend time most precious time together tempat dekat yang dekat-dekat je. We choose Gunung Senyum, Maran untuk berekreasi. tak sampai sejam pon pergi sane. Kami gerak 3 buah kereta. dua kereta perempuan satu kereta lelaki. pergi tempat-tempat hutan yang jauh dari bandar macam ni memang perlukan pengawasan lelaki senanya.

malas pulak nak describe lebih-lebih. 
feel free to scroll down :)

  

otw. gerak dalam pukul 9 lebih. plan nak gerak pukul 8, banyak sangat halangan. 

ni dah lepas dah breakfast same-same. Home made breakfast je.
ready for adventure !

one step further :) 

hai. motif dua dua nak mate besar ? 

dalam gua. 

Add caption

manjang posing -.-"


ain, reen, mia, jaja, k.seyra and me. *peace*


scramble eggs . senang, cepat dan sedappp (Y)

 lepas dah habis hiking kat Gunung Senyum, dalam pukul 1 cenggitu kiteorang pon gerak pergi nak mandi air terjun pulak. pergi Lubuk Yu. Bungkus nasi ayam sorang satu piknic kat sane. Actually ramai yang kata tempat nih bahaya. ramai yang maut mandi kat sini. memang perasaan takut tu ade jugak mase mandi sini. tapi lepas baca doa dan masing-masing jage diri sendiri, Alhamdulillah, Allah jaga kami. 





dalam pukul 4 petang gitu kami gerak balik dah. sampai rumah semua dah penat giler. Tapi disebabkan baki jam kereta sewa ade lagi. so, kiteorang gerak pergi McD pulak lepas mandi bersih-bersih. Asalnye aku xnak ikut pon. letih koott. dahlah esok ade kelas lagi. hmm, tapi setelah dipakse semua. i folloowwww~

then, lepas dah balik malam tu, semua terbongkang tidur. 
sampai besoknya bangun lambat pergi kelas. adooi.



perasaan ? 
yahhh, i'm happy for this trip. i feel closer to each other. i'm happy spending time with ol of you. 
i hope for something awesome like this will come up again. 
betul lah kan orang cakap time muda remaje sihat walafiat ni lah kita nak cuba benda-benda cenggini,
nanti bila semua dah kawin ade anak, jangan haraplah nak rase freedom macam ni. 
nak kena bagi anak makan je kejanya. uhukk uhukk. 


:)

No comments: