Saturday, May 6, 2017

Touring Around Phuket, Thailand (1)

Assalamualaikum..

The moment i write this entry, believe me I already forget half of the memory, bhahahaha so before I completely forget all of them, lets me at least write some, hikhiks. The trip was so gamble. I went there with 3 of my friends, Shima, Ina and Ain for 5 days 4 nights yang semua tak pernah pun sampai sini and semuanyaaa perempuan okehhh! That was my first time flying out over the country.

Thehehehhe. Just holding the passport making me really excited.

The flight was at okay I cant remeber. The flight was at night from KLIA and landed at Phuket at night too. Of course lah bukannya jauh sgt pun hehe. Beza masa antara MY + TH ialah satu jam awal. TH awal satu jam dari MY. Once landed sana, majority kedai dah tutup, manusia dekat airport pun dah takda sangat. Kiteorang stop jap cari simcard TH then kitaorang ambik teksi to homestay. About 40 minutes jugak lah. The driver was so nice, trying his best to comunicate with us by his body languange sebab dia tak pandai nak speaking. Dah macam itik dengan ayam kiteorang borak. So 40minutes in the car filled with laughter. Arrived at the homestay by midnight (it was so so far walking distance between the hotel center and the real room. sigh) and gotta clean ourselves and sleep.

Kapkupkapppp Thailand!!

  • Touring Around

On the first day, we were just touring around Phuket town to survey the cheapest package for tomorrow's snorkeling. We were looking for the halal's restaurant as we were so hungrehhhhhh but it was so hardddd. Ohmakhaii engkauu punya lah jauh kedainya, tapi makanan dia sebbaik sodappp. tomyam takleh lawan Mesia! hihi. 3x aku repeat makan tomyam kedai ni.
Trying their famous street food, pancake pisang coklat. Hmm terliur lah pulak memalam ni -.-


Trying Tuk Tuk for the first time. Tapi harga dia boleh tahaaaaaannnn jugak, so otw balik dari Old Phuket Town kiteorang just naik open air bus yang harga dia so much cheaper dari tuk tuk huhu

Phuket Old Town.
Cantik gila lukisan dia lukis lam tempurung tuuuu.


  • Patong Beach Street

Okay, sampai sini  aku culture shock sikit. Ohmakhai, gila seksi semua orang. Jalan ni dari hujung ke hujung panjang, aku kena jugak merentasi sampai habis sebab nak balik rumah sebelah sana. Tak tahu lah nak describe macam mana tapi tempat ni "not good" patutlah driver taxi cakap macam tu hari tu hihi. Bar penuh along this street, orang perempuan seksi semua, orang mabuk, pelacur cari duit, penari tiang etc etc..Yang pakai tudung aku rasa berapa ketul je sangat. Alhamdulillah nothing happened to us. Diorang memang nampak yang pakai tudung terus tak offer pape. Ni kalau mati kat jalan ni kira mati macam mana ni? hahaha


Pen off, gtg nak teman mak pergi pasar hihi

No comments: