Monday, August 12, 2013

RESULT?


Alkisahnya bermula, setelah diperkenankan duli duli yang mulia sultan firauuuuun, eh, mana firaun pakai sultan lah, ditetapkan bahawa tarikh keluar result budak degree jatuh pada 3 haribulan lapan pada bulan puasa. Maka tunggulah semua budak budak yang nak dapat result depan laptop depan smart phone mereka. Dan guwa bet ramai yang duk refresh email 26436809753411247898 kali lepas pukul 12 malam tuu. ye daakk? eleh, maluu letteww nak mengaku. 

Wa pun pada asalnya memang setia jugaklah menunggu depan lappy, depan twitter pun same. eh? Saje je nak ambik fefiling nebes tunggu result ni. Bukannya selalu kan dapat rase macam ni. Setahun dua kali jeww. so, apelah salahnya mendera hati dengan perasaan ni. aher aher~ 

Tapi senanye tak lame pun wa bertahan, dalam 45 minit cenggitu je ambik ambik perasaan kat twitter facebook, letih jugak refresh email, last last guwa angkat bendera putih, takpelah sahur karang lah kita cek balik. Guwa pun campak laptop tarik selimut. 

Tapi tapi tak sempat wa nak mimpi naik ke bintang, kahwin dgn DR sheikh Muszafar, hansed duk bunyi bising-bising. Rase nak campak bawah katil je. Tak sangka pulak kuat bunyi noti wassap ni. Maklumlah biase tido mati. Belum pun lena, guwa dah terjaga balik. jam pukul 230 pagi. Jaja muddy jerit jerit kat wassap, dia dah dapat result. Memang cuak habis lah guwa tengok dia macam sedih sedih gituw. Lepas kena paksa guwa chek jugak result, memang dup dap dup dap lah jugak, mengigil tangan nak on lappy.   




















hurm. 


hurm. 


tak tahu nak rase mende. Bersyukur memang lah. Alhamdulillah, xde fail, and still dapat maintain DL. tapi ade lah jugak rase macam aaaaaaaaaaaaaaaaaaaargh, why my BEL C+? disappointed  sangat sangat sebab unexpected. Dulu, Dr Azman pernah cakap "dont worry about your result, i normally give at least B to my students". Kawan2 aku yang dah pernah belajar dengan Dr Azman ni pon cakap mende yang sama, dont worry to much about your final result. tapi alih alih bila check result jadi gini sape tak sedih woii? rase macam nak call Dr pukul 3 pagi tu jugak. hurm. 

Rasenye tak pernah lagi dapat C along this 4 semester. tapi hm, redha jelah kan. dah memang aku tak pandai. terima kelemahan diri. tapi memang sediiiiiiihhhhhhhhhh sebab result BEL tu effect CGPA. rasenye kalau dapat B- pun kalau kurang tak de ah jatuh sangat result Y.Y but anyway bersyukur, sedih jugak bila dapat tahu sem ni tak ramai sangat dapat DL. sumpah rase macam tak syok.


 *****

Disebabakn cuti sem kali ni time raye, so, mase beraya dengan kawan2 biase lah jugak cakap pasal result dengan kawan2 yang U lain. oh, and aku baru tau, UKM dean list dia 3.73 bapak ah tinggi standart. Mesti sebab ramai sangat ni dapat dean. hehe.  Just ape yang aku nak cakap kat kawan2 aku yg cakap "wauu,every sem dean?" Actually u cant compare our result on each other, seriusly there are many many many different things in our course. tengok kite punye assesment sudah a tak same kan? seriusly we cant compare each other. kalau budak engine, budak kimia yang terer terer mase kat sekolah dulu,pastu study macam nak mati for final but u still cant achieve dean list howsoever, what are you guess? u're good enough. be grateful :) 


No comments: