Friday, February 28, 2014

Air Terjun Ulu Yam


"Sometimes, you will never know the value of moments until it becomes a memory." 

22 February 2014

Again. Girls' day! It was a short planning but Alhamdulillah we still managed to make it ohsem! really ohsem!! Shortly, last week was our 'last weekend' staying at Batu Caves. So, this week i'm having a last week working (read as practical) at FITEC. Earlier, I've an excited feeling to finish up this week but it's become a sad moment unexpectedly. ok, later on kita cakap pasal ni. 

Disebabkan kite orang dah nak habis praktikal, badly, akan terpisah jauh sudah dengan Ana, so, we decided to spend our precious moment together. Mula-mula nya ingat nak pergi TS, jejelan Kuala Lumpur, tapi almaklumlah PT tak masuk lagi, JPA pun same. So, terpaksa lah kita move on to plan B, lepak together without spend too much money. hoho. Ana bawak kiteorang pergi mandi dekat Ulu Yam, Selangor. Tempat ni nak kata besar sangat pun takde lah. I was expected this place was like Sekayu, but nevermind. haha. 

Disebabkan kiterorang gerak awal-awal pagi, so, we've a power to choose a most comfortable, wiser, cleanest and beautiful-est to picnic. Yeah, great! the place was not really far from Ana's house.


The water is very very very cold. Yelah, bayangkan pepagi lagi dah berendam. kihkih. 


Sebelum berendam dalam air tu, kiteorang alas perut dulu, makan sandwish. Semangat betul nak berpiknik, sampai bangun Subuh awal-awal pastu terus masuk dapur main masak-masak pulak. haha. Lepas dah penat main air, second round, kiteorang makan lagi, spagetti time!! kikiki
    


Yea yea yeaaaa! Mandi mandi mandii! 


Posing maut atas batu-batu. Masa ni semua dah mengigil dah. haha




About dalam pukul 11 lebih tak silap, kiteorang dah siap exchange baju. dah ready-ready nak balik. huhu. puas! 

Tapi bagi aku, tempat ni takde lah very suitable untuk berkelah for a big family, sebab dia takdelah terjaga rapi sangat. Just kalau nak luangkan masa, mandi-mandi tu okay lah. Alhamdulillah, kita orang seronok. Makanan yang bawak pun semua habis licin. Balik tu semua terbongkang tidur. kihkih. Thanks Ana, bawak kiteorang! Insha Allah, panjang umur, kite spend time lagi sama-sama. I'm gonna miss you a lot.



Orait, i need to rest, esok last day praktikal sini. I'm gonna miss all the time and moments i spent here. Seriously. GTG. bai. 




No comments: