Monday, April 22, 2013

Aiskrim Batang

Assalamualaikum. 

masih gigih rupenye aku menatap skrin putih ni. hohoho. so, as ol u know, beberapa last week yang lepas, kepanasan yang melampau telah melanda Malaysia. bayangkan tengah-tengah malam pon, kalau selama ni tidur berselimut kain gebu-gebu lembut-lembut yang tebal-tebal, feeling oversea gituww~ tapi minggu tu, selimut ke mane, tidur berselimutkan peluh je, bangun esok tu mesti rase macam tengah berswimming pool. kalau boleh nak tidur atas simen je. lagi puas. panas giler. 

Lepas balik kelas lagi lah. sorang-sorang mesti berebut nak buka peti sejuk, pakat berebut nak minum air sejuk. banyak side effect bila temperature tetibe meninggi ni ghupenye, temper seseorang pon boleh naik jugak.

ok, ilek ilek udah bace. cool cool. jangan same-same naik panas jugak. haha.  
panjang pulak mukadimahh. ok, then, kemuncak ceritanya....



jeng jeng jeng . . . 





we're planning to do this : 






quality gambar veri veri depressing. NVRMIND



disebabkan panas sangat bandar jengka, maka muncul lah idea-idea yang kretif dari budak-budak rumah. Nak buat aiskrim batang. Semangat takyah duk cakap ahh, sanggup kot pergi beli plastik tu. lepas dah buat aiskrim ni, tetiap balik kelas mesti semua orang berebut rebut nak buka peti. ambik sorang satu. seronok rasa bila same-same share the joyful. 



sape nak ? sebatang singgit. HOHO !
#AktivitiBudakRumahSewa


No comments: