Friday, November 2, 2012

MYKAD BARU :)


Assalamualaikum dan salam jumuah :)


semalam sambil-sambil keluar dengan abang naik kereta tetiba teringat nak kena ambik i/c baru. dah sebulan lebih terperap kat sana. alang-alang, suruh abang hantarkan. tetiba dia pon suruh ambik dia punya i/c sekali. beli ntah dia buat. ayoyoyo.


gambar mintak kat atuk google.




antare kelebihan / beza mykad baru compare to yang lame :

- lebih cantik, smart, dan rase macam tak malu pon nak buat keluar kalau nak guna. lalallala~ 
- muka korang akan kelihatan lebih matang compared to yang dibuat mase 12 tahun. ;p
- Mampu menangani masalah pemalsuan dan ketahanan serta kualitinya.
- Diperbuat daripada bahan ‘polycarbonate’ yang lebih tahan.
- Dulu Cip 64k, Sekarang 80k  :O
- Menggunakan teknologi turisan laser pada permukaan kad serta dilengkapi perlindungan antisalinan bagi   mengelakkan pemalsuan.




"Orang ramai digalak menukarkan kepada MyKad baharu itu tetapi ia bukan wajib."



seriusly ayat ni? bukan wajib ? seriusly?
cisss. mati-mati aku ingat wajib. tapi takpe. berbaloi. kikiki.



jomm semue. kita ke new eraa ~



p/s : tetibe rase dah betul-betul dewase je bile gune mykad baru nih. har har.

No comments: